|
|
|
... ásványi anyagokat. Az újhagymában C-, B1-, B2-vitamin, folsav, nikotinsav, valamint vas, kén, szelén, foszfor, kálium, kalcium, réz, cink található. Jellegzetes illatát és csípős ízét az allilszulfid nevű, magas kéntartalmú vegyület adja, aminek köztudottan fertőtlenítő és baktériumölő hatása van.
Vitamin- és kéntartalma segít a szabadgyökökkel szemben, erősíti az immun... |
2024-01-20 23:53:07 |
|
|
|
|
|
|
... érrendszeri betegségek megelőzésében, rákterápiában fontos a szerepe, és vizelethajtóként is alkalmazzák.
Hagymafélék: a fehér szín kedvéért
A hagymafélék színét az allilszulfid adja, mely egy igen erős baktérium- és gombaölő, gyulladáscsökkentő, érelmeszesedést gátló, tumorellenes, emésztést segítő anyag. Ennek következtében szervezetünkre gyakorolt pozitív ... |
|
2018-10-24 19:55:53 |
|
|
|
|
|
|
... tulajdonítottak neki, gerezdjét amulettként hordták a nyakukban. Szénhidrátot, fehérjét, fontos ásványi anyagokat, C-vitamint tartalmaz. Jellegzetes illatát egy kéntartalmú anyag, az allilszulfid adja. A modern orvostudomány igazolta érelmeszesedés elleni, emésztést elősegítő, bélfertőtlenítő, bélféregűző, vérnyomást csökkentő, epe- és májműködést elősegítő hatását. Felhasználható... |
2017-06-20 16:40:55 |
|
|
|
|
|
|
... lapított, vagy hengeres. A buroklevél színe bronzvörös, szalmasárga, lila, illetve fehér lehet. A hús színe sárgásfehér, illetve lila lehet. Beltartalmi értékek közül legfontosabb az allilszulfid-tartalom, ami a hagyma csípősségével van kapcsolatban (Tarjányi, 1994)
Mi termesztéstechnológia alapján vesszük sorba az egyes fajtákat:
1. Áttelelő fajták:
... |
|
2017-03-10 10:26:02 |
|
|
|
|
|
|
... B-vitamint, C-vitaminból 30 mg/100 g-ot (a zöldhagyma még ennél is többet), emellett pektint és guvertint is tartalmaz. Jellegzetes csípős ízét és illatát egy kéntartalmú vegyület, az allilszulfid adja. Ennek a hatóanyagnak baktériumölő hatása van, ezért meghűléses időben a fertőzések megelőzésére is használták. Gyógyhatású szerként, bélféregűzésre, vizelethajtásra, étvágygerjeszt... |
|
2016-04-14 13:36:19 |
|
|
|
|
|
|
... érrendszeri betegségek megelőzésében, rákterápiában fontos a szerepe, és vizelethajtóként is alkalmazzák.
Hagymafélék: a fehér szín kedvéért
A hagymafélék színét az allilszulfid adja, mely egy igen erős baktérium- és gombaölő, gyulladáscsökkentő, érelmeszesedést gátló, tumorellenes, emésztést segítő anyag. Ennek következtében szervezetünkre gyakorolt pozitív ... |
2013-12-06 20:08:42 |
|
|
|
|
|
|
... Segíti az epe és májműködést, segít a vérnyomáscsökkentésben. Tápértéke is jelentős. Szénhidrátot, fehérjét, fontos ásványi anyagokat és C vitamint tartalmaz. Jellegzetes aromáját az allilszulfid adja. Nyersen, szárítva, por vagy krém formában vásárolhatjuk meg. A főzés során felhasznált mennyiség nagyon gyakran egyéni ízlés kérdése. Vannak esküdt ellenségei és tántoríthatatlan h... |
2013-04-14 13:14:30 |
|
|
|
|
|
|
... Segíti az epe és májműködést, segít a vérnyomáscsökkentésben. Tápértéke is jelentős. Szénhidrátot, fehérjét, fontos ásványi anyagokat és C vitamint tartalmaz. Jellegzetes aromáját az allilszulfid adja. Nyersen, szárítva, por vagy krém formában vásárolhatjuk meg. A főzés során felhasznált mennyiség nagyon gyakran egyéni ízlés kérdése. Vannak esküdt ellenségei és tántoríthatatlan h... |
2013-04-13 08:26:29 |
|
|
|
|
|
|
... ízesítője.
Illóolajat, B-, és C-vitaminból 30 mg/100 g-ot, de a zöldhagyma még ennél is többet, pektint, guvertint ... |
2011-09-16 06:45:14 |
|
|
|
|
|
|
... B-vitamint, C-vitaminból 30 mg/100 g-ot, de a zöldhagyma még ennél is többet, pektint, guvertint is tartalmaz.
A jellegzetes csípős ízét és illatát egy kéntartalmú vegyület, az allilszulfid adja. Ennek a hatóanyagnak baktériumölő hatása van, ezért a meghűléses időkben a fertőzések megelőzésére is használták.
Alkalmazás: kedvező étrendi hatása közismert, étvágyhozó, antib... |
2011-08-29 15:41:28 |
|
|
|
|