Belépés
A gyerekek vérében és vizeletében is kimutathatóak az "otthoni méreganyagok"
...
A szakemberek a hétvégén ismertették eredményeiket a világ legnagyobb általános tudományos egyesületének, az Amerikai Egyesület a Tudomány Haladásáért (AAAS - American Association for the Advancement of Science) éves közgyűlésén Washingtonban - írja a medicalxpress.com.
"A félig illékony szerves vegyületeket széles körben alkalmazzák az elektromos eszközök, bútorok és ép...
2019-02-18 18:03:15
Feloldják a jegesmedve-invázió miatt elrendelt szükségállapotot Novaja Zemlján
... elvándoroltak a környékről.
A medvék behatoltak szolgálati és lakóépületekbe, egyes esetekben agresszívan viselkedtek. A ragadozók felbukkanásának lehetséges okai között említették a szakemberek a klímaváltozást, az évszakhoz kötődő vándorlást és a nyitott szeméttárolók jelenlétét.
"Belusja Gubában és környékén az előző nap egyetlen medvét sem észleltek. Más települések...
2019-02-18 17:33:18
ooOoo
... megfelelő összeget követelnek, a hackerek számára anonimitást biztosító bitcoin digitális valutában. Azonban az sem biztos, hogy ha fizetünk, valóban visszakapjuk a fájlokat. A biztonsági szakemberek szerint biztonsági mentéssel lehet megelőzni: érdemes a fontos fájlokról olyan másolatot készíteni, ami nem férhető hozzá a szerveren.

Sosem szabad fizetni

A szo...
2019-02-17 21:52:46
A cégek sikere a jól képzett IT-szakemberek megtalálásán múlik egy kutatás szerint
...
A Profession.hu adatbázisa szerint az információs technológiában jártas szakemberek az ország területi eloszlását tekintve főként Budapesten és vonzáskörzetében, illetve Győr-Moson-Sopron, Fejér, Hajdú-Bihar és Csongrád megyében találhatóak.
Az elemzés szerint a technológiai átalakulás eredményességét az is meghatározza, hogy egy cég milyen mértékben tudja a hagyományos ...
2019-02-17 08:41:00
Átadták a Dizseri Tamás szeretetszolgálati díjat
... azokhoz az emberekhez, akiket nem mindig veszünk észre. Ez a belsőmből fakad, soha nem esett nehezemre".
Arról is beszélt, hogy nagyon fontosnak tartja a tanítást és a mentálhigiénés szakemberek, illetve konduktorok képzését, ezért hálás a MRE és a Pető Intézet vezetőinek, akik munkatársai lettek az erdélyi képzések megszervezésében.
Kató Ibolya az elismeréssel járó pénz...
2019-02-16 13:01:15
Bronzkori és Árpád-kori leleteket találtak a régészek Baja határában
... maradványaira leltek.
A mostani területen, Baja határában, az 51-es számú főút mellett zajló építkezésen, ahol a Mogyi-gyár készáruraktára és mázsarakodója épül, december óta dolgoznak a szakemberek. A régészeti megfigyelés munkálatai során egy kemence omladéka mellett egy bogrács- és fazéktöredékeket rejtő Árpád-kori hulladékgödör került elő.
A terület nyugati részén ...
2019-02-16 08:40:55
Az olvadékvíztavak súlya alatt meggörbülnek a selfjegek
... selfjég található. A nyugat-antarktiszi Graham-föld nyugati szélén elterült Larsen-B selfjég körülbelül tízezer éve képződött, ám 2002-ben gyakorlatilag 2 nap alatt szétesett.
A szakemberek észlelték, hogy a szétesés előtti hónapokban felszínén mintegy kétezer olvadékvíztó képződött.
Olvadás idején tavak formálódhatnak a selfjegek felszínén. Ezek az olvadékvíztavak egyen...
2019-02-15 17:51:49
Innovációs ötletversenyt indít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Design Terminal
... vezetője elmondta, elsősorban fiatalok jelentkezését várják, akik a mezőgazdaság területén szeretnének valamilyen ötletet megvalósítani.
A kezdeményezésbe nemcsak agrárgazdasági szakembereket szeretnének bevonni, hanem például közgazdászokat, dizájnereket és mérnököket is.
Előnyben részesítik a csapatban jelentkezést - fűzte hozzá -, mert úgy látják erre a típusú sokfél...
2019-02-15 09:30:56
Vállalkozás- és gazdálkodástudományi doktori iskolát indít a BGE
...
Az iskolában társadalomtudományok tudományterületen, gazdálkodás- és szervezéstudományok tudományágban, ezen belül a vállalkozások kutatásának területén kívánnak szakembereket képezni. Elsősorban gazdasági jellegű mesterszakokra épülő képzések lesznek, de az iskola nyitott más mesterszakos végzettséggel rendelkező jelentkezők előtt is, akik a vállalkozás- és gazdálkodástudomá...
2019-02-15 07:05:24
Berlinale - A magyar animáció új nemzedéke a Collegium Hungaricum Berlinben
... filmrendezés volt, a résztvevők között magyar alkotók is voltak.
Nagy Márta elmondta, hogy a Magyar Nemzeti Filmalappal produceri fórumot is szerveztek, amelyen magyar és georgiai szakemberek tárgyaltak projektjeikről és az együttműködés lehetőségeiről.
A vasárnapig tartó 69. Berlinalén 74 országból 400 filmet mutatnak be. A német főváros filmfesztiválja a cannes-i és a ...
2019-02-15 07:04:05
1 2 3 ...................921 922 .........1381 1382 ..........1841 1842 1843 
Címkék: Novaja Zemlján, Dizseri Tamás, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Design Terminal, Collegium Hungaricum Berlinben, Amerikai Egyesület, Tudomány Haladásáért, American Association, Belusja Gubában, Pető Intézet, Kató Ibolya, Nagy Márta, Magyar Nemzeti Filmalappal, gyerekek vérében, cégek sikere, kutatás szerint, régészek Baja, olvadékvíztavak súlya, magyar animáció, hétvégén ismertették, világ legnagyobb, félig illékony, elektromos eszközök, medvék behatoltak, ragadozók felbukkanásának, évszakhoz kötődő, nyitott szeméttárolók, hackerek számára, biztonsági szakemberek, fontos fájlokról, információs technológiában, ország területi, elemzés szerint, technológiai átalakulás, belsőmből fakad, mentálhigiénés szakemberek, erdélyi képzések, elismeréssel járó, mostani területen, 51-es számú, régészeti megfigyelés, kemence omladéka, terület nyugati, szakemberek észlelték, szétesés előtti, selfjegek felszínén, olvadékvíztavak egyen, mezőgazdaság területén, kezdeményezésbe nemcsak, csapatban jelentkezést,
© 2013 TVN.HU Kft.