Belépés
Flódni
... cukor,mazsola,reszelt citrom hèj.
6-7 szem nagyobb alma le reszelve,levét kicsavarva,cukorral fahéjjal ízesítve.
Az összegyúrt tèsztát 4felé osztjuk.
Az első lapot megkenjük szilva lekvárral.erre kerül a mák töltelék.
Màsodik lapra ismét szilva lekvàr,erre jön a dió.
A harmadik lapra kerül az alma.
A negyedik lappal befedjük.
...
2017-12-12 10:50:50
Bodzabogyó lekvár
Hozzávalók:
1 kg bodza bogyó (tisztítva mérve)
löttyintésnyi (házi) vanília esszencia
cukor, vagy egyéb édesítőszer, ízlés szerint
lekvárzselésítő (pektin)
pár csepp frissen facsart citromlé
sterilizált lekváros üvegek

Vad bodzából is készítettem már, de a termesztett fajtából sokkal finomabb lett a végeredmény. A bodzabogyókat leszedegetem ...
2017-08-08 08:57:37
Aranyhomok Térségi Lekvárverseny!

Aranyhomok Térségi Lekvárversenyt hirdet az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a 2016. augusztus 19-28. között megrendezésre kerülő XIX. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás keretén belül.

ITT...
2016-08-10 15:58:20
Alma fánk!
... alma
2,5 bögre liszt ( 35 dkg )
2 tojàs
2 evőkanàl cukor
1 csomag vaníliàs cukor
1 csomag sütőpor
olaj ( sütéshez )
porcukor+ fahéj tetetejére
lekvà ( bàrmilyen ìzű )
Elkészìtés:
Az almàkat nyersen, hàmozzuk meg , nagylyukú reszelőn lereszeljük.
A levét kifacsarjuk.
Ezutàn...
2015-10-01 16:17:21
Bodzabogyólekvár
hozzávalók 1 főre
2 kg érett, fekete bodzabogyó
1,6 kg cukor
2 ek citromsav
csipet szalicil
elkészítés

A bodzabogyókat leszemezzük, villát végighúzzuk a szárán, így egyszerűbb. Jól átmossuk.
Fém edénybe elkezdjük főzni a cukorral, majd hozzáadj...
2011-08-14 13:55:58
Már régen tervezem,
...

...
2011-07-31 05:15:12
Vegyes gyümölcslekvár


hozzávalók

* 1 kg meggy
* 50 dkg cseresznye
* 50 dkg ribizli
* 50-60 dkg cukor
elkészítés

1. A gyümölcsöket alaposan megmossuk.
2. A ribizlit lecsumázzuk, a meggyet és a cseresznyét kimagozzuk.
3. Lábasban egy kics...
2011-07-21 10:14:48
Eper nyelv
...
2011-05-13 16:55:34
Különleges őszi vegyes lekvár
... csipkebogyó
* 60 birsalma
* 50 dkg szőlő
* 15 dkg kökény
* 15 dkg galagonya
* 70 dkg cukor
* víz

elkészítés

1. A tetszés szerint összeállított arányú gyümölcsöket alaposan megmossuk, a birsalmát kimagozzuk, a bogyókat nagyjából lecsumá...
2011-01-04 12:55:40
Gyógykenőcs
Szilvalekvár: szívünk, lelkünk, meg a fakanál. (egy bölcs idős asszony)



A türelem keserű, de gyümölcse édes. (Jean-Jacques Rousseau)

...
2010-12-21 10:02:50
1 2 
Címkék: Aranyhomok Térségi Lekvárverseny, Aranyhomok Térségi Lekvárversenyt, Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, Térségi Kertészeti, Élelmiszeripari Kiállítás, Jean-Jacques Rousseau, összegyúrt t&#232, első lapot, harmadik lapra, negyedik lappal, termesztett fajtából, bodzabogyókat leszedegetem, levét kifacsarjuk, bodzabogyókat leszemezzük, gyümölcsöket alaposan, ribizlit lecsumázzuk, cseresznyét kimagozzuk, tetszés szerint, birsalmát kimagozzuk, bogyókat nagyjából, bölcs idős, türelem keserű, bodzabogyólekvár, lekvárzselésítő, élelmiszeripari, lekvárversenyt, gyümölcslekvár, lekvárverseny, megrendezésre, löttyintésnyi, bodzabogyókat, összeállított, gyümölcsöket, lekvarresize, leszedegetem, szilvalekvár, gyógykenőcs, leszemezzük, csipkebogyó, kifacsarjuk, édesítőszer, lereszeljük, cseresznyét, végeredmény, termesztett, készítettem, lecsumázzuk, végighúzzuk, sterilizált, hozzávalók, különleges, aranyhomok, tetetejére, cseresznye, elkészítés, kimagozzuk, szeddmagad, egyszerűbb, bodzabogyó, kicsavarva,
© 2013 TVN.HU Kft.