|
|
|
... felverjük a cukor felével. Hozzáadjuk
a lisztet és a reszelt citromhéjat, végül 5 dl tejet. A keveréket lábosbatöltjük, és folyamatosan kevergetjük 6 percig takarékon fözzük. Nem
szabad felforrnia! Levesszük a tüzröl.
2. A maradék tejet egy másik lábosba töltjük, hozzáadjuk a maradék
cukrot és a kakaót. Folyamatosan kevergetve 6 percig fözzük takarékon,
... |
2015-11-16 13:57:45 |
|
|
|
|
|
|
... fehérje, 20 dkg cukor. Amikor felvertük, akkor lehet hozzá adni 20 dkg darált diót, 2-3 kanál rumot, (aromát). Kiskanállal a korongocskákra rakni. Előmelegített sütőben sütni. Hamar sül, nem szabad ott hagyni. Lehet a habra egy-egy negyedelt diót is tenni.
Ám aki nem szeret habbal bajlódni, az a korongokba nyomjon negyed diót. Hab nélkül is finom.
Amikor kisültek, ak... |
2014-05-24 19:26:39 |
|
|
|
|
|
|
... hanem egy másik dimenziót látunk a miénkben. Fontos megjegyezni, hogy ilyenkor minden szintetikus anyag szétesik atomjaira. Csak a természetes anyagok maradnak meg. Érdemes emiatt kimenni a szabadba, hiszen minden ami mű, az eltűnik.
Most már érthető, hogy a több százezer vagy millió éves gízai piramisok, a Titicaca-tó dokkolói 4.000 méter magasan miért kőből készültek... |
2013-12-25 17:08:41 |
|
|
|
|
|
|
... belôle. A kis tésztákat egyenként vékonyra nyújtjuk, megtöltjük töltelékkel, ami lehet dió, mák, vagy gesztenye. Nagyon lazán felcsavarjuk, ügyelve, hogy a tészta széle felül legyen. Nem szabad aláhajtani a tésztát, mert akkor sütésnél nem
nyílik szét. Elômelegített sütôben, kb. 180 °C -on 20-25 percig sütjük. Sütés után még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
Di... |
2011-12-11 22:10:49 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagymát törje át. Mély tálban keverje össze a pácadalékokat: a csirke kivételével mindent. Forgassa bele a csirkét, fóliázza és tegye hűtőbe legalább 3 órára. Lehúzva a pácot, süsse a csirkét szabad tűzön faszénen vagy más grillen vagy roston kb. 50 percig, forgatva és kenegetve a páccal.
Megjegyzés: a kukoricaszirup egyszerű szőlőcukoroldat, használjon vízbe kevert szől... |
2011-02-13 09:38:30 |
|
|
|
|
|
|
... tejfölt)
A cipókat lazán átgyúrjuk, egymást követően lisztezett munkalapon 5 mm vastag téglalapokra nyújtjuk. Megkenjük a lapot tojásfehérjével,
elsimítjuk a töltelék felét, szabadon hagyva a hosszabbik felénél 2-3 cm széles sávot. Megszórjuk mazsolával. A rövidebb oldalakon behajtunk 2-3 cm-es csíkot, majd feltekerjük. Sütőpapírral bélelt sütőlapra|... |
2010-12-14 15:26:32 |
|
|
|
|
|
|
... megforgatjuk
a fûszeres tojásban, majd ismét a szójalisztbe hempergetjük. A 180
fokos forró olajban ropogós-pirosra sütjük (5-7 perc), és leszûrve
tálra rakjuk. Nem szabad lefedni, nehogy megereszkedjen. Hagyjuk
kihûlni, közben elkészítjük a tejfölös hagymát: a megtisztított
vöröshagymát vékony karikákra vágjuk és a karikákat szétszedjük.... |
2010-10-20 05:34:08 |
|
|
|
|
|
|
... egres
5 ek.kristálycukor
1 egész tojás
pici só
A megmosott,lecsumázott gyümölcsöt 3 ek.cukorral , a csipet sóval és annyi vízzel teszem fel főzni,amennyi ellepi.Nem szabad sokáig főzni,mert péppé fő! Közben a sárgáját kikavarom 2 kanál cukorral,és óvatosan a puha gyümölcshöz adjuk állandó keverés mellett,nehogy a tojás kicsapódjon.Ezután a fehérje habját ad... |
2010-06-10 12:24:24 |
|
|
|
|
|
|
... összeforgatom a csirkés tésztával. Tűzálló tálba öntöm, tetejét elsimítom és rászórom a reszelt sajtot. Előmelegített, forró sütőbe tolom, hogy a tetején lévő sajt éppencsak ráolvadjon. Pirítani nem szabad!
Elkészítési ideje: 60 perc
GYÖMBÉRES CSIRKESZÁRNY
Hozzávalók: 50 dkg csirkeszárny, 2 evőkanál rizsliszt, fél dl száraz fehérbor, 3 evőkanál ... |
2010-01-31 09:17:36 |
|
|
|
|
|
|
... gyümölcsjoghurt
3 dl tejszín
1 csomag zselatin
8 evőkanál cukor
gyümölcs
A joghurtot, zselatint és a cukrot összekeverni és felmelegíteni. (Felforralni nem szabad!) Kihűlés után belekeverni a tejszínt és a gyümölcsöt. Kivizezett formába tölteni és hagyni megdermedni. Kihűlés után tálcára kell borítani, utána lehet díszíteni gyümölccsel és tejszín... |
2009-12-04 01:46:49 |
|
|
|
|