|
|
|
... zöldparadicsom
1 kg uborka
1,5 kg káposzta
Kb. 2 csomag Knorr kapros savanyúság tartósító kell
+ 10%ecet (8-10 dl).
A zöldségeket vékonyra felszeletelem, vagy legyalulom.
Egy nagyobb edénybe teszem, de úgy hogy rétegelve (könnyen össze tudjam keverni) összekeverem, és kevés sót teszek rá
/kb.:ehhez a mennyiséghez 4 evőkanállal/ ez eg... |
2009-08-16 17:21:01 |
|
|
|
|
|
|
Hagymás káposztasaláta
1 káposzta, 1 nagy fej hagyma, só, 3-4 EK cukor, 3-4 EK ecet, 2 TK köménymag.
A káposztát kettévágom, torzsáját kivágom és legyalulom, majd besózom. Fél óra elteltével kinyomkodom a levét és összekeverem a vékony karikára vágott hagymával. A cukorból, ecetből köménymagból fél liternyi vízzel levet forralok és a káposztára öntöm.
... |
|
2009-06-14 18:56:04 |
|
|
|
|
|
|
Káposztasaláta
1 káposzta, só, 3-4 EK cukor, 3-4 EK ecet, 2 TK köménymag.
A káposztát kettévágom, torzsáját kivágom és legyalulom, majd besózom. Fél óra elteltével kinyomkodom a levét. A cukorból, ecetből köménymagból fél liternyi vízzel levet forralok és a káposztára öntöm.
... |
2009-06-14 18:53:54 |
|
|
|
|
|
|
Tejfölös uborkasaláta
1 kígyóuborka, 3 gerezd fokhagyma, 1/2 TK só, 3 EK cukor, 2 EK ecet, bors, paprika, 1 pohár tejföl.
Az uborkát legyalulom, mjd egy tálban összerázom a cukorral és a sóval. 5 perc múlva rázúzom a fokhagymát és ráöntöm az ecetet, amellyel összekeverem. (Víz nem jön bele, csak ennyi sót teszünk rá és nem nyomkodjuk ki !) Elkeverem a tejföllel, a tetejé... |
|
2009-06-14 18:52:14 |
|
|
|
|
|
|
... fej hagyma
1 dl étolaj
1 db zöldpaprika
1 csipet só
1 csipet bors
1 csipet kapor
1 kk ecet
Elkészítés:
A hámozott cukkinit legyalulom, kicsit besózom és 1-2 evőkanál ecettel meglocsolom. Fél óráig állni hagyom. A hagymát megdinsztelem az olajon, hozzáadok egy nagyon vékony csíkokra vágott zöldpaprikát, amivel még néhány p... |
|
2009-05-05 16:45:59 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
2 zsenge cukkini
-1 hagyma
-1 paradicsom
-2 dl tejszín
-50 dkg tészta
-olaj,só,bors
Elkészítés:
A cukkinit legyalulom enyhén lesózom. Egy nagyobb paradicsomot meghámozok, a
hagymával összeturmixolom, olívaolajon megdinsztelem. Hozzáadom a lecsöpögtetett cukkinit, sóval, borssal, bazsalikommal íz... |
2009-03-26 15:46:56 |
|
|
|
|
|
|
... alma
Elkészítés:A combokat bedörzsölöm sóval, borssal, s egy kevés ideig hagyom állni. Egy serpenyőben elősütöm a combokat, a zsíros részeit megszurkálom közben, hadd izzadjon. Eközben legyalulom a káposztát, és besózom. Ha megpirult a liba, kiveszem a serpenyőből, és a zsírban karamellizálom a cukrot. Belekerül a káposzta, a cikkekre vágott almák és a szeletelt hagyma.... |
2008-11-07 18:40:43 |
|
|
|
|
|
|
... UBORKASALÁTA
Hozzávalók:
Kígyóuborka
Tejföl
Fokhagyma
Só, bors, őrölt pirospaprika
A kígyóuborkát megtisztítom, legyalulom és lesózom, bőven teszek rá fokhagymát (reszelt). Mikor jól átjárta a só, kinyomkodom, és jó sok tejföllel elkeverem. A tetejét megszórom borssal és piros paprikával, e... |
2008-09-24 10:02:26 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma
ételízesítő, őrölt bors
olívaolaj
30 dkg kagylótészta
Elkészítés:[/bg
A tésztát a szokásos módon felteszem főni.
A cukkinit tökgyalun legyalulom.
A fokhagymát ovívaolajon megforgatom, rádobom a cukkinit kis ételízesítővel, borssal és megpárolom. Erre a ragura teszem a kifőtt kagylótésztát. Átkeverem.
Tetejére lehet p... |
2008-08-23 22:25:37 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
Kígyóuborka
Tejföl
Fokhagyma
Só, bors, őrölt pirospaprika.
(Mennyiségeket nem írtam, mert ez tényleg ízlés dolga.)
A kígyóuborkát megtisztítom, legyalulom és lesózom, bőven teszek rá fokhagymát (reszelt). Mikor jól átjárta a só, kinyomkodom, és jó sok tejföllel elkeverem. A tetej... |
2008-07-07 22:34:11 |
|
|
|
|