|
|
|
... csokihoz, és sima krémmé keverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat és a citromlevet, és kicsit több mint fél bögre kókuszreszeléket. Elkeverjük, majd betesszük a hűtőbe egy fél órára, hogy kicsit megdermedjen a massza.
4. Ha letelt a félóra, kivesszük a hűtőből, ha nem állt össze eléggé, akkor keverünk még hozzá kókuszreszeléket, visszatesszük megint a hűtőbe. Ha kész, jól megdermed... |
2011-04-16 13:37:36 |
|
|
|
|
|
|
... a habzóbort, majd az egészet a behűtött tál gyümölcsre öntjük. A felszínre jövő gyümölcsszemeket visszanyomjuk a zselébe, és a tálat egy órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a zselé megdermedjen. Tálalás előtt a formát forró vízbe merítjük, hogy a zselés gyümölcs leváljon az edény faláról, így könnyen tálra tudjuk borítani. Tortaszeletekre vágva, tejszínhabbal, vagy nélküle fogyaszt... |
|
2011-04-15 10:17:09 |
|
|
|
|
|
|
... torta domborulatát. Tetejét egy szélesebb pengéjű, vízbe mártott késsel szépen elsimítjuk, a torta oldalát pedig a félretett krémmel átkenjük.
Hűtőbe tesszük 2-3 órára, hogy jól megdermedjen.
A csokimázhoz elkeverjük a kakaóport a porcukorral és a vízzel, majd kis lángon, folytonos keveréssel összeolvasztjuk. Ekkor levesszük a tűzről, és a vajjal egyneművé elegyítj... |
2011-04-13 13:52:28 |
|
|
|
|
|
|
... keverjük. A mandulaaromát ráöntjük a meggyre, állni hagyjuk (az sem baj, ha előtte este már elkészítjük), majd hozzákeverjük a kémhez. Miután kész a krém, mélyhűtőbe tesszük, hogy megdermedjen (kb. 30 percre).
A piskóta tetejét levesszük, az alsó részre ráhalmozzuk, az összes krémet, szétterítjük a piskótán, hogy egyenletes és sima legyen. Rátesszük a tetejét. A tortát... |
|
2011-04-13 11:39:26 |
|
|
|
|
|
|
... lapot megkenem lekvárral, ráteszem a 2. lapot, ezt pedig nutellával kenem meg (az üveget meleg vízfürdőbe állítom, így a krém meglágyul és folyós lesz) majd beteszem a hűtőbe, hogy megdermedjen. Addig a tejszínt habbá verem a habfixálóval.Ha valaki túl lágynak ítélné, 1-2 kávéskanál zselatint oldjon fel langyos vízben, majd keverje a habba.
A tejszínhab egy részét kenjük a n... |
|
2011-04-10 21:17:14 |
|
|
|
|
|
|
... végül rákanalazzuk a tésztát, és a tortát 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor készen van, kivesszük a sütőből, és 10 percig hűlni hagyjuk, hogy a karamell kicsit besűrűsödjön, megdermedjen.
És most következik a mutatvány, legalábbis mindig ezt érzem ennél a pillanatnál: ráfektetünk a tortára egy nagy tálat, és határozott mozdulattal kiborítjuk rá. Íme a szépséges ... |
2011-04-07 12:33:41 |
|
|
|
|
|
|
... vége felé először a habfixálót, majd apr... |
2011-03-29 08:01:10 |
|
|
|
|
|
|
... sóval, borssal ízesítjük, összekever... |
2011-03-21 18:17:44 |
|
|
|
|
|
|
... meg tovább. Ahogy összeállt, két darab tíz centi hosszú, öt centi vastag hurkát formálok belőle, becsavarom azokat folpackba, és besüllyesztem tizenöt perce a mélyhűtőbe, hogy kicsit megdermedjen a tészta. Előmelegítem a sütőt 190 C-ra (gáznál ez 5-ös fokozat) és a megkeményedett ,,tésztahurkákat" nem nyújtogatom, hanem vágódeszkán éles késsel felszeletelem félcentis körlapok... |
2011-03-20 14:28:56 |
|
|
|
|
|
|
... lapját visszatesszük a tortakarikába, megkenjük a krémmel, majd megint piskóta, krém következik. Befedjük a harmadik lappal, amire szintén krém kerül. 2-3 órára hűtőbe ... |
2011-03-19 21:40:49 |
|
|
|
|