|
|
|
... felszeletelem. Sóval, cukorral megszórom, és citromlével elkeverve a hűtőbe teszem, hogy a nyers zeller kissé megpuhuljon.
Tálalás előtt az almát meghámozom, a magházát kiszedem, és vékonyra legyalulom. A zellerhez adom. Az egészet tejszínnel hígított kész majonézzel keverem össze.
Szükség szerint sóval, cukorral vagy citromlével - ízlés szerint - utánízesítem. Jól lehű... |
2010-08-08 12:56:34 |
|
|
|
|
|
|
... * hagyma
* fokhagyma
* sajt
* tejföl
* ecet
* cukor
* só
Elkészítés:
Az uborkát megtisztítom és vékonyan legyalulom /karikára/. A paprikát és a hagymát is karikázom, a fokhagymát pedig nagyon vékonyra szeletelem. Összekeverem, nagyon finoman megsózom, a cukrot pedig nem sajnálom tőle, ecettel ízesítem. Ös... |
|
2010-07-21 07:21:51 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl
* 5 dkg reszelt sajt (füstölttel finomabb)
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát az olajon megdinsztelem, majd belenyomom a fokhagymát is. Közben legyalulom a megtisztított cukkinit, besózom. A sótól jól kicsavarva hozzáteszem a hagymához, borsozom, és tovább dinsztelem. Ezt követően hozzáadom a sajtot és a tejfölt, összeforralom, majd a kifőtt... |
2010-07-19 21:19:16 |
|
|
|
|
|
|
... hagyma
* 1 mokkáskanál szalicil
* 1 mokkáskanál borkénpor
* 20 dkg cukor
* 1,5 dl 20% ecet
* 6 dkg só
Elkészítés:
A káposztát legyalulom, és egy olyan nagyságú edénybe teszem, amiben minden hozzávaló el fog férnin és még keverni is fogom tudni. A hagymát vékonyra vágom, ráborítom a káposztára. A paprikát, uborkát (... |
|
2010-06-25 10:58:28 |
|
|
|
|
|
|
... bors
1 csokor friss kaporzöld
1 szál tormagyökér
ecet, cukor és só ízlés szerint
A zöldségeket megtisztítom, megmosom, lecsöpögtetem. A patisszont és a sárgarépát legyalulom, a vöröshagymát vékony karikára vágom. A zöldségeket egy mély porcelán vagy üvegtálban sóval jól összekeverem. Lefedve állni hagyom. Másnap kicsavarom a levét, amelyet a só oldott ki ... |
|
2010-01-18 10:38:52 |
|
|
|
|
|
|
... bors
ízlés szerint só
literes üvegenként késhegynyi nátrium benzoikum
Az uborkát megmosom, ledörzsölöm, majd langyos vízben fél óráig áztatom. Ismételten megmosom. Héjastól legyalulom. Hozzákeverem a megtisztított, megmosott és vékonyra karikázott vöröshagymát. Besózom. Lefedem, és másnapig állni hagyom. Gyengén kicsavarom és tiszta üvegekbe rakom. A visszamar... |
2010-01-18 10:37:18 |
|
|
|
|
|
|
... pirospaprika
1 zöldpaprika
1,5 kg cukkini
1 doboz tejföl
1 e k. liszt
só, bors
ecet
1 csipet cukor
1 csokor finomra vágott kapor
A cukkinit legyalulom, kicsit besózom, és 1-2 evőkanál ecettel meglocsolom. Fél óráig állni hagyom. A hagymát megdinsztelem az olajon, hozzáadok egy nagyon vékony csíkokra vágott zöldpaprikát, amivel még... |
2010-01-13 19:35:56 |
|
|
|
|
|
|
... alma
Elkészítés:
A combokat bedörzsölöm sóval, borssal, s egy kevés ideig hagyom állni. Egy serpenyőben elősütöm a combokat, a zsíros részeit megszurkálom közben, hadd izzadjon. Eközben legyalulom a káposztát, és besózom. Ha megpirult a liba, kiveszem a serpenyőből, és a zsírban karamellizálom a cukrot. Belekerül a káposzta, a cikkekre vágott almák és a szele... |
2009-11-11 15:54:21 |
|
|
|
|
|
|
KARALÁBÉROPOGÓS
Hozzávalók:
2 zsenge karalábé
1 tojás
1 evőkanál liszt
só
bors
olaj
Elkészítés:
A két karalábét meghámozom, almareszelő legyalulom, besózom, és pár perc múlva kinyomkodom a levét. Hozzákeverek 1 egész tojást és 1 kanál lisztet, megborsozom, és kanállal forró olajba lapos pogácsákat ... |
2009-08-29 13:38:37 |
|
|
|
|
|
|
...
1 mokkáskanál koriandermag
1 mokkáskanál mustármag
1 babérlevél
1. Az összes zöldségfélét megtisztítom, megmosom, lecsurgatom, majd csíkokra vágom, illetve legyalulom. A sót rászórom, és lefedve három órán keresztül állni hagyom.
2. Közben a vizet, a cukrot, az ecetet és a fűszereket felforralom, utána lehűtöm.
3. A gyengén kinyomkodott zöl... |
2009-08-20 15:37:08 |
|
|
|
|