|
|
|
...,,Amikor neheztelünk valakire, akkor a múltba kapaszkodunk, újra meg újra felidézzük és átéljük, leszedegetjük a frissen megszáradt vart, nehogy a seb begyógyuljon."
-Philip Yancey-... |
2018-08-24 13:33:20 |
|
|
|
|
|
|
... liter vizet forralunk a tésztának.
2. A szikkadt zsemlét apróra tépkedjük, késes betétű robotgépben vagy kávéőrlőben morzsásra daráljuk, aztán a kakukkfűről és a rozmaringról leszedegetjük, majd apróra aprítsuk a leveleket. A kétféle fűszernövényt összekeverem, hozzátesszük a zsemlemorzsához, amelyet ezután egy 30 cm átmérőjű teflonserpenyőbe öntött olívaolajon mérsékel... |
|
2018-04-28 10:01:47 |
|
|
|
|
|
|
... 4 liter vizet forralunk a tésztának.
2. A szikkadt zsemlét apróra tépkedjük, késes betétű robotgépben vagy kávéőrlőben morzsásra daráljuk, aztán a kakukkfűről és a rozmaringról leszedegetjük, majd apróra aprítsuk a leveleket. A kétféle fűszernövényt összekeverem, hozzátesszük a zsemlemorzsához, amelyet ezután egy 30 cm átmérőjű teflonserpenyőbe öntött olívaolajon mérsékelt lá... |
2018-04-26 08:03:31 |
|
|
|
|
|
|
... tányérra sorakoztatjuk őket.
Közben felforralunk két liter vizet. Amikor lobogva forr, egy lyukacsos kanállal beletesszük a húsgombócokat. A habot, ami forrás közben képződik, leszedegetjük a tetejéről. Kb. 10 percig forraljuk, amíg a gombócok feljönnek a tetejére.
Ezután beletesszük a többi, meghámozott, felaprított zöldséget, és 15 percen át főzzük. Ami... |
|
2018-04-05 23:32:52 |
|
|
|
|
|
|
... zöldpetrezselyem
Elkészítés
A húst egyben hagyjuk és a csonttal együtt átöblítjük és kb. 3 liter hideg vízben feltesszük főni. Mikor elkezd forrni a tetején keletkező habot leszedegetjük, majd beletesszük a sót, a szemes borsot (teatojásban), a babérlevelet, a vöröshagymát, fokhagymát és addig főzzük lassú tűzön, gyöngyözve, míg a csonton lévő h... |
|
2018-02-19 22:36:04 |
|
|
|
|
|
|
... zöldpetrezselyem
Elkészítés
A húst egyben hagyjuk és a csonttal együtt átöblítjük és kb. 3 liter hideg vízben feltesszük főni. Mikor elkezd forrni a tetején keletkező habot leszedegetjük, majd beletesszük a sót, a szemes borsot (teatojásban), a babérlevelet, a vöröshagymát, fokhagymát és addig főzzük lassú tűzön, gyöngyözve, míg a csonton lévő h... |
2018-01-19 23:46:02 |
|
|
|
|
|
|
...1 liter víz, 2 nagy marék pitypang virág,1 kg cukor,citrom. Én citrom helyett citrom füvet tettem bele,van a kertben bőven. A virágokat nem szabad megmosni! Leszedegetjük a szirmokat a szárról,elvileg bele mehetne az is,de mi inkább csak a szirmokat tettük bele. 1 liter vízben feltettük őket főni a citromfűvel együtt.Ha elkezd forrni,leszűrjük,jól kinyomkodjuk a virágokat.Majd a vi... |
2017-09-28 11:18:31 |
|
|
|
|
|
|
... pirospaprika
3 szál fokhagymaszár
1 ek olaj
1 db t.v. paprika
1 db kisebb paradicsom
Elkészítés
A karalábék kisebb leveleit leszedegetjük, megmossuk és felvágjuk. A karalábékat megpucoljuk, majd kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Felaprítjuk a póréhagymát, majd egy nagyobb lábosban a hagymát és a karalábét kicsit me... |
2017-07-23 01:05:09 |
|
|
|
|
|
|
...
HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
2 bögre orgonavirág
1 bögre cukor
1 bögre víz
fél citrom leve
fél narancs leve
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: Leszedegetjük az orgonaágról a virágokat... |
2017-05-15 14:01:22 |
|
|
|
|
|
|
... pirospaprika
3 szál fokhagymaszár
1 ek olaj
1 db t.v. paprika
1 db kisebb paradicsom
Elkészítés
A karalábék kisebb leveleit leszedegetjük, megmossuk és felvágjuk. A karalábékat megpucoljuk, majd kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Felaprítjuk a póréhagymát, majd egy nagyobb lábosban a hagymát és a karalábét kicsit me... |
2017-04-27 23:32:12 |
|
|
|
|