Belépés
Német karácsonyi sütemény - Stollen
... de nem túl vékonyra.

Ezután csinálunk a sodrófával a közepére egy mélyedést, majd a jobb feléről a tésztát behajtjuk a mélyedésig. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és pihentetjük 15 percig. 170 fokos sütőben 50-55 percig sütjük. Ha kész, kivesszük a sütőből, lekenjük az olvasztott vajjal, és megszórjuk a porcukorral.

Kapcsolódó
Grincs lett a jó nők...
2017-12-25 09:02:45
Karácsonyi receptek
... só, 50 dkg kész gesztenyepüré.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, egy kevés langyos tejben megáztatott élesztővel, cukorral, tejföllel rétestészta keménységűre gyúrjuk, és egy kissé pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk, kockára vágjuk, és egy kevés rummal, cukorral, vaníliával ízesített gesztenyepürével megtöltjük. Kiflialakra formáljuk, tepsibe rakjuk, felvert tojással megken...
2017-12-12 10:23:28
Olívabogyós sós rudak
... kb. 2x6 cm-es rudakat vágunk, lekenjük a villával felvert, és sóval elkevert tojásfehérjével.

Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Sütőből kivéve pár percig pihentetjük, majd az egyben maradt részeket, még melegen, a vágások mentén eltördeljük.

...
2017-12-12 10:05:18
Narancsos torta
... narancsos krém felét egyenletesen a lapra adagoljuk. Rátesszük a másik piskótalapot is, és arra kenjük egyenletesen a krém másik felét. Tetejét elsimítjuk és hűtőben legalább 2-3 órát pihentetjük.
...
2017-09-09 22:43:44
Szörp fenyőrügyből–Ha megkóstolod, biztosan a kedvence
... mosatlanul egy nagy lábasba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd a tűzre tesszük. Amikor bugyogni kezd, 5-6 percig forrásban hagyjuk. Fedőt teszünk rá, s 24 órán keresztül pihentetjük. A kihűlt és már ekkor illatos levet nagyon finom szűrőn keresztül átengedünk. Megmérjük űrtartalmát, s ahány liter fenyőlénk van, annyi kilogramm cukrot és literenként 1 dkg citromsav...
2017-07-15 17:10:44
Tejfölös zöldborsó ragu knédlivel
... Fűszerezzük.

Knédli készítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a víz-tej cukros keverékében, majd a többi hozzávalóva...
2017-05-31 14:34:46
Nagykőrösi receptek
... kemény habbá verjük, és óvatosan a porcukros krémbe keverjük. Egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk a krémet, majd étcsokoládét reszelünk rá. Pár órát a hûtőszekrényben pihentetjük. Egy éles késsel szépen felszeleteljük. Jó étvágyat! Nutellás sajttorta pirított mogyoróval Hozzávalók: Kekszalap: 25 dkg keksz összetörve (pl. zabkeksz) 10 dkg szobahőmérsékletû...
2017-01-26 10:57:51
Gomba raguleves daragaluskával
... tojást szétválasztjuk, és a fehérjéből kemény habot verünk. Beletesszük a tojássárgáját, és kanalanként hozzákeverjük a búzadarát is. Közepes állagúra lazán összekeverjük, és 10 percet pihentetjük.

Egy kanalat belemártunk a forró levesbe, majd a galuskából kimérünk egy kanálnyit, és beleeresztjük. Minden galuska előtt mártsuk meg a kanalat, hogy ne ragadjon rá a galuska...
2017-01-03 21:57:57
Pizza tészta receptek
... egy kis tejet öntünk hozzá. Hagyjuk, hogy megkeljen. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a sóval és az olajjal, és jól kigyúrjuk. 30 percig langyos helyen pihentetjük. Félujjnyi vastagra kinyújtjuk, tepsibe tesszük. A tepsit előtte kikenjük olajjal és megszórjuk liszttel! Félig megsütjük, rátesszük a tölteléket és a sajtot, és visszatesszük a sütőbe. Ha...
2017-01-03 12:05:11
Vadas mártás sertéshússal
... keverjük csomómentesre a lisztet.
Ezt beleöntjük a lábasba, jól összekeverjük, pár percig kevergetve összeforraljuk - ettől sűrűsödik meg -, majd lekapcsoljuk a gázt, lefedve pihentetjük kicsit.
Bármilyen tésztával - aki a zsemlegombócot szereti, azzal - lehet fogyasztani. Én már készítettem nokedlivel is, mennyei volt úgy is. Attól is függ, mennyi időnk van....
2016-10-01 21:04:28
1 2 3 4 ..15 16 ..23 24 ..30 31 32 
Címkék: jobb feléről, tésztát behajtjuk, olvasztott vajjal, vajjal elmorzsoljuk, kevés langyos, kissé pihentetjük, kevés rummal, villával felvert, egyben maradt, vágások mentén, lapra adagoljuk, másik piskótalapot, krém másik, nagy lábasba, tűzre tesszük, élesztőt felfuttatjuk, víz-tej cukros, többi hozzávalóva, porcukros krémbe, sütemény tetejére, éles késsel, fehérjéből kemény, kanalat belemártunk, forró levesbe, galuskából kimérünk, tepsit előtte, zsemlegombócot szereti, gesztenyepürével, tojásfehérjével, daragaluskával, összedolgozzuk, zsemlegombócot, szétválasztjuk, összeforraljuk, felszeleteljük, tojássárgáját, összekeverjük, beleeresztjük, előmelegített, visszatesszük, csomómentesre, hozzákeverjük, gesztenyepüré, étcsokoládét, fenyőrügyből, egyenletesen, sertéshússal, piskótalapot, felfuttatjuk, lekapcsoljuk, keménységűre, elmorzsoljuk, aranybarnára, sütőpapírral, kiflialakra, megáztatott, pihentetjük, rétestészta, fűszerezzük, porcukorral, literenként, megkóstolod, keverékében, hozzávalóva, belemártunk, eltördeljük,
© 2013 TVN.HU Kft.