Belépés
Kassai szalámi
...

5 kg sertéshús (lapocka, dagadó)
3 kg marhahús (felsál, fartő)
2 kg tokaszalonna
20-23 dkg só ízlés szerint
30 g fekete bors
3 g salétrom só
7 gerezd fokhagyma
Fûszerek a pácléhez:
1 púpozott evőkanál szemes bors
2 evőkanál fenyőmag
2 evőkanál koriander
1 evőkanál bazsalikom...
2010-10-26 04:30:13
Nyírségi, parasztkolbász
...

8 kg kolbászhús (tarja, lapocka)
1 kg marhahús (fartő)
1 kg császárvég, tokaszalonna
20-24 dkg só ízlés szerint
8 dkg édes-nemes paprika
2 dkg csípős paprika
2 dkg cseresnyepaprika
5 dkg fekete bors
5 dkg mixelt fokhagyma
1 dkg bazsalikom, v. majoránna
1 dkg porcukor
5 g salétrom só, (konzerv só)
|...
2010-10-26 04:28:37
Gyulai kolbász
...

10 kg kolbászhús
(ez lehet tarja, lapocka, comb, császárvég, tokaszalonna)
Keverési arány 8,5:1,5
csak tarjából 9:1
20-24 dkg só ízlés szerint
6 dkg édes-nemes paprika
2 dkg rózsapaprika
2 dkg erős-paprika
2 dkg fekete bors
2 dkg fehérbors
5 g konzerv-só
1 dkg őrölt édeskömény
5 dkg mixelt fok...
2010-10-26 04:26:49
„Akkor jó, ha csöpög a z
RAKOTT KRUMPLI CIGÁNYOSAN

A jó húsos tokaszalonnát összevágjuk, a főtt tojással, főtt burgonyával, tejföllel, kolbásszal rétegezzük. A nyers egész tojásokat összekeverjük
tejföllel, borssal, pirospaprikával, sóval ízesítjük, majd leöntjük vele
a rakott rétegeket és forró sütőben pirosra sütjük.
,,Akkor jó, ha csöpög a zsír az ember ajkán" [...
2010-10-17 19:46:34
Lengyel borjúpástétom
Lengyel borjúpástétom
Hozzávalók: 50 dkg borjúhús (lehet a fiatal, nem zsíros sertés), 40 dkg máj (borjú vagy sertés), 25 dkg tokaszalonna (esetleg nyers császár szalonna). 6 dkg szalonna, 5 dkg friss gomba (vagy 1 dkg szárított gomba), 10 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyem, zeller, hagyma), 1 száraz zsemle, 3 tojás, 1-2 babérlevél, szegfűbors, bors, szerecsendió, ...
2010-10-10 08:49:23
Finom kenőmájas pástétom
Finom kenőmájas pástétom
Hozzávalók: 1 sertésmáj (kb. 1.7 kg), 40 dkg tokaszalonna, kis zsír, só, 1 fej vöröshagyma, 4 dl tej, őrölt bors, pici fahéj, parányi szegfűszeg
A hagymát zsírban meghervasztjuk, és a májjal együtt kétszer megdaráljuk, majd szitán áttörjük. A tokaszalonnát kis sós vízben megabáljuk, apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a májhoz, és kóstolgatva fűsz...
2010-10-10 08:15:59
Debreceni májpástétom
Debreceni májpástétom
Hozzávalók 1 kg 15 dkg sertésmáj, 1 kg 25 dkg bőr nélküli tokaszalonna, 1 fej vöröshagyma, 0,5 dkg szegfűbors, negyed reszelt szerecsendió, 1 evőkanál zsír, 1,5 dkg őrölt fehér bors, 6-7 dkg só.
A májat egy pillanatra forrásban levő vízbe tesszük, majd ha a víz újból forrni kezd, szűrőlapáttal kivesszük és lecsurgatjuk. A szalonnával együtt kis ly...
2010-10-10 07:50:49
Borjúpástétom - lengyel recept
Borjúpástétom - lengyel recept
Hozzávalók: 50 dkg borjúhús (lehet a fiatal, nem zsíros sertés), 40 dkg máj (borjú vagy sertés), 25 dkg tokaszalonna (esetleg nyers császár szalonna), 6 dkg szalonna, 5 dkg friss gomba (vagy 1 dkg szárított gomba). 10 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyem, zeller, hagyma), 1 száraz zsemle, 3 tojás, 1-2 babérlevél, szegfűbors, bors, szere...
2010-10-10 07:41:28
RAKOTT KRUMPLI Cigányosan
RAKOTT KRUMPLI CIGÁNYOSAN

A jó húsos tokaszalonnát összevágjuk, a főtt tojással, főtt burgonyával, tejföllel, kolbásszal rétegezzük. A nyers egész tojásokat összekeverjük
tejföllel, borssal, pirospaprikával, sóval ízesítjük, majd leöntjük vele
a rakott rétegeket és forró sütőben pirosra sütjük.
,,Akkor jó, ha csöpög a zsír az ember ajkán" [...
2010-10-09 06:03:30
Kolozsvári töltött káposzta Dé
Kolozsvári töltött káposzta Déryné módra

Egy nagy fazekat az egyben lehúzott szalonnabőrrel kibélelünk, zsíros felével az edény felé. Alulra rakjuk a szokott módon a töltött káposztát, majd egy sor hurkát, tokaszalonnát, sertés dagadót, azután újra egy sor töltött káposztát, azután a közepébe egy sült kappant és egy sült libát, ismét egy sor töltött káposztát mindaddi...
2010-10-02 17:38:59
1 2 3 .8 9 .12 13 14 16 17 18 
Címkék: RAKOTT KRUMPLI Cigányosan, RAKOTT KRUMPLI CIGÁNYOSAN, főtt tojással, nyers egész, rakott rétegeket, ember ajkán&#8221, hagymát zsírban, májjal együtt, pillanatra forrásban, szalonnával együtt, nagy fazekat, egyben lehúzott, edény felé, szokott módon, töltött káposztát, sült kappant, sült libát, cseresnyepaprika, pirospaprikával, szalonnabőrrel, parasztkolbász, meghervasztjuk, összekeverjük, tokaszalonnát, borjúpástétom, szűrőlapáttal, rózsapaprika, petrezselyem, tokaszalonna, szerecsendió, lecsurgatjuk, szalonnával, megdaráljuk, összevágjuk, vöröshagyma, májpástétom, burgonyával, kóstolgatva, szegfűbors, megabáljuk, hozzáadjuk, kolbászhús, babérlevél, hozzávalók, pillanatra, bazsalikom, cigányosan, kolozsvári, kolbásszal, rétegezzük, kibélelünk, édeskömény, császárvég, szegfűszeg, kenőmájas, majoránna, tejföllel, tojásokat, fehérbors, ízesítjük, rétegeket, szárított, fokhagyma, sárgarépa, sertésmáj, kivesszük, sertéshús, káposztát, debreceni, koriander, forrásban,
© 2013 TVN.HU Kft.