|
|
|
... károk a szervezetben hozzájárulhatnak azokhoz a gyulladásos folyamatokhoz, melyek allergiát és asztmát idézhetnek elő.
,,Az olyan antioxidánsok, mint a C-vitamin, a zöld tea polifenoljai, és a bioflavonoidok semlegesítik a szabad gyököket, megakadályozzák a káros oxidatív folyamatokat, így az allergia ellen is hatásosak. Tanulmányok például azt bizonyították, hogy az as... |
2013-08-30 10:59:17 |
|
|
|
|
|
|
... károk a szervezetben hozzájárulhatnak azokhoz a gyulladásos folyamatokhoz, melyek allergiát és asztmát idézhetnek elő.
,,Az olyan antioxidánsok, mint a C-vitamin, a zöld tea polifenoljai, és a bioflavonoidok semlegesítik a szabad gyököket, megakadályozzák a káros oxidatív folyamatokat, így az allergia ellen is hatásosak. Tanulmányok például azt bizonyították, hogy az as... |
|
2013-08-28 18:30:50 |
|
|
|
|
|
|
... folyamatokhoz, melyek allergiát és asztmát idézhetnek elő.
Az olyan antioxidánsok, mint a C-vitamin, a zöld tea polifenoljai, és a bioflavonoidok semlegesítik a szabadgyököket, megakadályozzák a káros oxidatív folyamatokat, így az allergia ellen is hatásosak. Tanulmányok például azt bizonyították, ... |
2013-08-28 17:26:38 |
|
|
|
|
|
|
...
Az allergiára az okot környezetünkben kell keresni, mind a környezeti hatások, mind pedig a helytelen táplálkozás komoly szerepet játszik kialakulásában. Ha szénanáthával küzdesz fokozottan kell ügyelned légutaid egészségére, és a felső légúti szervek tisztán tartására. Segítségükkel biztosíthatod a nyálkahártya egészségének védelmét, emellett biztosítják a könnyű légzést, és... |
|
2013-08-28 07:20:58 |
|
|
|
|
|
|
... van.
Polifenolok
A kakaóbab mintegy 8-13%-át a növényi hatóanyagok egyik természetes sejtvédő, ún. antioxidáns hatású csoportját alkotó polifenolok teszik ki. A kakaó polifenoljai a növényi vegyületeknek a ,,flavonoidokkal" közös csoportjába tartoznak. Hasonló szerkezetű színanyagok találhatók a kakaó mellett a vörösborban, a piros bogyós gyümölcsökben é... |
|
2012-05-05 17:32:24 |
|
|
|
|
|
|
... bizonyították, hogy a dióban lévő polifenolok erélyesen kötődnek a zsírhoz kapcsolt fehérjékhez és ezzel gátolják az érelmeszesedést.
A tanulmányokban azt is kimutatták, hogy a dió polifenoljai növelik a verőerek belső felszínén lévő sejtek aktivitását, amellyel a monoamino-oxidáz gáz elválasztását végzik. Ez a gáznemű biológiai anyag a leghatásosabb értágító. A monoami... |
2012-02-28 06:31:39 |
|
|
|
|
|
|
... antioxidáns hatású csoportját alkotó polifenolok teszik ki. A kakaó-feldolgozás folyamata, a fermentálás, a pörkölés és a lúgos feltárás csökkentik a kakaóbab összpolifenol-tartalmát. A kakaó polifenoljai a növényi vegyületeknek a ,,flavonoidokkal" közös csoportjába tartoznak. Hasonló szerkezetű színanyagok találhatók a kakaó mellett a vörösborban, a piros bogyós gyümöl... |
2011-01-03 23:39:53 |
|
|
|
|
|
|
... fala vagy a DNS. Az elvesztett elektron oxidálja a sejtet, sérülékennyé teszi és végső soron rongálja, öregíti. Ez a folyamat húzódik meg számos betegség hátterében.
A tea polifenoljai:
* csökkentik a koleszterin szintet
* csökkenti a triglicerid szintet
* csökkenti a vérnyomást
* enyhíti a gyulladást és a fájdalmat
A... |
2010-07-14 18:10:31 |
|
|
|
|
|
|
... dúsítására gyakran használt olajos magvak gazdagok B1-, B2-, B6 vitaminokban, amelyek erősítik az immunrendszert.
A csokoládé fehérjéi élénkítik a bőr mikro keringését, a polifenoljai pedig jelentősen hatnak ráncokra, vagyis kisimítják azokat. Az egyre nagyobb teret hódító masszázsoknál is szívesen alkalmazzák alapanyagként.
Csokoládé masszázs:
A c... |
2010-06-25 13:42:17 |
|
|
|
|
|
|
... otthoni sérülések, vágások, égések esetén is kihasználhatjuk. Csepegtessünk pár cseppet a főzetből a sérült bőrfelületre, ezzel megelőzhetjük az elfertőződést.
A fehér tea polifenoljai a fogak épségét is megőrzik, hiszen elpusztítják a gyulladást okozó baktériumokat. Igyunk minden nap, lassú kortyokban fehér teát, hogy természetes módon védjük meg fogainkat.
... |
2009-11-21 07:08:51 |
|
|
|
|