Belépés
Raguk a világ minden tájáról
... paradicsomszószban főtt marharagu nem tartozik a klasszikus görög éttermi kínálathoz, pedig nagyon gazdag ízvilágú, igen kellemes étel.

Sztifádó

Hozzávalók:
1 kg marhafelsál
2 teáskanál szegfűbors
4 darabka fahéj
1 evőkanál méz

bors
frissen őrölt feketebors
3/4 l paradicsompüré
2 marék gyöngyhagyma
2 babérl...
2015-09-30 13:02:00
Miért a Reg-Enor?
... kg darált hús, rizs, hagyma, fokhagyma, majoránna, bors, só, pirospaprika, zsír, 2 tojás, ételízesítő, 0,5 l paradicsomlé.

HÚSÉTELEK

Vadas
Hozzávalók: 90 dkg marhafelsál, 50 dkg sárgarépa, 30 dkg fehérrépa, fél zeller, 2 gerezd fokhagyma, 3 fej hagyma, 3 babérlevél, só, bors, citromlé, édesítőszer.
Elkészítés: A hagymát kockára vágjuk és megdinsztel...
2015-04-24 07:57:24
Sztifádó
...1 kg marhafelsál
2 teáskanál szegfűbors
4 darabka fahéj
1 evőkanál méz
só, bors,
frissen őrölt fekete bors
3/4 l paradicsompüré
2 marék gyöngyhagyma
2 babérlevél
3 cikk fokhagyma


A felkockázott húst kis olajon megfuttatjuk, majd a paradicsompürével felöntjük. Borsot teszünk mellé, beleszórjuk a fahéjat, a babért, a fokh...
2014-07-15 19:57:52
PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről)
... szeletelt kenyérrel még laktatóbbá tehetjük ebédünket!
Villányi vörösborral kínáljuk vendégeinknek.

NÓTÁR MARY PINCEPÖRKÖLTJE
Hozzávalók:
1,5 kg marhacomb vagy marhafelsál 2x2 cm-es kockákra vágva, zsírtól megpucolva
2 sertéscsülök vagy sertéslábszár (körmök rajta hagyva, lábanként hosszában kettévágva)
20 dkg kenyérszalonna vagy olaj
1 nag...
2014-05-19 11:11:40
Rizlinges marhasült vincellérné módra
...50 dkg marhafelsál
15 dkg vegyes zöldség
10 dkg vöröshagyma
10 dkg fehér szőlőszem
1 evőkanál paradicsompüré
5 dkg liszt
1 babérlevél
kakukkfű
4 l rizlingbor
4 kockacukor
6 dkg zsír


A húst bedörzsöljük sóval,majd forró zsíron mindkét oldalán pirosra sütjük.Kiemeljük,a visszamaradt zsiradékon pedig megfuttatjuk a k...
2013-11-24 20:13:16
Babér, nem csak koszorúnak
... rántást készítek (olaj, finomliszt). Ezzel meg egy kis tejföllel behabarom a krumplimat. Kevés borecetet adok hozzá és tálalom.


Sztifádó

Hozzávalók:
1 kg marhafelsál
2 teáskanál szegfűbors
4 darabka fahéj
1 evőkanál méz

bors
frissen őrölt fekete bors
3/4 l paradicsompüré
2 marék gyöngyhagyma
2 babérle...
2011-02-15 07:39:52
Receptek
...
Dalmát fazék
Hozzávalók 4 személyre: 65 dkg marhafelsál, 10 dkg füstölt szalonna, 14 dkg hagyma, 15 dkg sárgarépa, 20 dkg csiperkegomba, 12 dkg rizs, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 zöldpaprika, só, őrölt bors, 2-3 evőkanál ecet, 4-5 dl húsleves vagy víz.
A kockára vágott szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük és félretesszük. A szalonna zsírjában átpirítjuk...
2011-01-27 18:08:22
Receptek
... szórócukorral tetejét és oldalát bőven hintjük, majd kevés félretett töltelékből nyomózsákkal tetejére koszorút és rácsozatot nyomunk.

Bátaszéki pecsenye
Hozzávalók: 1 kg marhafelsál, 10 dkg gomba, kávéskanál reszelt vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, kávéskanál olaj, három ecetes uborka, egy fej vöröshagyma, két evőkanál zsír, két szem paradicsom, két cső zöldpa...
2011-01-26 20:48:14
Sz betűs receptek
... főtt tarjával megdaráljuk, sóval, törött borssal ízesítjük, és megtöltjük vele a karajt. Sütőben lassan átsütjük mellétesszük a hagymát.
Szatmári lakodalmas
Hozzávalók: 35 dkg marhafelsál, 30 dkg sertéstarja, 25 dkg csirkemell, só, törött bors, 10 dkg magyar sonka, 5 dkg kolozsvári szalonna, 1 kiskanál paprikakrém, 4 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg lángolt ko...
2011-01-15 14:18:43
Sz betűs receptek
... helyezzük a sült almaszeleteket, és a forró mártással leöntjük. Köretként párolt gyümölcsöt vagy párolt rizst adunk hozzá.

Szabolcsi rakott felsál

Hozzávalók: 8 szelet marhafelsál, 20 dkg füstölt szalonna, két evőkanál zsír, 1 kg újburgonya, két fej vöröshagyma, só, pirospaprika, 2 dl tejföl.
Elkészítése: A megsózott hússzeleteket a forró zsírban hirtele...
2011-01-15 14:07:55
1 2 
Címkék: NÓTÁR MARY PINCEPÖRKÖLTJE, világ minden, klasszikus görög, hagymát kockára, felkockázott húst, paradicsompürével felöntjük, húst bedörzsöljük, visszamaradt zsiradékon, kockára vágott, pörcöt kiszedjük, szalonna zsírjában, sült almaszeleteket, forró mártással, megsózott hússzeleteket, forró zsírban, kenyérszalonna, paradicsompüré, almaszeleteket, pincepörköltje, vendégeinknek, hússzeleteket, csiperkegomba, szórócukorral, sertéslábszár, félretesszük, megfuttatjuk, bedörzsöljük, visszamaradt, pincepörkölt, gyöngyhagyma, sertéscsülök, kiolvasztjuk, mellétesszük, felkockázott, nyomózsákkal, pirospaprika, paradicsomlé, édesítőszer, marhafelsál, ételízesítő, töltelékből, beleszórjuk, vöröshagyma, megdaráljuk, vörösborral, megdinsztel, serpenyőben, paprikakrém, zöldpaprika, vincellérné, sertéstarja, elkészítése, koszorúnak, átpirítjuk, kávéskanál, gyümölcsöt, szegfűbors, hozzávalók, kettévágva, újburgonya, babérlevél, gyűjtemény, rizlingbor, rácsozatot, klasszikus, laktatóbbá, finomliszt, kolozsvári, kínálathoz, lakodalmas, csirkemell,
© 2013 TVN.HU Kft.