|
|
|
... 1 percig párolom. Ezután jön a hús. Amikor kifehéredett, rádobom a paprikákat és a fokhagymát. Jöhet rá a rizs és először 3 dl víz. Megfűszerezzük, majd fedő alatt pároljuk. Időnként megkeverjük és ahogy a rizs felveszi a vizet, 1-1 decivel pótoljuk. 10-15 perc elteltével tesszük bele a kukoricát, a leveskockát és a petrezselyemzöldet. További 5 percig pároljuk fedő alatt, majd jö... |
2011-04-24 14:09:34 |
|
|
|
|
|
|
... vaj
4 tojás
4 evőkanál porcukor
1citrom reszelt héja
Elkészítés:
A kétféle lisztet összekeverjük egy mély tálban. 6dl forró cukros tejjel leforrázuk, alaposan megkeverjük és letakarjuk.A maradék langyos cukros tejből és az élesztőből kovászt készítünk.
Ha lisztes kevercs kihült hozzáöntjük a vajat, belekeverjük, majd a kovászt is.
A tojáss... |
|
2011-03-20 08:45:28 |
|
|
|
|
|
|
... Mokkacukorral ledörzsöljük a citromot
és a bólé alaphoz tesszük.
A konyakot, a citromok levét, a cukrot és a bort hozzákeverjük. Lefedve, két órára hűtőbe rakjuk. Felszolgálás előtt megkeverjük és felöntjük jéghideg pezsgővel.
Őszibarack sorbet
Hozzávalók:
poharanként:
50 g őszibarackfagylalt, 50 g eperfagylalt, 1 dl száraz pezsgő
Elkészít... |
2011-03-19 18:34:41 |
|
|
|
|
|
|
... vágjuk apróra, zsíron aranysárgára pirítjuk. A zsemlét áztatjuk vízben (vagy, még jobb, tejben), kinyomjuk.
A húst, belsőséget, megpirított hagymát, áztatott zsemlét ledaráljuk. Jól megkeverjük fűszerekkel, tejföllel. Töltőlék olyan sűrű legyen, hogy tudjuk, széles késel kenni.
Sütünk palacsintákat. 2-3 dl tésztát hagyunk. A palacsintákat kenjünk töltőlékkel. A két ol... |
|
2011-03-14 09:46:11 |
|
|
|
|
|
|
... késsel, a türelmünktől telhető, legvékonyabbra szeleteljük.
2. Besózzuk. VIGYÁZAT: NEM KIFACSARÓSRA! Annyira, hogy kellemesen sós legyen.
3. Egy órán át pihentetjük, néha megkeverjük.
4. Rászórjuk a köménymagot és az újhagymát.
5. Olajjal és ecettel locsoljuk (étolaj, ételecet).
6. Megkeverjük és állni hagyjuk. Addig, amíg a köménymag megpuh... |
|
2011-03-06 17:08:01 |
|
|
|
|
|
|
...
A tejszínt a vajjal felforrósítjuk egy kis lábosban. Belekeverjük a csokoládét, és lassan, kevergetve felolvasztjuk. Hideg vízbe állítjuk a lábost, és kihűtjük, alkalmanként megkeverjük. A csokoládés masszát kézi robotgéppel kb. 3 percig keverjük, majd három tálkába szétosztjuk. Az elsőt a narancshéjjal, a másodikat a cseresznyepálinkával, a harmadikat a konyak... |
2011-02-13 09:38:30 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál olajjal, annyi liszttel, amit felvesz és a petrezselyemzölddel galuska állagú tésztát készítünk. Egy teáskanál segítségével a forrásban lévő levesbe szaggatjuk, és néha óvatosan megkeverjük. Akkor jó, ha már feljön a tetejére. Ekkor a lángot lekapcsoljuk, s a maradék petrezselyemzöldet rászórjuk, belekeverjük.
***
MUSTÁROS, TEJFÖLÖS KRUMPLILEVES
Hozzával... |
2011-02-13 09:37:13 |
|
|
|
|
|
|
... addig pirítunk, míg körös-körül kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk, majd 3 dl vizet (még jobb, ha halalaplevet) öntünk rá. Kis lángon 10 percig puhítjuk, közben megkeverjük vigyázva, nehogy a halhúst összetörjük. A lisztet a tejfölben csomómentesre keverjük, a pontypaprikás levét ezzel sűrítjük. Tálaláskor galuskát halmozunk mellé, amit tejföllel meglocso... |
2011-01-27 18:48:47 |
|
|
|
|
|
|
... pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük, hozzátesszük a húst, az összezúzott fokhagymát, megsózzuk, jól összekeverjük, és fedővel letakarva, lassú főzéssel zsírjára pirítjuk. Időnként megkeverjük, s ha kell, kevés vizet öntünk alá, és tovább pároljuk. Ha a hús majdnem puha, hozzátesszük a karikára vágott debrecenit, a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot és az egészet együtt p... |
2011-01-27 18:41:34 |
|
|
|
|
|
|
... kissé áthevítjük, majd sárgára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, a paprikát, a húst, kevés vízzel felöntjük, és lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha a leve elfőtt, kis vizet öntünk mindig utána.
Ha a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a karikára vágott és kevés zsírban átpirított debrecenit, a zöldpaprikát, a paradicsomot és az ... |
2011-01-27 18:38:46 |
|
|
|
|