|
|
|
... csésze (240 ml) tejszín
Elkészítés:
180 fokra előmelegítjük a sütőt. Megkenjük a serpenyőt vajjal vagy margarinnal.
Egyenletes masszává keverjük a tésztához valókat - konyhai robotgéppel, mixerrel, vagy kézzel/kanállal. Fontos, hogy a lehető legkisebb mértékben dolgozzuk meg, mert a túlzott keverés elrontja a sütemény szellősségét, könnyedségét.
Felolvasz... |
2018-04-26 11:54:30 |
|
|
|
|
|
|
... pogácsákat kapunk. A sütés alatt a pogácsák kevés folyadékot engednek ki, ami normális dolog, nem kell megijedni.
5. Melegen szolgáljuk fel.
... |
|
2018-04-26 11:49:47 |
|
|
|
|
|
|
... jól érvényesüljenek. Rászórjuk az uborka és hagyma keveréket, erre a feta sajtot, megszórjuk dióval, és végül fekete borsot morzsolunk rá.
... |
2018-04-26 11:46:55 |
|
|
|
|
|
|
... sütjük.
Miután megsült szeletekre vágjuk és porcukorral meghintjük.
Nagyon finom a sütemény, de csábítóbb lesz egy kanál tejszínhabbal!
... |
|
2018-04-26 11:44:53 |
|
|
|
|
|
|
... összekeverjük.
Az egészet áttesszük egy széles és nem mély felszolgálótálba. A salátára szórjuk a balzsamecettel kevert olívaolajat, és tálaljuk.
... |
|
2018-04-26 11:42:33 |
|
|
|
|
|
|
... ismételni.
[... |
2017-09-23 19:14:44 |
|
|
|
|
|
|
... tésztát nem kell keleszteni, rögtön kinyújtjuk téglalap alakúra kb. 7-8 mm vastagra, majd egyenletesen megkenjük vajjal, megszórjuk a reszelt sajttal és feltekerjük, mint a piskóta tekercset. Konyharuhával letakarjuk, hogy ne száradjon ki és pihentetjük 25-30 percig.
3. Ezután kettévágjuk (két egyforma részre). Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk az egyiket téglalap alakú... |
2017-09-23 18:37:32 |
|
|
|
|
|
|
Diós kosárka - Anyukám receptje szerint./Gabriella konyhájából/
Gyerekkorom egyik kedvenc süteménye, Anyukám szinte mindig megsütötte az év legszebb ünnepére. Nekem már muszáj volt most megsütnöm, pedig a karácsony még odébb v... |
2016-11-17 07:45:44 |
|
|
|
|
|
|
...
... |
2016-03-26 19:15:20 |
|
|
|
|
|
|
... mártjuk, megtöröljük pa... |
2015-05-17 12:21:59 |
|
|
|
|