|
|
|
... áztatóvízzel együtt 1 csipet sóval fedő alatt addig főzzük, míg a víz el nem fő alóla. (1 csésze rizshez 2 csésze víz szükséges.) Ekkor z... |
2020-12-11 01:04:07 |
|
|
|
|
|
|
... amikor
elérkezik a pillanat,
zúgva megindul a csapat:
surrog-burrog a sok kicsi fürge
szárny, s a szürke
hadsereg elfoglalja a tálat.
Nekilátnak,
nyelik szaporán a rizsszemeket.
S a tálon csak úgy kopog és pereg
a sok kicsi csőr: tíz, száz, ezer
békés kis géppuska kelepel,
s mire a nagy csata véget ér,
a tálka alja olyan ... |
|
2020-01-23 17:00:02 |
|
|
|
|
|
|
... jelentősen csökkenti a pattanások, mitesszerek kialakulását. A zsíros csillogást is megszünteti azáltal, hogy normalizálja a bőr faggyútermelését.
Először is mosd át alaposan a rizsszemeket, minimum háromszor. A tejfehér vizet öntsd le róla, majd újra áztasd be, legalább fél órára. Használj jól zárható edényt a rizsvíz tárolására. Hűtőben maximum öt napig áll el, utána ... |
2019-08-15 17:42:49 |
|
|
|
|
|
|
... csipet sóval és a 3 dl vízzel kis lángon főni tettem. Mikor az összes vizet beitta, hozzáöntöttem a liter tejet. Időnként megkavarva hagytam főni, fedő nélkül. Mikor majdnem megpuhultak a rizsszemek, hozzáadtam 3 evőkanál cukrot, a vaníliás cukrot. Még rövid ideig főztem, s fedő alatt hagytam még puhulni 5-6 percig.
Még azon forrón tálba rétegeztem a karamelles almával.
... |
|
2019-01-15 18:43:55 |
|
|
|
|
|
|
... közepes lángon főzöm. Nagyon nem szabad zubognia, mert
széteshetnek a gombócok. Szükség szerint a főzőlevet pótolni kell, mert
a gombócok szépen megdagadnak. Nem baj, ha rizsszemek vagy
húsdarabkák válnak le, mert a mártást gazdagítják.
Egy idő után kiveszek és kettévágok egy gombócot, ellenőrzöm, hogy a
közepén is puha-e a rizs. Ha igen, tálra szedem.... |
|
2018-09-30 13:24:56 |
|
|
|
|
|
|
... pinceablakon beragyogni nap.
Nem tudtam rólad, nem is vártalak.
Nevettem volna, ha mesélnek rólad.
Nem volt már súlya bennem semmi szónak.
És szétgurult rizsszemek: mind a nap.
De most: erdők lépnek velem, ha lépek.
A tenger fáradtan mellém zuhan.
A fájdalmak felragyognak s kiégnek:
hangyabolyvilág nyüzsög boldogan|... |
2018-08-25 18:25:00 |
|
|
|
|
|
|
... ember,
pinceablakon beragyogni nap.
Nem tudtam rólad, nem is vártalak.
Nevettem volna, ha mesélnek rólad.
Nem volt már súlya bennem semmi szónak.
És szétgurult rizsszemek: mind a nap.
De most: erdők lépnek velem, ha lépek.
A tenger fáradtan mellém zuhan.
A fájdalmak felragyognak s kiégnek:
hangyabolyvilág nyüzsög boldo... |
2018-05-11 10:15:29 |
|
|
|
|
|
|
... Pirítjuk a serpenyőben, és ekkor elkez... |
2018-01-21 16:37:30 |
|
|
|
|
|
|
... fehérborral, alaplével. A tökéletes krémes állagot az edény mozgatásával lehet elérni, ügyeljünk arra, hogy lehetőleg ne kanállal kevergessük az utolsó fázisban, hisz úgy csak összetörjük a rizsszemeket.
A tisztított garnélákat
kevés olajon átp... |
2017-11-16 23:44:31 |
|
|
|
|
|
|
... fehérborral, alaplével. A tökéletes krémes állagot az edény mozgatásával lehet elérni, ügyeljünk arra, hogy lehetőleg ne kanállal kevergessük az utolsó fázisban, hisz úgy csak összetörjük a rizsszemeket.
Ezalatt 2 fej fokhagymát gerezdjeire szedünk, de nem tisztítjuk meg őket külső leveleiktől. Egy hőálló edényben olajjal kicsit meglocsoljuk, bátran sózzuk, borsozzu... |
2017-10-02 23:35:09 |
|
|
|
|