Belépés
Vargányaleves vajgaluskával
... kockákra, a hagymákat finomra aprítom.

Felhevített olajon a zöldségeket a vöröshagymával pár percig magas hőfokon kevergetve dinsztelem, majd beleadom a fokhagymát és megfuttatom. Pirospaprikával meghintem, és felengedem kb. 1,2 liter vízzel. Amikor forr, hozzáadom a gombát, fűszerezem, és lassú forralással főzöm.

Elkeverem a tejfölt a liszttel, kevés...
2018-08-27 00:49:17
Lecsós gombapaprikás pirított tésztával
... hagymákat finomra aprítom, a kolbászt karikázom, a paprikát és a paradicsomot darabolom.

A szalonna zsírját kisütöm, benne üvegesre pirítom a hagymát, a fokhagymát is megfuttatom benne. Megszórom pirospaprikával, rádobom a paprikát és a paradicsomot, rövid ideig együtt párolom, majd a gombát is ráteszem. Sózom, borsozom, chilivel, kakukkfűvel fűszerezem, közepes hőf...
2018-02-24 01:06:37
Rizsfelfújt / rizskoch
... rizs
8 dkg vaj
6 dkg cukor
2 db friss tojás
1 kisebb vaníliarúd

Elkészítése:

A vaj felét felolvasztom egy serpenyőben, és pár percig megfuttatom benne a rizst. Felöntöm tejjel, főzőtejszínnel, hozzáadom a vaníliarúd kikapart belsejét, (ha nincs, használhatsz aromát is) és a cukrot.

Felforralom, majd állandó kever...
2018-02-16 07:45:34
Egyszerű savanyú tojásleves
... pici cukor

ecet
2 tojás

Elkészítés: A zsiradékban a lisztet pirosra pirítom, a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztom benne, a köményt megfuttatom rajta.
Őrölt paprikával meghintem, felengedem kb. 6 dl vízzel. Sózom, borsozom, a babérral főzöm kb. 5 percig.

A tojásokat felütöm, egészben lassan a levesbe eresz...
2017-12-14 22:36:53
Medvehagyma-krémleves
... mogyoró

őrölt fehérbors

Elkészítés:
Az újhagymát és a fehérrépát felkarikázom, a medvehagyma levelek szárát eltávolítom, a leveleket feldarabolom.

A vajon megfuttatom a hagymát és a répát, majd hozzáadom a medvehagymát, sózom, borsozom. Felöntöm 1-1,5 liter vízzel, beleteszem az ételízesítőt és az erőleveskockát, felforralom, majd kisebb lán...
2017-04-06 23:52:57
Ahogy a nagyi készítette... burgonyás pogácsa...
... doboz kefír, vagy natur joghurt
1 ek só.
/megszórni szezámmag, vagy kömény, esetleg sajtot is reszelhetünk rá/-

A hozzávalókat egy nagy tálba teszem, az élesztőt megfuttatom a langyos, pici cukorral édesített tejben és a tálban lévőkhöz önöm. Jól összegyúrom, dagasztom. A kész tésztát kinyújtom, keresztbe, hosszába összehajtom és 20 percig letakarva pihentetem...
2016-11-08 09:56:20
Aki megkóstolja
... hentessel a csont felett felszúratom, minén nagyobb zsebet készíttetek rá. Megmosom és a fenti fűszerekkel alaposan beízesítem. Félre teszem és közben elkészítem a tölteléket.
Olajon megfuttatom a hagymát, ráteszem a májat és összesütöm. Ha kihűlt egy kicsit, a jól kinyomkodott zsemléket, petrezselymet, tojásokat és a többi fűszert hozzáadom. Jó alaposan összedolgozom és az o...
2016-03-18 09:55:18
Rizses hal színes zöldségekkel
... összetöröm és rászórom a tepsiben lévőkre. A tetejére darálok kevés borsot, megsózom és meglocsolom a maradék olajjal.
Sütőben, 200 fokon 50 perc alatt, készre sütöm.
A rizst megfuttatom egy kevés olajon, másfélszeres vízzel felöntöm, sózom és meleg helyen lefedve megvárom még megdagad, majd óvatosan összekeverem a halas zöldségekkel, vigyázva, hogy a hal ne törjön....
2016-02-25 09:06:32
Gombás zöldborsófőzelék
... zöldborsó
1 evőkanál liszt
zöldségleves

őrölt bors
1 csokor petrezselyem
1,5 dl tejföl

Elkészítés: Az olvasztott vajon megfuttatom a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a zöldborsót és a megtisztított darabolt csiperkét. Felmelegítem, kevergetve, közepes tűzön 4-5 percig tovább párolom, majd megszórom lisz...
2015-12-16 23:14:07
Húsos canelloni
... tűzről, és belekeverem a reszelt sajtot.



A mártáshoz a vajon megfuttatom a lisztet, fölengedem fél liter tejjel, majd a tejföllel, összeforralom. Lassú tűzön hozzákeverem a reszelt sajtot, sűrűre főzöm. Esetleg egy kis őrölt borsot lehet tenni bele, mást nem i...
2015-11-19 22:01:38
1 2 3 .....18 ...27 ...35 36 
Címkék: nagyi készítette, hagymákat finomra, kolbászt karikázom, paradicsomot darabolom, szalonna zsírját, vaníliarúd kikapart, lisztet pirosra, finomra vágott, köményt megfuttatom, babérral főzöm, tojásokat felütöm, levesbe eresz, fehérrépát felkarikázom, medvehagyma levelek, leveleket feldarabolom, vajon megfuttatom, nagy tálba, élesztőt megfuttatom, tálban lévőkhöz, kész tésztát, csont felett, fenti fűszerekkel, többi fűszert, tepsiben lévőkre, tetejére darálok, maradék olajjal, rizst megfuttatom, kevés olajon, halas zöldségekkel, olvasztott vajon, megtisztított darabolt, reszelt sajtot, zöldborsófőzelék, pirospaprikával, vöröshagymával, főzőtejszínnel, megfonnyasztom, erőleveskockát, összeforralom, petrezselymet, megtisztított, vargányaleves, összedolgozom, gombapaprikás, vajgaluskával, ételízesítőt, petrezselyem, reszelhetünk, hozzávalókat, felkarikázom, vöröshagymát, hozzákeverem, használhatsz, felmelegítem, felolvasztom, feldarabolom, zöldségekkel, medvehagymát, zöldségleves, kinyomkodott, összekeverem,
© 2013 TVN.HU Kft.