|
|
|
... húsoknak. Bizonyos típusú halak gazdag forrásai az omega-3 zsírsavaknak, amelyek csökkentik a trigliceridnek nevezett vérzsírokat. Sok omega-3 zsírsavat tartalmaz a lazac, a makréla és a hering. Egyéb forrásai közé tartozik a lenmag és a dió.
Milyen fehérjéket válasszunk?
Például alacsony zsírtartalmú tejet, joghurtot és sajtot, sovány húsokat, tojást és hüvelyes... |
|
2023-11-11 23:07:47 |
|
|
|
|
|
|
... kutatói napi
400-2000 mg C-vitamin, 300-500 mg magnézium, 1200-1500 mg kalcium és naponta minimum 500 mg legfeljebb 2000 mg ómega-3 zsírsav vagy heti kétszeri zsíros hal (pld. lazac, hering, makréla) fogyasztását javasolják.
Az olívaolaj és natúr, sótlan magvak (pld. diófélék, lenmag stb.) is kiváló omega-3 zsírsav források.
dr. Fekete Mónika, a Semme... |
2023-11-11 21:22:11 |
|
|
|
|
|
|
... fejedelem
Reményik Sándor (Kolozsvár)
Reviczky Gyula költő (Vitkóc)
Révay Miklós (Német-Nagy-Szent-Miklós)
Rúzsa Magdolna énekesnő (Verbász)
Sajó Sándor (Heringer - Ipolyság)
Schweidel József (Zombor)
Somogyváry Gyula (Füles)
Sütő András (Pusztakamarás)
Szabó Ervin (Szlanica)
... |
|
2023-02-06 19:45:45 |
|
|
|
|
|
|
... legjobb, ha minél többször kerül olajos hal az asztalunkra, azaz a természetes források biztosítják számunkra az omega-3 zsírsavakat. A legjobb ilyen szempontból a lazac, a makréla és a hering. Kaphatóak azonban kiváló természetes halolaj-készítmények is, amelyek koncentráltabb formában tartalmazzák a hatóanyagokat.
Forrás : https://gyogyszernelkul.com/az-omega -3-zsirsa... |
|
2023-02-05 13:01:44 |
|
|
|
|
|
|
... és a szorongás kezelésére is.
2. EPA és DHA omega-3 zsírsavak
Az omega-3 esszenciális zsírsavakban gazdag halak és tengeri herkentyűk, mint például a lazac, a pisztráng, a hering, a szardínia és a krill köztudottan jótékony hatással vannak agyműködésünkre. Agyunk majdnem kétharmadát zsírszövetek alkotják, ezek fő építőelemei közé tartoznak az omega-3 zsírsavak. Így... |
2023-01-08 17:48:48 |
|
|
|
|
|
|
... mellőzni.
vörös húsok
máj és más szervhúsok
feldolgozott húskészítmények
kagylók és tenger gyümölcsei
halak, például tonhal, tőkehal és hering
bab, zöldborsó, lencse és más hüvelyesek
cukros ételek és italok
spenót
gombák
búzacsíra és búzakorpa
sör és más alkoholos italok
... |
2023-01-05 22:45:53 |
|
|
|
|
|
|
... megtalálhatók. Egyes kutatások arra mutatnak rá, hogy heti egy-két adag hal fogyasztása jelentősen csökkenti a szívroham kockázatát. Omega-3 zsírban gazdag táplálékok: tonhal, pisztráng, hering, tonhal, diófélék, magvak.
A fokhagyma segíthet csökkenteni a magas vérnyomást, csökkenti a vér koleszterinszintjét és lassíthatja az érelmeszesedés folyamatát.
A gyöm... |
2022-10-07 22:30:25 |
|
|
|
|
|
|
... barack tartalmaz nagyobb mennyiségben káliumot.
A tejnek és a joghurtnak is magas a káliumtartalma, illetve egyes halak is tartalmazzák ezt az ásványi anyagot, mint például a hering, a lazac, a tőkehal vagy a pisztráng. A hüvelyesek között is találhatunk olyanokat, amelyek bővelkednek ebben az ásványi anyagban, például a lencse, a vesebab, a szójabab. A barna rizs, a... |
2022-09-27 20:02:33 |
|
|
|
|
|
|
... kenőanyagként szolgál az ízületek számára és ezzel a reggeli ízületi merevség problémája is megszűnhet. Halak, amelyek sok omega-3 zsírsavat tartalmaznak: lazac, makréla, szardella, szardínia, hering. Az olajos halak kiváló forrásai a D-vitaminnak is. Amennyiben ennek a vitaminnak alacsony a szintje, akkor megnövekszik az ízületi gyulladás progressziójának a kockázata.
... |
2022-09-22 12:38:33 |
|
|
|
|