Belépés
Almás zellersaláta
... felszeletelem. Sóval, cukorral megszórom, és citromlével elkeverve a hűtőbe teszem, hogy a nyers zeller kissé megpuhuljon.
Tálalás előtt az almát meghámozom, a magházát kiszedem, és vékonyra legyalulom. A zellerhez adom. Az egészet tejszínnel hígított kész majonézzel keverem össze.
Szükség szerint sóval, cukorral vagy citromlével - ízlés szerint - utánízesítem. Jól lehű...
2010-08-08 12:56:34
Lusta asszony uborkasalátája
... * hagyma
* fokhagyma
* sajt
* tejföl
* ecet
* cukor
* só

Elkészítés:

Az uborkát megtisztítom és vékonyan legyalulom /karikára/. A paprikát és a hagymát is karikázom, a fokhagymát pedig nagyon vékonyra szeletelem. Összekeverem, nagyon finoman megsózom, a cukrot pedig nem sajnálom tőle, ecettel ízesítem. Ös...
2010-07-21 07:21:51
Sajtos-cukkinis tészta
... tejföl
* 5 dkg reszelt sajt (füstölttel finomabb)

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát az olajon megdinsztelem, majd belenyomom a fokhagymát is. Közben legyalulom a megtisztított cukkinit, besózom. A sótól jól kicsavarva hozzáteszem a hagymához, borsozom, és tovább dinsztelem. Ezt követően hozzáadom a sajtot és a tejfölt, összeforralom, majd a kifőtt...
2010-07-19 21:19:16
A nyár illata (savanyúság)
... hagyma
* 1 mokkáskanál szalicil
* 1 mokkáskanál borkénpor
* 20 dkg cukor
* 1,5 dl 20% ecet
* 6 dkg só

Elkészítés:

A káposztát legyalulom, és egy olyan nagyságú edénybe teszem, amiben minden hozzávaló el fog férnin és még keverni is fogom tudni. A hagymát vékonyra vágom, ráborítom a káposztára. A paprikát, uborkát (...
2010-06-25 10:58:28
Hagymás Zöldségcsalamáde.
... bors
1 csokor friss kaporzöld
1 szál tormagyökér
ecet, cukor és só ízlés szerint

A zöldségeket megtisztítom, megmosom, lecsöpögtetem. A patisszont és a sárgarépát legyalulom, a vöröshagymát vékony karikára vágom. A zöldségeket egy mély porcelán vagy üvegtálban sóval jól összekeverem. Lefedve állni hagyom. Másnap kicsavarom a levét, amelyet a só oldott ki ...
2010-01-18 10:38:52
Hagymás Uborkasaláta.
... bors
ízlés szerint só
literes üvegenként késhegynyi nátrium benzoikum

Az uborkát megmosom, ledörzsölöm, majd langyos vízben fél óráig áztatom. Ismételten megmosom. Héjastól legyalulom. Hozzákeverem a megtisztított, megmosott és vékonyra karikázott vöröshagymát. Besózom. Lefedem, és másnapig állni hagyom. Gyengén kicsavarom és tiszta üvegekbe rakom. A visszamar...
2010-01-18 10:37:18
Cukkini főzelék
... pirospaprika
1 zöldpaprika
1,5 kg cukkini
1 doboz tejföl
1 e k. liszt
só, bors
ecet
1 csipet cukor
1 csokor finomra vágott kapor

A cukkinit legyalulom, kicsit besózom, és 1-2 evőkanál ecettel meglocsolom. Fél óráig állni hagyom. A hagymát megdinsztelem az olajon, hozzáadok egy nagyon vékony csíkokra vágott zöldpaprikát, amivel még...
2010-01-13 19:35:56
Tepsis libacomb tormásan
... alma

Elkészítés:

A combokat bedörzsölöm sóval, borssal, s egy kevés ideig hagyom állni. Egy serpenyőben elősütöm a combokat, a zsíros részeit megszurkálom közben, hadd izzadjon. Eközben legyalulom a káposztát, és besózom. Ha megpirult a liba, kiveszem a serpenyőből, és a zsírban karamellizálom a cukrot. Belekerül a káposzta, a cikkekre vágott almák és a szele...
2009-11-11 15:54:21
Karalábéropogós...
KARALÁBÉROPOGÓS

Hozzávalók:

2 zsenge karalábé
1 tojás
1 evőkanál liszt

bors
olaj

Elkészítés:

A két karalábét meghámozom, almareszelő legyalulom, besózom, és pár perc múlva kinyomkodom a levét. Hozzákeverek 1 egész tojást és 1 kanál lisztet, megborsozom, és kanállal forró olajba lapos pogácsákat ...
2009-08-29 13:38:37
házi csalamádé !
...
1 mokkáskanál koriandermag
1 mokkáskanál mustármag
1 babérlevél

1. Az összes zöldségfélét megtisztítom, megmosom, lecsurgatom, majd csíkokra vágom, illetve legyalulom. A sót rászórom, és lefedve három órán keresztül állni hagyom.
2. Közben a vizet, a cukrot, az ecetet és a fűszereket felforralom, utána lehűtöm.
3. A gyengén kinyomkodott zöl...
2009-08-20 15:37:08
1 2 3 6 7 9 10 12 13 14 
Címkék: Hagymás Zöldségcsalamáde, Hagymás Uborkasaláta, nyár illata, hűtőbe teszem, nyers zeller, almát meghámozom, magházát kiszedem, zellerhez adom, egészet tejszínnel, uborkát megtisztítom, fokhagymát pedig, cukrot pedig, apróra vágott, olajon megdinsztelem, megtisztított cukkinit, káposztát legyalulom, olyan nagyságú, hagymát vékonyra, zöldségeket megtisztítom, sárgarépát legyalulom, vöröshagymát vékony, mély porcelán, uborkát megmosom, cukkinit legyalulom, hagymát megdinsztelem, nagyon vékony, combokat bedörzsölöm, kevés ideig, serpenyőben elősütöm, zsíros részeit, zsírban karamellizálom, cikkekre vágott, összes zöldségfélét, fűszereket felforralom, gyengén kinyomkodott, zöldségcsalamáde, karalábéropogós, karamellizálom, uborkasalátája, összeforralom, megtisztított, lecsöpögtetem, megdinsztelem, felszeletelem, hozzákeverem, összekeverem, megszurkálom, hozzákeverek, zöldpaprikát, utánízesítem, zellersaláta, pirospaprika, megtisztítom, vöröshagymát, uborkasaláta, kinyomkodott, zöldségfélét, koriandermag,
© 2013 TVN.HU Kft.