|
|
|
... méz,
ízlés szerint citromlé.
Elkészítése:
Készítsük elő a rebarbarát, vágjuk kockákra. Forraljuk fel a vizet és tegyük bele a rebarbarát. Kb. 15 percig főzzük, amíg megpuhul. Szűrjük le, hagyjuk kihűlni, majd mézzel és citromlével ízesítsük.
Rebarbarás-narancsos frissítő hozzávalói:
4 csésze víz,
10-15 dkg eper,
3 csésze rebarbara... |
2024-02-13 19:48:14 |
|
|
|
|
|
|
... könnyen szállítható s mind jobban növekszik fogyasztóinak száma. Termelési területe ugyanis korlátozódik a szubtrópusi éghajlatra. Levéve azonban a fáról, szobahőmérsékleten hamar megérik és megpuhul. Az érett gyümölcsnek magasabb a karotin tartalma.
Tápértéke
Az egyik legértékesebb természetes zsiradékunk. Különösen az önpusztító betegségekkel szemben való harcba... |
|
2024-02-10 23:39:52 |
|
|
|
|
|
|
... apró, kékesfekete, hamvas, csonthéjas vadgyümölcs. Szeptemberben érik. Éretlen termésének húsa erősen fanyar ízű. Akkor érdemes gyűjteni a gyümölcsöt, amikor a dér már megcsípte, ekkorra megpuhul, fanyarságából veszít, és enyhén édes íze lesz.
Hegyoldalak, erdőszélek, cserjések, napfényes erdők növénye. Már az ókorban is használták.
A kökény gyógyászati felh... |
2024-01-10 22:22:56 |
|
|
|
|
|
|
... felaprított sárgarépát és a mustárt.
Sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd hozzá
adjuk a 2 db Vegeta Natur Erőleveskockát, és addig főzzük, amíg a
lencse megpuhul.
3. Kiszedünk a főzetből egy merőkanálnyi adagot, amit botmixer
segítségével pépesítünk. Ha ezzel megvagyunk, szedjük vissza
a lábasba, és forraljuk addig a főz... |
|
2024-01-05 06:04:50 |
|
|
|
|
|
|
... nehéz, vagy inkább lehetetlen megenni. Amennyiben fiatal
szárnyastól származik, a zúzát elegendő 40 percig főzni, de ha vén volt a tyúk,
akkor bizony 2 óra is kell, amíg a húsa megpuhul.
Amikor zúzát veszel, előbb figyeld meg, hogy néz ki. A jó minőségű, friss zúza
tiszta és fényes. Fogyasztható párolva, főzve vagy sütve, barbque szósszal és
zöld... |
|
2023-12-09 14:40:50 |
|
|
|
|
|
|
... vékony csíkokra vágott sertésszűz, sózom borsozom, lepirítom, majd kevéske vizet öntök alá, megint zsírjára pirítom, majd megint kevés víz és ezt a szakaszos párolást ismételgetem amíg a hús megpuhul.
Egy felöntésnél víz helyett fehérbort öntök hozzá.
Mikor a hús már majdnem puha hozzáadom a vékony csíkokra vágott kápia paprikát, néhány karika erős paprikát, ... |
2023-11-27 15:22:44 |
|
|
|
|
|
|
... oldalán, amíg a csirkehús átsül és a bacon
ropogós lesz. Ez általában kb. 6-8 perc mindkét oldalról, majd tegyük félre. Főzzük
meg a burgonyát forrásban lévő sós vízben, amíg megpuhul. Szűrjük le a burgonyát,
majd helyezzük vissza a fazékba. Hozzáadjuk a vajat, a tejet, és a tormát a
burgonyához. Keverjük el, majd egy burgonyatörő vagy egy villa segítségéve... |
2023-11-08 10:59:39 |
|
|
|
|
|
|
... MERT AKKOR SZÁRAZ ÉS KEMÉNY LESZ!!!
Ha kihűlt, porcukorral meghintjük a tetejét.
MEGJEGYZÉS:
Aznap fogyasztva picit ropogósan oml... |
2023-02-21 21:01:13 |
|
|
|
|
|
|
... lassan megbarnul, mint az asztalon felejtett alma, amit először a legyek kóstolgatnak, majd azok is otthagyják, hadd rothadjon egymagában. Amikor meg már észbe kapunk, akkorra a gyümölcs megpuhul, ráncossá nyomódik egykor roppanó héja és belül a kásás hús hiába édes, nem kell senkinek.
Senki nem várja, hogy ebben a korban megcsapja valami, ki mondani is fura-érzelem. Már nem ... |
2022-11-18 07:47:16 |
|
|
|
|
|
|
... megfőtt, kiszedem a levesből a húst, a zöldségeket,
a petrezselymet.
A tésztát a leveslébe teszem felforralom, majd lefedem és lassú tűzön
addig főzöm, amíg a tészta megpuhul.
A répát felkarikázom, a zellert felkockázom, ha szeretitek a hagymát is
fel lehet vágni, a húsról leszedem a bőrt, kiveszem a csontokat, ezt is
felkockázom.
... |
2022-09-02 16:35:42 |
|
|
|
|