Belépés
Sárgabarackdzsem mézzel
Sárgabarackdzsem mézzel
Elkészítése: Mosás után a sárga - vagy más néven kajszibarackot magozzuk ki, és a kettéválasztott barackokat további 4-5 darabra vágva helyezzük egy ismert űrtartalmú zománcozott fazékba, majd a Meggydzsemnél leírt módon kb. 10 percig főzzük. Az édesítéshez literenként 30 dg mézet használjunk. A visszamaradt magot ne dobjuk el, mert megsz...
2010-09-13 20:38:19
Nyers kajszibarackdzsem
Nyers kajszibarackdzsem
Elkészítése: 2 kg érett kajszibarackot mossunk meg, és csöpögtessük le. Forraljunk vizet, majd a gyümölcsöt apránként, egyszerre csak 8-10 szemet téve a szűrőbe, merítsük a lobogva forró vízbe. Könnyen hámozhatjuk meg a barackot, ha még forrón lehúzzuk a héját. A gyümölcsöket vágjuk félbe, magozzuk ki, rakjuk mély tálba. 2 kg porcukrot elosztva, sor...
2010-09-12 18:28:33
Kajszibarack-öntet télire
Kajszibarack-öntet télire
Felfújtakhoz, pudingokhoz.
Hozzávalók: 1 kg barack, 50 dkg porcukor, 1-1 késhegynyi szalicil.
Elkészítése: A gyümölcsöt meghámozzuk, kimagvaljuk és áttörjük. Összekeverjük a cukorral, egészen addig, míg egynemű masszát nem kapunk. Kisebb üvegekbe töltjük, tetejére tartósítót teszünk, az üvegeket lezárjuk, és kb. 40 percig gőzöljük. Ott is...
2010-09-12 18:27:41
Kajszibarack nyersen
Kajszibarack nyersen
Elkészítés: 90 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: tetszés szerinti mennyiségben kemény, nem túl érett kajszi, kevés cukor, ecet, literes üvegenként késhegynyi benzoesavas nátrium.
Elkészítése: A kajszikat megmosom, lecsöpögtetem és kimagozom. Annyi kellemesen savanykás levet keverek vízzel és ecettel, amennyi a belerakott gyümölcsöt ellepi, és 30...
2010-09-12 18:27:17
Kajszibarack kompót 2.
Kajszibarack kompót 2.
Hozzávalók: 5 kg kajszibarack, 1 kg cukor, 1 kávéskanál szalicil.
Elkészítése: A barackot szárától óvatosan megtisztítjuk, megmossuk, lecsurgatjuk, uborkásüvegekbe rakjuk, 5 kg gyümölcsre 1 kg cukrot számítva szirupot készítünk, amit ha forr, lehabozva, egy kávéskanál szalicilt beletéve, forrón a gyümölcsre öntünk, szorosan lekötözzük, és gőzöl...
2010-09-12 18:26:45
Kajszibarack kompót 1.
Kajszibarack kompót 1.
Hozzávalók: 1 kg barack, 30 dkg cukor, 1 dl víz.
Elkészítése: A félérett kajszibarackot kimagvazzuk, meghámozzuk, gyenge szeszes vízbe rakjuk. 1 kg cukorhoz 1 dl vizet számolva szirupot készítünk, melegen a gyümölcsre öntjük, uborkásüvegekbe rakjuk, 1 kg gyümölcsre 30 dkg cukrot számítva szirupot készítünk, amit ha forr, lehabozva, egy kávéskaná...
2010-09-12 18:26:21
Kajszibarack ecettel
Kajszibarack ecettel
Elkészítése: Egy kiló cukorba öntsünk fél liter vizet, félannyi jó borecetet, kevés szegfűszeget és fahéjat. Ha mindez jól fő, tegyünk bele annyi magvas kajszin - barackot héjától megtisztítva a mennyit csak ellep a cukros lé. Kevés ideig főzzük, kavarva, hogy minden gyümölcs egyenlően felmelegedjék. Ekkor vegyük le a tűzről, s befedve hagyjuk másnapig...
2010-09-12 18:25:55
Kajszibarackdzsem 3.
Kajszibarackdzsem 3.
Hozzávalók: 2 kg érett kajszibarack, 1 kg kristálycukor, 0,5 dl barackpálinka, 6 szem, nem keserű barackmag. Kissé munkaigényes.
Elkészítése: A kajszibarackot megmossuk, lecsöpögtetjük. Vizet forralunk, majd apránként, egyszerre csak 8-10 szemet szűrővel a lobogva forró vízbe merítünk, hogy könnyen meghámozhassuk. A még forró barackok héját lehúzz...
2010-09-12 18:24:57
Sárgabarackdzsem mézzel
Sárgabarackdzsem mézzel
Elkészítése: Mosás után a sárga - vagy más néven kajszibarackot magozzuk ki, és a kettéválasztott barackokat további 4-5 darabra vágva helyezzük egy ismert űrtartalmú zománcozott fazékba, majd a Meggydzsemnél leírt módon kb. 10 percig főzzük. Az édesítéshez literenként 30 dg mézet használjunk. A visszamaradt magot ne dobjuk el, mert megsz...
2010-09-11 13:43:16
Nyers kajszibarackdzsem
Nyers kajszibarackdzsem
Elkészítése: 2 kg érett kajszibarackot mossunk meg, és csöpögtessük le. Forraljunk vizet, majd a gyümölcsöt apránként, egyszerre csak 8-10 szemet téve a szűrőbe, merítsük a lobogva forró vízbe. Könnyen hámozhatjuk meg a barackot, ha még forrón lehúzzuk a héját. A gyümölcsöket vágjuk félbe, magozzuk ki, rakjuk mély tálba. 2 kg porcukrot elosztva, sor...
2010-09-11 08:40:11
1 2 3 .....21 22 ..30 31 32 ...41 42 43 
Címkék: sárga &#8211, kettéválasztott barackokat, ismert űrtartalmú, édesítéshez literenként, visszamaradt magot, gyümölcsöt apránként, lobogva forró, gyümölcsöket vágjuk, gyümölcsöt meghámozzuk, üvegeket lezárjuk, kajszikat megmosom, belerakott gyümölcsöt, barackot szárától, kávéskanál szalicilt, gyümölcsre öntünk, félérett kajszibarackot, gyümölcsre öntjük, kiló cukorba, mennyit csak, kajszibarackot megmossuk, sárgabarackdzsem, kettéválasztott, uborkásüvegekbe, kajszibarackot, meghámozhassuk, lecsöpögtetjük, meggydzsemnél, felmelegedjék, összekeverjük, lecsöpögtetem, kristálycukor, barackpálinka, megtisztítjuk, szegfűszeget, kajszibarack, visszamaradt, csöpögtessük, gyümölcsöket, lecsurgatjuk, megtisztítva, mennyiségben, felfújtakhoz, munkaigényes, literenként, elkészítése, kimagvaljuk, benzoesavas, használjunk, meghámozzuk, hámozhatjuk, édesítéshez, zománcozott, kimagvazzuk, pudingokhoz, hozzávalók, elkészítés, tartósítót, gyümölcsöt, késhegynyi, gyümölcsre, barackokat, űrtartalmú, forraljunk, lekötözzük, kávéskanál,
© 2013 TVN.HU Kft.