|
|
|
... porcukorral és gőz fölött teljesen sűrűre főzzük (nem szabad,hogy folyjon). A 2 pudingport kikeverjük a 7 dl tejjel és gőz fölött megfőzzük. Mikor kihűl, kikeverjük 400 g vajjal vagy margarinnal. Hozzáadjuk a tojáskrémet (persze csak akkor ha már az is kihűlt). A masszát két részre osztjuk. Az egyikhez hozzáadjuk az olvasztott fehér csokoládét, a másikhoz a mogyorósat. A következ... |
2010-03-26 17:47:21 |
|
|
|
|
|
|
... következőképp készítünk: a cukrot elkeverjük a kakaóporral és az 1 dl vízzel, majd sűrűsödésig főzzük. Ezután hagyjuk hűlni a tésztát.
4. A krémhez a kihűlt kókuszos masszát... |
|
2010-03-26 16:23:06 |
|
|
|
|
|
|
... pulykahúst és a sonkát ledaráljuk. Hozzáadjuk a tojásfehérjéket, a levágott tojások végeit, a kakukkfüvet és a petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és összeturmixoljuk.
4. Margarinnal kikenünk egy 1,8 l űrtartalmú hosszúkás formát vagy őzgerinc sütőt, melyet kibélelünk a sonkaszeletekkel, úgy, hogy a szélek túllógjanak a forma peremén.
5. A massza felét ... |
2010-03-26 14:01:20 |
|
|
|
|
|
|
... margarin
* 2 db vaníliás cukor
* 3 db tojássárgája
* Hab:
* 20 dkg porcukor
* 3 db tojásfehérje
* Egyéb:
* baracklekvár
Recept
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és összegyúrjuk a 3 tojássárgájával, és a két vaníliás cukorral. 10 percig pihentetjük. A tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk és kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Vajazott t... |
|
2010-03-25 19:30:48 |
|
|
|
|
|
|
... 8-10 cm-es négyszögekre vágjuk, közepüket gyümölcsízzel megkenjük, majd összegöngyöljük. Kizsírozott vagy kisütőmargarinozott tepsibe egymás mellé helyezzük, a tetejüket olvasztott margarinnal megkenjük és 30 percig kelesztjük. Közepesen forró sütőben sütjük. Ha 20-25 dkg főtt, áttört burgonyát teszünk ehhez az adaghoz, a bukta másnap is friss marad. Túrót is lehet beletenni nem c... |
|
2010-03-25 19:30:47 |
|
|
|
|
|
|
... közepes tepsi nagyságú lapot nyújtunk belőle, majd ezeket egyenként megsütjük. A pudingport egy kevéske hideg tejjel csomómentesre keverjü... |
2010-03-25 18:42:47 |
|
|
|
|
|
|
... citromhéj
Elkészítése: A tészta hozzávalóit annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrom. Négy cipóba osztom, majd a tepsi mérete szerint nyújtom. A tepsit gyengén megkenem fagyos margarinnal, beleteszem az első lapot. Bőven megkenem házi baracklekvárral, megszórom az ízlés szerinti krist... |
2010-03-25 18:41:42 |
|
|
|
|
|
|
... tekercseket, és közepes hőfokon megsütjük. Ha kihűlt, egyben kiborítjuk a tepsiből. A krémhez megfőzzük a tejben a pudingot, kihűtjük, majd összedolgozzuk a porcukorral jól kikevert margarinnal. Ezután összeállítjuk a süteményt. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd egyben ráhelyezzük a tekercseket, amelyeket a másik adag krémmel befedünk (kicsit hagyunk belőle a sütemény ... |
2010-03-25 17:59:15 |
|
|
|
|
|
|
... Tetszés szerinti szeletekre vágjuk. Krém: ... |
2010-03-25 17:45:24 |
|
|
|
|
|
|
... margarin
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral, a sóval, a borssal és a tökmaggal összeforgatjuk, de keverhetünk hozzá 1-2 evőkanálnyi szezámmagot vagy lenmagot is. A tojást az olvasztott, de nem meleg margarinnal és a tejjel felverjük, majd a tökmagos liszttel és a reszelt sajttal összedolgozzuk. Egy közepes muffin sütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, a tökmagos m... |
2010-03-25 17:21:40 |
|
|
|
|