Belépés
Sarah Gordy Down-kóros színésznő és aktivista díszdoktori címet kapott egy brit egyetemen
...
A 40 éves Gordy a Hívják a bábát és a Ház az Eaton Place-en című sorozatokban szerepelt, és számos alakalommal felszólalt a tanulási nehézségekkel küzdő emberek érdekében. A színésznő novemberben az első Down-szindrómás nő lett, akit a Buckingham-palotában a Brit Birodalom Rendjével (MBE) tüntettek ki.
A Nottinghami Egyetemen megtartott köszönőbeszédében úgy fogalmazott,...
2018-12-13 11:31:21
Politológus: önként vállalt túlórára kizárólag a munkavállaló belegyezésével van lehetőség
...
Kiemelte: az uniós irányelv átlagosan 416 óra, van azonban olyan nyugat-európai ország ahol 500 óra is elrendelhető, és van olyan is, ahol nem önkéntes, hanem kötelezően vállalandó a túlmunka.
A szakértő értékelése szerint a dolgozók részéről van igény arra, hogy úgy keressenek több pénzt, hogy többet dolgoznak. Ezt a lehetőseéget biztosítja a munka törvénykönyvének most...
2018-12-12 23:13:05
Krónika 10. rész (határozathozatalok)
...
Felkészülési időt kapnak az önkormányzatok a bölcsődei ellátás biztosítására
Pontosítja a gyermekek napközbeni ellátását végző intézmények által kezelt adatok körét a gyermekvédelemről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény módosítása, amelyet 132 igen szavazattal fogadtak el a képviselők.
A változtatás növeli az önkormányzatok felkészülési idejét arra, hogy bizt...
2018-12-12 14:11:49
Krónika 5. rész (határozathozatalok)
...
Visszavásárolhatják lakásukat az eszközkezelő program résztvevői
Az Országgyűlés lehetővé tette, hogy kedvezményesen visszavásárolhassák korábbi ingatlanjukat a Nemzeti Eszközkezelő Programban részt vevő, a bérleti díjakat rendszeresen megfizető bérlők.
A képviselők 133 igen szavazattal fogadták el a kormány erről szóló törvényjavaslatát. A kabinet korábban azt köz...
2018-12-12 12:42:07
Charlotte Prodger iPhone-művész kapta a 2018-as Turner-díjat
...
Prodger két videójáért nyerte el a díjat: a magát queer identitásúnak valló művész mindkét alkotása mélyen személyes mondanivalójával és művészi felvételeivel győzte meg a zsűrit.
A Bridgit című videót, amelyben naplójából olvas fel részleteket, Prodger teljes egészében mobiltelefonjával forgatta.
A művész a díjátadón meghatottan köszönte meg az elismerést, amely me...
2018-12-05 10:41:11
Enneagram - Hatos Archetípus Szintjei /Átlagos/
...5. szint: Az ambivalens pesszimista

Ha a Hatosok túl sok kötelezettséget vállalnak magukra, akkor elkezdenek attól félni, hogy képtelenek lesznek eleget tenni a velük szemben támasztott elvárásoknak és követelményeknek. Ugyanakkor attól is félnek, hogy elidegenítik szövetségeseiket és támogató hátterüket, és ezzel elveszítik az általuk nyújtott biztonságot. Ez a helyzet ...
2018-12-03 22:53:08
Földem csak pár virágcserépnyi . . .
Földem csak pár virágcserépnyi . . .

Különös ez: már évek óta
csak városban, kövek közt élek,
s mégis a falum határával
van még tele bennem a lélek.

A városhoz szokott a testem,
ideköt kényelem, robot.
A rothadásig tökéletes
kultúra végképp megfogott.

És mégis, bennem tél és tavasz,
nyár s ősz változnak évről-évr...
2018-11-30 19:47:31
Kásler: megmaradásunk záloga a kultúránk
...
Kásler Miklós - utalva a magyarság történetére - úgy fogalmazott: megmaradásunk záloga az a kultúra volt, amit generációk hosszú sora teremtett meg, és az a tudomány, ami a magyar nemzetet felemelte a kultúrnemzetek közé.
Az önök elődei hozták létre az első nagy magyar orvosi iskolát, a műszaki tudományokat, tizenhét magyar származású Nobel-díjas van, zenénk meghódított...
2018-11-30 12:46:47
Krónika 8. rész (agrártörvények, földforgalmi törvény)
...
Egyes agrárszabályozási tárgyú törvények módosítása

MSZP: jórészt támogatható a javaslat, de vannak kérdések

Varga László (MSZP) jórészt támogathatónak nevezte a 16 törvényt módosító előterjesztést, de néhány ponttal kapcsolatban kérdéseket fogalmazott meg.
Azt firtatta, mi indokolja, hogy a vadászati engedély kiadása díjmentes lesz, illetve hogy a ...
2018-11-27 13:39:03
Krónika 7. rész (agrártörvények)
...

Agrárminisztérium: gyakorlati tapasztalatok indokolják a változtatásokat
A gyakorlati tapasztalatok, valamint az uniós jogharmonizációs kötelezettségünk indokolja tizenhat agrártárgyú törvény a módosítását, amelyeknek már jövőre hatályba kell lépniük - mondta az előterjesztésről az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára.
Farkas Sándor a természetvédelmi t...
2018-11-27 13:09:53
1 2 3 ....................248 249 ..........372 373 ..........495 496 497 
Címkék: Sarah Gordy Down-kóros, Charlotte Prodger, Hatos Archetípus Szintjei, Eaton Place-en, Brit Birodalom Rendjével, Nottinghami Egyetemen, Nemzeti Eszközkezelő Programban, Kásler Miklós, Varga László, Farkas Sándor, brit egyetemen, munkavállaló belegyezésével, 2018-as Turner-díjat, tanulási nehézségekkel, színésznő novemberben, első Down-szindrómás, uniós irányelv, szakértő értékelése, dolgozók részéről, lehetőseéget biztosítja, munka törvénykönyvének, bölcsődei ellátás, gyermekek napközbeni, gyámügyi igazgatásról, változtatás növeli, önkormányzatok felkészülési, eszközkezelő program, bérleti díjakat, kormány erről, kabinet korábban, magát queer, díjátadón meghatottan, ambivalens pesszimista, velük szemben, általuk nyújtott, falum határával, városhoz szokott, rothadásig tökéletes, magyarság történetére, magyar nemzetet, kultúrnemzetek közé, önök elődei, első nagy, műszaki tudományokat, vadászati engedély, gyakorlati tapasztalatok, uniós jogharmonizációs, szövetségeseiket, követelményeknek,
© 2013 TVN.HU Kft.