|
|
|
Nesze neked bio etanol - kukoricaválság?
* Publicisztika
|
Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma komoly problémára hívta fel a figyelmet. A világban igen rossz volt a kukorica termés, és a bajoknak koránt sincs vége. Mexikó bejelentette, hogy az idei kukorica termés 70 %-a (!) megsemmisült a mostani fagyokban, tehát a kiesés hatalmas l... |
2011-02-14 15:34:12 |
|
|
|
|
|
|
Diéta Candida fertőzésekben
Mit kell tudni a candidáról?
Candida
A Candida (Candida albicans) egy teljesen hétköznapi emésztőgomba, a sarjadzó gombák osztályának leggyakoribb faja. Minden ember emésztőrendszerében ott él, bekerülhet már a csecsemőkori szájpenésszel is, de normáli... |
|
2011-01-10 11:27:25 |
|
|
|
|
|
|
A dietetikus véleménye:
Olvasónk receptje valóban koleszterinszegény, ezért jó szívvel ajánlható egészséges étrend részének, de természetesen a magas vérzsírszintű betegek is diétájukba illeszthetik (tippünk: növényi alapanyagokból készült sajtféle is kapható, így teljesen koleszterinmentessé tehető a leves).
Hozzávalók:
2 közepes fej vöröshagyma|... |
2011-01-10 09:30:55 |
|
|
|
|
|
|
...
A francia konyha az egykori római birodalomból átmentett, valamint az olaszoktól átvett sütési-főzési módszerekre vezethető vissza. Ezeket a hagyományokat az uralkodó osztályok igényei további fejlődésre késztették. Különösen XIV. Lajos főudvarmestere, Bechamel márki fejlesztette az udvari konyhát igen magas színvonalra.
Ebben az időben vált ki elsőbbséggel a franci... |
|
2010-11-27 15:57:33 |
|
|
|
|
|
|
...
Íme azok a klasszikus pizzák, melyeket minden jobb helyen, minden pizzériában megtalálunk:
Itt most az eredeti olasz nevű pizzák láthatók a teljesség igénye nélkül:
ALLA FIAMMA - paradicsom, hagyma, oregano, pepperoni, olajbogyó, olivaolaj
BALTICA (balti) - mozzarella, lazac, olaj, bors
BISMARK - sonka, tojás, mozzarella, paradicsom
BOSCAIOLA ... |
|
2010-11-21 07:56:28 |
|
|
|
|
|
|
Mozzarella
Már megjelenésében is kitűnik a többi sajt közül. Az üzletben műanyag zacskóban lévő folyadékban úszkálnak a hófehér gömböcskék. Ez a folyadék nem más mint sós lé. A többi sajtféléktől eltérően itt a sós lé egészen a konyhánkig kíséri sajtunkat. Legnagyobb felhasználója talán a pizzakészítés, ahol 3-4 mm-es szeletekre vágott mozzarellakarikák olvadnak rá a tészta te... |
2010-07-24 13:04:34 |
|
|
|
|
|
|
Miből lehet tapas?
Egy spanyol mondás szerint ha bekötött szemmel ízlelsz egy ételt, és nem tudod megmondani, hogy mit eszel, akkor nem volt jó a szakács. A népi bölcsesség kifejezi az ibériai konyha egyik legfontosabb elvét: az ételkészítés célja az, hogy megtartsuk az alapanyagok természetes, jó ízét. A spanyol gasztronómia azonban évszázados hagyományai ellenére sem u... |
2010-05-22 17:00:22 |
|
|
|
|
|
|
A tejcukorérzékenyek diétája
/Dietinfó/
A tejcukorérzékenyek diétája
A tejcukor érzékenység kezelésének első és legfontosabb lépése, hogy a tejcukrot (más néven laktózt) tartalmazó élelmiszereket, ételeket elvonják a beteg étrendjéből. Elsősorban a tej és a tejtermékek fogyasztását szoktak megtiltani, illetve korlátozni a diéta során.
Kellő felvilág... |
2010-03-09 14:02:29 |
|
|
|
|
|
|
Allergiáról
/ Házipatika /
Sokkoló harapás az almába
Miért ne fogadná el a kedves kínálást? Mosolygó, piros alma tele vitaminnal. Az első jóleső falat után azonban különös égő érzés indul a szájtól a torok felé. Ijesztő meglepetés! Mi ez? Egy almától megfulladni, mint Hófehérke?
Az eset súlyosságát tekintve igencsak hasonló, sőt, ugyanúgy folytatódh... |
2010-02-17 16:03:58 |
|
|
|
|
|
|
Pizzakalauz "Gézutól"
Alapreceptek:
Alaprecept 1.
Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 1 dl tej, 1 dl víz, 1 ek cukor, 2 dkg élesztő, 1 ek olaj, 1 kk só
Az élesztőt felfuttatom a langyos cukros tejben. A lisztet beleszitálom egy mély tálba, a közepébe mélyedést nyomok és beleöntöm az élesztős tejet. Ezt a környező liszt kis részéve... |
2009-09-23 07:59:40 |
|
|
|
|