Belépés
Bőrtápláló zöldségmaszkok
... C-vitamint, valamint ásványi anyagot tartalmaz. Tonizáló hatású, tehát tisztítja és frissíti a bőrt. Bármilyen bőrtípusra alkalmazható.

ĺgy készítjük: a reszelt káposzta levét kinyomkodjuk, tejporral keverjük és a pépet felkenjük arcunkra. Fél óra elteltével langyos vízzel öblítsük le. (A maszkhoz savanyú káposzta nem használható!)

Színesítő sárgarépa
...
2007-04-19 00:32:42
Bodza többféle képpen
... ízesítője.


Bodzaszörp (termésből)
Az érett bodzatermést megmossuk, lebogyózzuk, s lefedve néhány napig állni hagyjuk. Ezt követően leöntjük a levét, alaposan kinyomkodjuk, s az eredeti bodzamennyiség súlyával azonos súlyú cukorral sűrűre főzzük. Előmelegített, száraz üvegekbe töltjük, s szárazon kidunsztoljuk.


Bodzaöntet
A feketére érett...
2007-03-03 15:50:15
Rumos diótorta csokiszósszal
... vízbe áztatjuk puhulni; a tejszínt a vaníliával és a porcukorral kemény habbá verjük; majd beleforgatjuk a diót, a mandulát, a kandírozott narancshéjat és a krokantot. A zselatint jól kinyomkodjuk, majd a maradék rumot felmelegítjük, feloldjuk benne a zselatint, és a tejszínhez keverjük.
4. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral; az alsó tortalapot beletesszük a formába, rásim...
2007-01-13 01:33:33
Egybesült fasírt tésztakabátba
... tejet, a tojást és a sót, majd rugalmas, sima tésztát dagasztunk belőle. Megint letakarjuk, és további 30 percig kelesztjük.
A fasírthoz a zsemlét tejbe áztatjuk, majd kiszedjük, kinyomkodjuk és átpasszírozzuk. A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.
Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A fasírthoz a szalonnakockákat...
2006-12-14 21:59:25
Karácsonyi ételek
... fölforralunk kb. fél liter vizet, beledobjuk a mandulát, aztán ismét forrpontig hevítjük. Ezzel készen is van. Hideg vizet öntünk hozzá, így kéz-melegre lehűtjük. A mandulaszemeket a héjából kinyomkodjuk, kissé összevagdaljuk, majd fölhevített vajban világosra pirítjuk egy csipet sóval. Tálaláskor köretként vajas-petrezselymes burgonyát adunk. Friss kaporral, petrezselyemzölddel d...
2006-12-10 19:03:21
Karácsonyi ételreceptek
... fölforralunk kb. fél liter vizet, beledobjuk a mandulát, aztán ismét forrpontig hevítjük. Ezzel készen is van. Hideg vizet öntünk hozzá, így kéz-melegre lehűtjük. A mandulaszemeket a héjából kinyomkodjuk, kissé összevagdaljuk, majd fölhevített vajban világosra pirítjuk egy csipet sóval. Tálaláskor köretként vajas-petrezselymes burgonyát adunk. Friss kaporral, petrezselyemzölddel d...
2006-12-10 14:36:50
Japán zöldségleves
... - nehogy a szálak összetapadjanak - 3 percig forraljuk. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
3. A beáztatott gombát miután a vizet leöntöttük róla, kézzel kinyomkodjuk, majd nem túl apró darabokra vágjuk.
4. A wok serpenyőt közepes lángon felhevítjük, beleöntjük az olajat, és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beleszórjuk a gyömbért és a fokhagym...
2006-11-19 11:45:07
Sajttorta
... helyezünk a tésztára, és közepes hőmérsékletű sütőben 15-20 percig sütjük. A papírt eltávolítjuk, és még 10 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és melegítve feloldjuk. 2 citrom héját lereszeljük, és mindhárom citrom levét kifacsarjuk. 2 tojást, 10 dkg cukrot és a vaníliáscukrot habosra keverjük. A túrót, a krémsajtot, a cit...
2006-10-05 07:18:28
Kávés charlotte
... tejjel felöntjük, és a kávéval ízesítjük. Kislángon sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről, és a vajjal habosra keverjük. Közben a zselatint néhány percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet, és a felmelegített tejszínbe keverjük. Végül óvatosan a hideg kávés krémhez adjuk. Kerek tortaformát zsírpapírral kibélelünk, Beleöntjük, és másnapig hűtőben állni hagyjuk....
2006-09-22 06:43:19
Joghurtos-ringlós kocsonya
... evőkanál málnaszörp
2 evőkanál fehér mentaszirup
4 dl joghurt



ELKÉSZÍTÉS

A zselatinlapokat kettesével 10 percre hideg vízbe tesszük, majd kinyomkodjuk. A ringlót megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, húsát felkockázzuk. A darabokkal 4 pudingforma alját kirakjuk, és 1 evőkanál cukorral megszórjuk. Lábasban 2 dl vizet és a szörpöt együtt fel...
2006-09-14 07:36:04
1 2 3 .......................71 72 ...........106 107 ...........141 142 143 
Címkék: reszelt káposzta, pépet felkenjük, maszkhoz savanyú, érett bodzatermést, eredeti bodzamennyiség, feketére érett, porcukorral kemény, kandírozott narancshéjat, maradék rumot, tejszínhez keverjük, tortaformát kibéleljük, alsó tortalapot, zsemlét tejbe, füstölt szalonnát, hagymát megtisztítjuk, héjából kinyomkodjuk, csipet sóval, szálak összetapadjanak, beáztatott gombát, vizet leöntöttük, edény oldalán, papírt eltávolítjuk, zselatinlapokat hideg, vaníliáscukrot habosra, kávéval ízesítjük, vajjal habosra, zselatint néhány, felmelegített tejszínbe, hideg kávés, zselatinlapokat kettesével, ringlót megmossuk, szörpöt együtt, szalonnakockákat, mandulaszemeket, zselatinlapokat, összetapadjanak, bodzamennyiség, összevagdaljuk, vaníliáscukrot, körbefuttatjuk, lecsepegtetjük, zöldségmaszkok, átpasszírozzuk, petrezselymes, felmelegített, előmelegítjük, kidunsztoljuk, tésztakabátba, előmelegített, csokiszósszal, beleforgatjuk, megtisztítjuk, felmelegítjük, kinyomkodjuk, ételreceptek, zöldségleves, felkockázzuk,
© 2013 TVN.HU Kft.