|
|
|
... paradicsomszószban főtt marharagu nem tartozik a klasszikus görög éttermi kínálathoz, pedig nagyon gazdag ízvilágú, igen kellemes étel.
Sztifádó
Hozzávalók:
1 kg marhafelsál
2 teáskanál szegfűbors
4 darabka fahéj
1 evőkanál méz
só
bors
frissen őrölt feketebors
3/4 l paradicsompüré
2 marék gyöngyhagyma
2 babérl... |
2015-09-30 13:02:00 |
|
|
|
|
|
|
... kg darált hús, rizs, hagyma, fokhagyma, majoránna, bors, só, pirospaprika, zsír, 2 tojás, ételízesítő, 0,5 l paradicsomlé.
HÚSÉTELEK
Vadas
Hozzávalók: 90 dkg marhafelsál, 50 dkg sárgarépa, 30 dkg fehérrépa, fél zeller, 2 gerezd fokhagyma, 3 fej hagyma, 3 babérlevél, só, bors, citromlé, édesítőszer.
Elkészítés: A hagymát kockára vágjuk és megdinsztel... |
|
2015-04-24 07:57:24 |
|
|
|
|
|
|
...1 kg marhafelsál
2 teáskanál szegfűbors
4 darabka fahéj
1 evőkanál méz
só, bors,
frissen őrölt fekete bors
3/4 l paradicsompüré
2 marék gyöngyhagyma
2 babérlevél
3 cikk fokhagyma
A felkockázott húst kis olajon megfuttatjuk, majd a paradicsompürével felöntjük. Borsot teszünk mellé, beleszórjuk a fahéjat, a babért, a fokh... |
2014-07-15 19:57:52 |
|
|
|
|
|
|
... szeletelt kenyérrel még laktatóbbá tehetjük ebédünket!
Villányi vörösborral kínáljuk vendégeinknek.
NÓTÁR MARY PINCEPÖRKÖLTJE
Hozzávalók:
1,5 kg marhacomb vagy marhafelsál 2x2 cm-es kockákra vágva, zsírtól megpucolva
2 sertéscsülök vagy sertéslábszár (körmök rajta hagyva, lábanként hosszában kettévágva)
20 dkg kenyérszalonna vagy olaj
1 nag... |
|
2014-05-19 11:11:40 |
|
|
|
|
|
|
...50 dkg marhafelsál
15 dkg vegyes zöldség
10 dkg vöröshagyma
10 dkg fehér szőlőszem
1 evőkanál paradicsompüré
5 dkg liszt
1 babérlevél
kakukkfű
4 l rizlingbor
4 kockacukor
6 dkg zsír
só
A húst bedörzsöljük sóval,majd forró zsíron mindkét oldalán pirosra sütjük.Kiemeljük,a visszamaradt zsiradékon pedig megfuttatjuk a k... |
|
2013-11-24 20:13:16 |
|
|
|
|
|
|
... rántást készítek (olaj, finomliszt). Ezzel meg egy kis tejföllel behabarom a krumplimat. Kevés borecetet adok hozzá és tálalom.
Sztifádó
Hozzávalók:
1 kg marhafelsál
2 teáskanál szegfűbors
4 darabka fahéj
1 evőkanál méz
só
bors
frissen őrölt fekete bors
3/4 l paradicsompüré
2 marék gyöngyhagyma
2 babérle... |
2011-02-15 07:39:52 |
|
|
|
|
|
|
...
Dalmát fazék
Hozzávalók 4 személyre: 65 dkg marhafelsál, 10 dkg füstölt szalonna, 14 dkg hagyma, 15 dkg sárgarépa, 20 dkg csiperkegomba, 12 dkg rizs, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 zöldpaprika, só, őrölt bors, 2-3 evőkanál ecet, 4-5 dl húsleves vagy víz.
A kockára vágott szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük és félretesszük. A szalonna zsírjában átpirítjuk... |
2011-01-27 18:08:22 |
|
|
|
|
|
|
... szórócukorral tetejét és oldalát bőven hintjük, majd kevés félretett töltelékből nyomózsákkal tetejére koszorút és rácsozatot nyomunk.
Bátaszéki pecsenye
Hozzávalók: 1 kg marhafelsál, 10 dkg gomba, kávéskanál reszelt vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, kávéskanál olaj, három ecetes uborka, egy fej vöröshagyma, két evőkanál zsír, két szem paradicsom, két cső zöldpa... |
2011-01-26 20:48:14 |
|
|
|
|
|
|
... főtt tarjával megdaráljuk, sóval, törött borssal ízesítjük, és megtöltjük vele a karajt. Sütőben lassan átsütjük mellétesszük a hagymát.
Szatmári lakodalmas
Hozzávalók: 35 dkg marhafelsál, 30 dkg sertéstarja, 25 dkg csirkemell, só, törött bors, 10 dkg magyar sonka, 5 dkg kolozsvári szalonna, 1 kiskanál paprikakrém, 4 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg lángolt ko... |
2011-01-15 14:18:43 |
|
|
|
|
|
|
... helyezzük a sült almaszeleteket, és a forró mártással leöntjük. Köretként párolt gyümölcsöt vagy párolt rizst adunk hozzá.
Szabolcsi rakott felsál
Hozzávalók: 8 szelet marhafelsál, 20 dkg füstölt szalonna, két evőkanál zsír, 1 kg újburgonya, két fej vöröshagyma, só, pirospaprika, 2 dl tejföl.
Elkészítése: A megsózott hússzeleteket a forró zsírban hirtele... |
2011-01-15 14:07:55 |
|
|
|
|