|
|
|
... mellett kiváló mártás alapanyag is.
Szegfűszeg: nélküle nincsen forralt bor, de teába is kiváló (főleg gyümölcs teákba, pl. csipkebogyó, borsos menta).
Tárkony: a ragulevesek, a csirke falatok része, de báránnyal a legjobb.
Zeller: nélküle nincs jó húsleves, kiváló krémleves alapja is.
Kurkuma: rizses, csirkés ételekhez feltétlenül aján... |
2020-01-21 10:21:10 |
|
|
|
|
|
|
... Kiforraljuk, és forrón tálaljuk.
Megjegyzés
Kedvenc leveseim a csorbák, a ragulevesek. Nagyon szeretem az ízeket kombinálni. Természetesen a leves egy ötlet, és mindenki saját ízvilágára formálhatja. Érdekes a lestyán, tárkony, bárány és vargánya kombinációja, mindegyikn... |
|
2017-05-10 23:46:28 |
|
|
|
|
|
|
Raguleves tárkonyos galuskával
Hozzávalók
1/2 kg csontos bárányhús
1 nagy fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 csokor petrezselyem
1/4 db zellergyökér
1/2 db karalábé
1 pohár zöldborsó (1,5 dl)
1/2 db paprika
1 db paradicsom
só
bors
1 csipet kurkuma
1... |
2016-10-11 23:23:44 |
|
|
|
|
|
|
... virslik mellett kiváló mártás alapanyag is.
Szegfűszeg: nélküle nincsen forralt bor, de teába is kiváló (főleg gyümölcs teákba, pl. csipkebogyó, borsos menta).
Tárkony: a ragulevesek, a csirke falatok része, de báránnyal a legjobb.
Zeller: nélküle nincs jó húsleves, kiváló krémleves alapja is.
Kurkuma: rizses, csirkés ételekhez feltétlenül ajánlott.
Babér:... |
|
2015-10-24 20:09:22 |
|
|
|
|
|
|
... tároljuk.
A különféle csorbák kikerülhetetlen fűszere a lestyán
A lestyán klasszikus fűszere sok erdélyi és magyar fogásnak is. Ilyen a csorba, a különféle ragulevesek, illetve a szárnyas ételek, a levesektől, egészen a sültekig. A lestyán nem csak magát a húst ízesíthe... |
|
2015-10-03 21:53:03 |
|
|
|
|
|
|
... tökéletes szósz
A paradicsomból készített szószokkal igen sokféle étel készíthető. A paradicsom nagyon jó levesalap, nem csak paradicsomleves készíthető vele, hanem mindenféle ragulevesek ízesíthetők, sűríthetők paradicsommal vagy abból készített pürével. A húsos ételeknél a paradicsomszósz ragu formájában szintén jó szolgálatot tehet. Paradicsomszósszal vendégváró már... |
2015-09-20 22:28:43 |
|
|
|
|
|
|
... előszeretettel használja fűszerezéshez, például levesekbe, ragukba főzve, de salátaként, valamint sült, rántott vagy pürésített formájában is népszerű. A magyar konyha leginkább a húslevesek, ragulevesek frontján ismeri el a zellert, pedig a gumó azonban sok minden másra is alkalmas.
A híres Oscar Tschirky főpincér által megalkotott, több mint 100 éve töretlen népszerűs... |
2015-04-15 23:51:12 |
|
|
|
|
|
|
... mellett kiváló mártás alapanyag is.
Szegfűszeg: nélküle nincsen forralt bor, de teába is kiváló (főleg gyümölcs teákba, pl. csipkebogyó, borsos menta).
Tárkony: a ragulevesek, a csirke falatok része, de báránnyal a legjobb.
Zeller: nélküle nincs jó húsleves, kiváló krémleves alapja is.
Kurkuma: rizses, csirkés ételekhez feltétlenül aján... |
2015-03-22 11:34:55 |
|
|
|
|
|
|
... tökéletes szósz
A paradicsomból készített szószokkal igen sokféle étel készíthető. A paradicsom nagyon jó levesalap, nem csak paradicsomleves készíthető vele, hanem mindenféle ragulevesek ízesíthetők, sűríthetők paradicsommal vagy abból készített pürével. A húsos ételeknél a paradicsomszósz ragu formájában szintén jó szolgálatot tehet. Paradicsomszósszal vendégváró már... |
2014-08-26 22:59:54 |
|
|
|
|
|
|
... mártás alapanyag is.
Szegfűszeg: nélküle nincsen forralt bor, de teába is kiváló (főleg gyümölcs teákba, pl. csipkebogyó, borsos menta).
Tárkony: a ragulevesek, a csirke falatok része, de báránnyal a legjobb.
Zeller: nélküle nincs jó húsleves, kiváló krémleves alapja is.
Kurkuma: rizses, csirkés ételekhez... |
2014-02-12 21:26:08 |
|
|
|
|