Belépés
Paella
... 1 percig párolom. Ezután jön a hús. Amikor kifehéredett, rádobom a paprikákat és a fokhagymát. Jöhet rá a rizs és először 3 dl víz. Megfűszerezzük, majd fedő alatt pároljuk. Időnként megkeverjük és ahogy a rizs felveszi a vizet, 1-1 decivel pótoljuk. 10-15 perc elteltével tesszük bele a kukoricát, a leveskockát és a petrezselyemzöldet. További 5 percig pároljuk fedő alatt, majd jö...
2011-04-24 14:09:34
x
... vaj
4 tojás
4 evőkanál porcukor
1citrom reszelt héja
Elkészítés:
A kétféle lisztet összekeverjük egy mély tálban. 6dl forró cukros tejjel leforrázuk, alaposan megkeverjük és letakarjuk.A maradék langyos cukros tejből és az élesztőből kovászt készítünk.
Ha lisztes kevercs kihült hozzáöntjük a vajat, belekeverjük, majd a kovászt is.
A tojáss...
2011-03-20 08:45:28
x
... Mokkacukorral ledörzsöljük a citromot
és a bólé alaphoz tesszük.
A konyakot, a citromok levét, a cukrot és a bort hozzákeverjük. Lefedve, két órára hűtőbe rakjuk. Felszolgálás előtt megkeverjük és felöntjük jéghideg pezsgővel.
Őszibarack sorbet
Hozzávalók:
poharanként:
50 g őszibarackfagylalt, 50 g eperfagylalt, 1 dl száraz pezsgő
Elkészít...
2011-03-19 18:34:41
x
... vágjuk apróra, zsíron aranysárgára pirítjuk. A zsemlét áztatjuk vízben (vagy, még jobb, tejben), kinyomjuk.
A húst, belsőséget, megpirított hagymát, áztatott zsemlét ledaráljuk. Jól megkeverjük fűszerekkel, tejföllel. Töltőlék olyan sűrű legyen, hogy tudjuk, széles késel kenni.
Sütünk palacsintákat. 2-3 dl tésztát hagyunk. A palacsintákat kenjünk töltőlékkel. A két ol...
2011-03-14 09:46:11
Káposztasaláta tavaszi frisská
... késsel, a türelmünktől telhető, legvékonyabbra szeleteljük.
2. Besózzuk. VIGYÁZAT: NEM KIFACSARÓSRA! Annyira, hogy kellemesen sós legyen.
3. Egy órán át pihentetjük, néha megkeverjük.
4. Rászórjuk a köménymagot és az újhagymát.
5. Olajjal és ecettel locsoljuk (étolaj, ételecet).
6. Megkeverjük és állni hagyjuk. Addig, amíg a köménymag megpuh...
2011-03-06 17:08:01
x
...
A tejszínt a vajjal felforrósítjuk egy kis lábosban. Belekeverjük a csokoládét, és lassan, kevergetve felolvasztjuk. Hideg vízbe állítjuk a lábost, és kihűtjük, alkalmanként megkeverjük. A csokoládés masszát kézi robotgéppel kb. 3 percig keverjük, majd három tálkába szétosztjuk. Az elsőt a narancshéjjal, a másodikat a cseresznyepálinkával, a harmadikat a konyak...
2011-02-13 09:38:30
x
... evőkanál olajjal, annyi liszttel, amit felvesz és a petrezselyemzölddel galuska állagú tésztát készítünk. Egy teáskanál segítségével a forrásban lévő levesbe szaggatjuk, és néha óvatosan megkeverjük. Akkor jó, ha már feljön a tetejére. Ekkor a lángot lekapcsoljuk, s a maradék petrezselyemzöldet rászórjuk, belekeverjük.
***
MUSTÁROS, TEJFÖLÖS KRUMPLILEVES
Hozzával...
2011-02-13 09:37:13
Receptek
... addig pirítunk, míg körös-körül kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk, majd 3 dl vizet (még jobb, ha halalaplevet) öntünk rá. Kis lángon 10 percig puhítjuk, közben megkeverjük vigyázva, nehogy a halhúst összetörjük. A lisztet a tejfölben csomómentesre keverjük, a pontypaprikás levét ezzel sűrítjük. Tálaláskor galuskát halmozunk mellé, amit tejföllel meglocso...
2011-01-27 18:48:47
Receptek
... pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük, hozzátesszük a húst, az összezúzott fokhagymát, megsózzuk, jól összekeverjük, és fedővel letakarva, lassú főzéssel zsírjára pirítjuk. Időnként megkeverjük, s ha kell, kevés vizet öntünk alá, és tovább pároljuk. Ha a hús majdnem puha, hozzátesszük a karikára vágott debrecenit, a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot és az egészet együtt p...
2011-01-27 18:41:34
Receptek
... kissé áthevítjük, majd sárgára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, a paprikát, a húst, kevés vízzel felöntjük, és lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha a leve elfőtt, kis vizet öntünk mindig utána.
Ha a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a karikára vágott és kevés zsírban átpirított debrecenit, a zöldpaprikát, a paradicsomot és az ...
2011-01-27 18:38:46
1 2 3 4 5 6 7 8 
Címkék: TEJFÖLÖS KRUMPLILEVES, rizs felveszi, kétféle lisztet, mély tálban, maradék langyos, élesztőből kovászt, bólé alaphoz, citromok levét, bort hozzákeverjük, zsemlét áztatjuk, palacsintákat kenjünk, türelmünktől telhető, köménymag megpuh, vajjal felforrósítjuk, csokoládés masszát, teáskanál segítségével, forrásban lévő, lángot lekapcsoljuk, halhúst összetörjük, tejfölben csomómentesre, pontypaprikás levét, összezúzott fokhagymát, karikára vágott, feldarabolt zöldpaprikát, egészet együtt, finomra vágott, összevágott fokhagymát, leve elfőtt, pirospaprikával, felforrósítjuk, megfűszerezzük, legvékonyabbra, káposztasaláta, összekeverjük, palacsintákat, narancshéjjal, csomómentesre, pontypaprikás, mokkacukorral, felolvasztjuk, hozzákeverjük, belekeverjük, ledörzsöljük, krumplileves, kifacsarósra, aranysárgára, halalaplevet, eperfagylalt, zöldpaprikát, paradicsomot, hozzátesszük, türelmünktől, alkalmanként, kifehéredett, lekapcsoljuk, felszolgálás, segítségével, poharanként, megkeverjük, leveskockát, szétosztjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.