|
|
|
... fogyasszuk.
Bácskai hurka
Hozzávalók (10 kg kész hurkához): 2,8 kg sertésmáj, 1 kg sertésfej, 1,4 kg marhabelsőség, 2 kg sertéshús, 1,4 kg sertésbőrke, 2 kg hasaalja- és tokaszalonna, 20 dkg salétromsós sókeverék, 2 dkg őrölt bors, 5 g majoránna, 2 g szegfűbors, 20 dkg vöröshagyma.
A bőrkét, a húst, a fejet és a belsőséget megfőzzük. A májat és a szalonn... |
2011-01-10 14:19:00 |
|
|
|
|
|
|
... teljesen lehűtöm, lecsepegtetem, majd hideg füstre teszem.
Bácskai füstölt hurka 2
Hozzávalók: 1 kg 75 dkg vegyes húsféle: szív, tüdő, véres torkos húsok, 40 dkg tokaszalonna, 4 dl vér, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, fél dkg szegfűbors, 1 dkg törött fekete bors, 6 dkg só.
Az összes húsfélét és a tokaszalonnát sós vízben megfőzzük, majd a léből kiv... |
|
2011-01-10 14:12:57 |
|
|
|
|
|
|
... edénybe, vagy tepsibe helyezzük.
Előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
Alföldi véres hurka 1.
Hozzávalók: (3 kg hurkához) 1,5 l sertésvér, 8 zsemle, 50 dkg tokaszalonna, 40 dkg vöröshagyma, 2 dkg pirospaprika, 2 dkg törött bors, 1 dkg majoránna, 1 dkg őrölt szegfűszeg, só.
Elkészítése: A zsemlét apró kockára vágjuk, és a tokaszalonna felét kisütj... |
2011-01-10 12:33:59 |
|
|
|
|
|
|
Alföldi májas hurka bőrkével
Hozzávalók: 50 dkg nyers sertésmájat ledarálunk nem túl puhára főtt 20 dkg bőrkével, 1 kg sertéstüdővel, 50 dkg húsos tokaszalonnával. A megszűrt abálólében megfőzünk 25 dkg rizst. 20 dkg zsírban világosra pirítunk 1 nagy fej aprított vöröshagymát.
Ha kihűlt a rizs, hozzátesszük a darált húsokhoz a vöröshagymával együtt. 5 dkg sóval, 1.5 dkg ő... |
|
2011-01-10 12:28:43 |
|
|
|
|
|
|
... reggelire kerül az asztalra a fokhagymás abált szalonna, tepertő és más finomságok.
Harmadik nap (vasárnap):
Reggeli kibővítve disznóságokkal (kövesztett tokaszalonna, töpörtyű) és utána hazautazás
IDŐPONT:
2011. február 11-13.
Csoportok részére egyedi időpontok!
Szállás:
Apartmanokban vagy 2-3 á... |
|
2011-01-08 13:04:31 |
|
|
|
|
|
|
... zsírját.
Töpörtyűvel Töpörtyűvel
Zsír házilag
A boltokban kapható préselt zsír íze és állaga nem közelíti meg a házi zsírét.
A sertésnél a tokaszalonna és a hasaalja is tartalmaz zsírt. Zsírkészítéshez a bőr nélküli szalonnát fel kell kockázni, ha a végén töpörtyűt is szeretnénk, érdemes nagyobb kockákat vágni. A szalonnához kilónként 1 ... |
2011-01-08 11:10:43 |
|
|
|
|
|
|
... káposzta
1 kis savanyított káposztafej
50 dkg nyers kolbászhús
10 dkg rizs
1 tojás
40 dkg oldalas
2 sertésfarok
20 dkg tokaszalonna
1 evőkanál liszt
Disznótorban aba-lét, egyébként víz
Elkészítés:
A savanyú káposztát hideg vízzel kissé átöblítjük, hogy ne legyen túl sava... |
2010-12-22 09:07:18 |
|
|
|
|
|
|
...(erdélyi recept)
1,5 kg nyesedékhús, 2 liter vér, 60 dkg toka, 50 dkg rizs, 5 fej hagyma, 10 dkg só, 2 evőkanál köménymag, kávéskanálnyi szegfűszeg.
A húst és a tokaszalonnát együtt megfőzöm, a hóst megdarálom, a tokaszalonnát pedig kis kockákra vágom. Megfőzöm a rizst, hideg vízzel leöblítem, majd ezután összekeverem a nyers vérrel. Hozzáadom a megdarált húst, a szalo... |
2010-12-16 04:14:08 |
|
|
|
|
|
|
...(erdélyi recept)
50 dkg szív, 25 dkg vese, 40 dkg bőrke, 1 kg toka, 1 kg vér, 40 dkg rizs, 8 dkg só, őrölt bors, csombor, szegfűbors ízlés szerint 20 dkg hagyma.
A húsféléket és a bőrkét sós vízben megfőzöm. Mikor megpuhult, kiveszem. Az abalében főzöm meg a rizst is. A tokaszalonnát leforrázom, majd apró kockára vágom. A húsféléket ledarálom, majd összekeverem a vérre... |
2010-12-16 04:13:20 |
|
|
|
|
|
|
...
1,5 kg belsőség (tüdő, szív stb.), 1 kg bőrke, 1 liter vér, 25 dkg tokaszalonna, 55 dkg rizs, 15 dkg zsír, 20 dkg hagyma, 2 dkg őrölt bors, 1 dkg szegfűbors, 1 csapott evőkanál majoranna, só.
A belsőséget, a bőrkét, a tokát puhára főzöm ‚lehűtöm. Az abalében megfőzöm a megtisztított, megmosott rizst. Az apróra vágott hagymát világossárgára pirítom. A belsőséget,... |
2010-12-16 04:12:27 |
|
|
|
|