Belépés
A nélkülözhetetlen fűszerek
... mellett kiváló mártás alapanyag is.

Szegfűszeg: nélküle nincsen forralt bor, de teába is kiváló (főleg gyümölcs teákba, pl. csipkebogyó, borsos menta).

Tárkony: a ragulevesek, a csirke falatok része, de báránnyal a legjobb.

Zeller: nélküle nincs jó húsleves, kiváló krémleves alapja is.

Kurkuma: rizses, csirkés ételekhez feltétlenül aján...
2020-01-21 10:21:10
Bárányhúsos csorba
... Kiforraljuk, és forrón tálaljuk.



Megjegyzés

Kedvenc leveseim a csorbák, a ragulevesek. Nagyon szeretem az ízeket kombinálni. Természetesen a leves egy ötlet, és mindenki saját ízvilágára formálhatja. Érdekes a lestyán, tárkony, bárány és vargánya kombinációja, mindegyikn...
2017-05-10 23:46:28
Raguleves tárkonyos galuskával
Raguleves tárkonyos galuskával

Hozzávalók

1/2 kg csontos bárányhús
1 nagy fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 csokor petrezselyem
1/4 db zellergyökér
1/2 db karalábé
1 pohár zöldborsó (1,5 dl)
1/2 db paprika
1 db paradicsom

bors
1 csipet kurkuma
1...
2016-10-11 23:23:44
Fűszerek ! És mibe valók?
... virslik mellett kiváló mártás alapanyag is.
Szegfűszeg: nélküle nincsen forralt bor, de teába is kiváló (főleg gyümölcs teákba, pl. csipkebogyó, borsos menta).
Tárkony: a ragulevesek, a csirke falatok része, de báránnyal a legjobb.
Zeller: nélküle nincs jó húsleves, kiváló krémleves alapja is.
Kurkuma: rizses, csirkés ételekhez feltétlenül ajánlott.
Babér:...
2015-10-24 20:09:22
Lestyán, a régi vágású fűszernövény
... tároljuk.


A különféle csorbák kikerülhetetlen fűszere a lestyán

A lestyán klasszikus fűszere sok erdélyi és magyar fogásnak is. Ilyen a csorba, a különféle ragulevesek, illetve a szárnyas ételek, a levesektől, egészen a sültekig. A lestyán nem csak magát a húst ízesíthe...
2015-10-03 21:53:03
Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz
... tökéletes szósz

A paradicsomból készített szószokkal igen sokféle étel készíthető. A paradicsom nagyon jó levesalap, nem csak paradicsomleves készíthető vele, hanem mindenféle ragulevesek ízesíthetők, sűríthetők paradicsommal vagy abból készített pürével. A húsos ételeknél a paradicsomszósz ragu formájában szintén jó szolgálatot tehet. Paradicsomszósszal vendégváró már...
2015-09-20 22:28:43
Mindmegesszük: a zeller
... előszeretettel használja fűszerezéshez, például levesekbe, ragukba főzve, de salátaként, valamint sült, rántott vagy pürésített formájában is népszerű. A magyar konyha leginkább a húslevesek, ragulevesek frontján ismeri el a zellert, pedig a gumó azonban sok minden másra is alkalmas.

A híres Oscar Tschirky főpincér által megalkotott, több mint 100 éve töretlen népszerűs...
2015-04-15 23:51:12
A nélkülözhetetlen fűszerek
... mellett kiváló mártás alapanyag is.

Szegfűszeg: nélküle nincsen forralt bor, de teába is kiváló (főleg gyümölcs teákba, pl. csipkebogyó, borsos menta).

Tárkony: a ragulevesek, a csirke falatok része, de báránnyal a legjobb.

Zeller: nélküle nincs jó húsleves, kiváló krémleves alapja is.

Kurkuma: rizses, csirkés ételekhez feltétlenül aján...
2015-03-22 11:34:55
Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz
... tökéletes szósz

A paradicsomból készített szószokkal igen sokféle étel készíthető. A paradicsom nagyon jó levesalap, nem csak paradicsomleves készíthető vele, hanem mindenféle ragulevesek ízesíthetők, sűríthetők paradicsommal vagy abból készített pürével. A húsos ételeknél a paradicsomszósz ragu formájában szintén jó szolgálatot tehet. Paradicsomszósszal vendégváró már...
2014-08-26 22:59:54
A nélkülözhetetlen fűszerek
... mártás alapanyag is.

Szegfűszeg: nélküle nincsen forralt bor, de teába is kiváló (főleg gyümölcs teákba, pl. csipkebogyó, borsos menta).

Tárkony: a ragulevesek, a csirke falatok része, de báránnyal a legjobb.

Zeller: nélküle nincs jó húsleves, kiváló krémleves alapja is.

Kurkuma: rizses, csirkés ételekhez...
2014-02-12 21:26:08
1 2 3 
Címkék: Oscar Tschirky, nélkülözhetetlen fűszerek, régi vágású, sokoldalú paradicsomszósz, csirke falatok, ízeket kombinálni, különféle csorbák, lestyán klasszikus, különféle ragulevesek, szárnyas ételek, húst ízesíthe, paradicsomból készített, paradicsom nagyon, húsos ételeknél, paradicsomszósz ragu, magyar konyha, gumó azonban, híres Oscar, nélkülözhetetlen, paradicsomszósz, paradicsomleves, kikerülhetetlen, előszeretettel, mindmegesszük, paradicsomból, fűszerezéshez, természetesen, paradicsommal, fűszernövény, kombinációja, zellergyökér, petrezselyem, ragulevesek, feltétlenül, kiforraljuk, csipkebogyó, megalkotott, szolgálatot, mindmegette, formálhatja, bárányhúsos, vöröshagyma, ízesíthetők, mindenféle, vendégváró, készíthető, levesektől, szegfűszeg, galuskával, szószokkal, sűríthetők, formájában, paradicsom, kombinálni, salátaként, megjegyzés, ízvilágára, lapokkepek, húslevesek, klasszikus, pürésített, mindegyikn, hozzávalók, tárkonyos, ételekhez, raguleves, tökéletes, krémleves, különféle, készített, sokoldalú,
© 2013 TVN.HU Kft.