|
|
|
... kockákra, felvágjuk, és olajos-mustáros keverékben megforgatjuk. A zöldpaprikából a bélszínhez hasonló nagyságú kockákat vágunk. A konzerv gombafejeket leszűrjük. Az előkészített alapanyagokat - gombával kezdve és befejezve - váltakozva nyársra húzzuk. Körben megsózzuk és meghintjük őrölt borssal. Parázs fölött - gyakran megforgatva a nyárson levő falatokat - megsütjük.
... |
2010-07-30 12:47:18 |
|
|
|
|
|
|
... hogy mannán élek, mert nem.
Leginkább gyümölcsön...ma legalábbis... |
|
2010-07-29 21:45:50 |
|
|
|
|
|
|
... sütőmargarin
* házi kemény szilvalekvár
* A habhoz:
* 2 tojásfehérje
* 10 dkg kristálycukor
* só
Elkészítés:
A tésztához az alapanyagokat gyorsan összegyúrom, majd hűtőbe teszem pihenni legalább 30 percre. A tésztával kibélelek egy kivajazott, kilisztezett piteformát, és félig megsütöm.
A töltelékhez összekeve... |
2010-07-26 09:30:47 |
|
|
|
|
|
|
Gyöngymánia - Fekete fehér, alkalomra
KyraE - 2010.07.09
Megtetszett, nekiláttam...ez lett belőle.
A gyöngyös újságok az az átka, hogy olyan alapanyagokat terveznek bele egy-egy mintába, amit lehetetlen, de legalábbis a lehetetlennel határos beszerezni. Így jártam én ennek a fekete-fehérnek a mintájával is.
... |
|
2010-07-23 15:36:25 |
|
|
|
|
|
|
... fóliában, nyálkás, elszíneződött, ne vedd meg. Ha csak a vásárlás után derül ki, hogy nem friss, ne fogyaszd el.
Így ,,spájzolj" nyáron!
A nyers alapanyagokat (például a húst) és a hőkezelés, vagyis főzés nélkül fogyasztandó élelmiszereket (ilyenek a felvágottak) is a hűtőgépben tartsd. Ügyelj a hűtőtér hőmérsékletére (nem csökkenhet 0 °C alá, és ... |
|
2010-07-22 16:01:15 |
|
|
|
|
|
|
... hús maradjon rajta. A halat kifilézzük, felkockázzuk.
2. Alaplé készítés: A fejet, a farkat és az apróra vágott hagymát egy lábasba tesszük, annyi vizet adunk hozzá, hogy az alapanyagokat ellepje. Majd kb. 45 perc alatt puhára főzzük. A megfőtt húsról a szálkát eltávolítjuk, majd a hagymával együtt vagy átpasszírozzuk, vagy összeturmixoljuk (a léből tegyünk hozzá, mert úgy... |
2010-07-16 16:35:32 |
|
|
|
|
|
|
... szennyezése... |
2010-07-16 12:45:52 |
|
|
|
|
|
|
... 50 g darált dió
* vaníliás cukor
elkészítés
1. A tésztához való alapanyagokat összekeverjük és addig gyúrjuk, amíg össze nem áll. (Ha szükséges, kevés tejet adhatunk hozzá.)
2. Zsírpapírt kiterítünk az asztalra és leszórjuk a darált dióval elkavart vaníliás cu... |
2010-07-15 16:09:09 |
|
|
|
|
|
|
... bio termelésű tea legyen, minél nagyobb levelekkel.
* nem lehet benne: cukor, mesterséges édesítőszer, pasztőrözött tej.
Egy megfelelően elkészített tea a fenti alapanyagokat felhasználva számos krónikus betegséget képes gyógyítani és akut esetekben is enyhíteni képes a tüneteket.
A tea (camelia sinensis) az a növény, amiről számos egészség javító tu... |
2010-07-14 18:10:31 |
|
|
|
|
|
|
... több vizet.
Egyszerű limonádé
•Hozzávalók: 4 kezeletlen citrom, 6dkg cukor, 6dl víz
•Elkészítés: egy robotgéppel turmixoljuk össze az alapanyagokat, majd szűrjük át egy szűrőn.
Egyszerű limonádé
•Hozzávalók: 1 csésze zöldcitrom leve, 1 csésze cukor, 4 csésze víz, zöldcitrom héj csíkok, mentalevelek
... |
2010-07-13 18:18:14 |
|
|
|
|