Belépés
Itt a farsang...........
... helyezzük, leöntjük olvasztott vajjal, továbbá aláöntjük a fehérbort. Sütőben, letakarva pároljuk, szükség szerint pótoljuk az elpárolgott bort. Amikor megpuhult, hajszálvékony szalonnaszeleteket borítunk rá, és ropogósra sütjük.

Boros pecsenye

hozzávalók: 50 dkg sertéscomb, 2 zsemle, 3 dl fehérbor, 10 dkg gomba, 10-10 dkg sárga- és fehérrépa, 5 dkg zeller, 1...
2008-01-16 17:13:50
Iluska töltött libamája
... fakanál nyelével, arányos elosztásban beletömködjük mindkét libamájba.

3. A megtöltött májakat becsomagoljuk szalonnába. Ez úgy megy, hogy a már gyárilag vékonyra vágott szalonnaszeleteket két sorban egymás mellé fektetjük egy nagy vágódeszkára, a libamájak hosszának szélességében. Ha ezzel megvagyunk, a 2 szalonnasávra helyezünk egy-egy májat, és gondosan, hogy egyetle...
2007-12-21 18:25:25
Erdélyi fatányéros
... kiveregetjük, megsózzuk és lisztbe mártjuk. Serpenyőben kevés zsírt hevítünk és a hússzeleteket beletéve szép pirosra sütjük. Ezután a visszamaradt zsírban megsütjük a bevagdosott szalonnaszeleteket úgy, hogy ropogósra süljenek.
Utoljára az ízes szalonnazsírba tesszük a karikákra szelt főtt burgonyát, és erős tűzön megpirítjuk.

A tál szegélyét idénysalátákkal körbe...
2007-12-10 17:39:51
Hajóút
... asztalokon már elő volt készítve a grillezéshez minden földi jó. A bepácolt hússzeletek már várták, hogy a grillsütőre tegyük őket és megsülhessenek. Nyársra voltak húzva a húsos szalonnaszeletek, virsli, hagyma, paradicsom stb. És többféle saláta volt már elkészítve, ami arra várt, hogy megegyük őket.
Amikor minden megsűlt, mindenki nagyon jóízűen elfogyasztotta ami a tányé...
2007-11-13 17:09:56
Karácsonyi pulykasült
... láthatók.

A megtisztított pulykát felbontjuk, kibelezzük, és több vízben megmossuk. A mellrészére, szeletekre vágott, húsverő kalapáccsal palacsinta vékonyságúra vert tenyérnyi szalonnaszeleteket kötünk vékony spárgával. A combrészét vékony csíkokra vágott sonkaszalonnával tűzdeljük meg, és az egészet besózzuk. A pulyka hasüregébe két egész, megszurkált almát helyezünk....
2007-10-28 21:42:24
Banános-almás nyárs
... baconszalonna, 6 db csirkemáj, 2 db alma, olaj

A csirkemájakat leforrázzuk, majd lecsöpögtetjük róluk a nedvességet. A májakat kettévesszük, és egyenként betekerjük a szalonnaszeletekbe. A banánokat meghámozzuk, és négyfelé vágjuk. Az almákat negyedeljük, kimagozzuk, majd a gerezdeket keresztben megfelezzük. Az alapanyagokat nyársakra tűzzük úgy, hogy az alkotórészek vá...
2007-10-28 21:36:08
Káposzta sokféleképpen
... zsírban átsütjük a szeletekre vágott hagymát, megszórjuk a finomra vágott kapor felével, beletesszük a megmosott savanyú káposztát és pár percig pároljuk. Visszatesszük a kacsát, a szalonnaszeleteket, a felkarikázott kolbászt és 3-4 dl vizet. Letakarva a sütőben puhára pároljuk. A kacsát tálra tesszük és köré rakjuk a tejföllel és a többi kaporral átforralt káposztát.
|...
2007-09-14 00:29:59
Ír ételek
... számít(ott), amíg fel nem tűntek a kínai, indiai, vietnami, és olasz gyorsétkezdék, és take-away-ok. A húsalapú lében karikára vágott sertéskolbászkákat, felkockázott főtt sonkát vagy szalonnaszeleteket főztek meg felkarikázott burgonya kíséretében. Sűrű, kiadós étel.

Ha az utcán megéhezünk, és valami egyszerűt akarunk gyorsan enni, térjünk be egy "fish and chips" vendé...
2007-08-11 17:04:15
Lecsó-körkép
... pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukkínit, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kíméletesen összekeverjük.
Kikenünk egy 22-24 cm átmérőjű koszorú alakú sütőformát. Belefektetjük a szalonnaszeleteket úgy, hogy két végük a forma peremén túllógjon. Beleszedjük-nyomkodjuk a cukkíni-burgonya keveréket, visszahajtjuk a szalonnavégeket, és a forró sütőben 30 percig sütjük.
Közben 1 evők...
2007-08-01 17:41:19
Bacon and eggs
Tojás, szalonna, só, vaj.
Egy serpenyőben felhevítem a vajat. Beleteszem a szalonnaszeleteket és mindkét oldalukat megsütöm. Egymás után felütöm a tojásokat és a szalonnaszeletekre csúsztatom. A fehérjét hagyom megszilárdulni, óvatosan sózom és tányérra csúsztatom.
...
2007-07-03 15:58:56
1 2 3 ....16 ..24 ..31 32 
Címkék: elpárolgott bort, megtöltött májakat, nagy vágódeszkára, libamájak hosszának, hússzeleteket beletéve, visszamaradt zsírban, ízes szalonnazsírba, karikákra szelt, grillezéshez minden, bepácolt hússzeletek, grillsütőre tegyük, húsos szalonnaszeletek, megtisztított pulykát, combrészét vékony, egészet besózzuk, pulyka hasüregébe, csirkemájakat leforrázzuk, májakat kettévesszük, banánokat meghámozzuk, almákat negyedeljük, gerezdeket keresztben, alapanyagokat nyársakra, szeletekre vágott, finomra vágott, megmosott savanyú, felkarikázott kolbászt, sütőben puhára, kacsát tálra, többi kaporral, húsalapú lében, utcán megéhezünk, forma peremén, cukkíni-burgonya keveréket, forró sütőben, serpenyőben felhevítem, fehérjét hagyom, szalonnaszeletek, sonkaszalonnával, idénysalátákkal, szalonnavégeket, lecsöpögtetjük, megsülhessenek, szalonnazsírba, megszilárdulni, elfogyasztotta, sokféleképpen, hajszálvékony, beletömködjük, szalonnasávra, visszahajtjuk, baconszalonna, szélességében, megtisztított, visszatesszük,
© 2013 TVN.HU Kft.