Belépés
Marcipános Szilva
... kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd beletesszük a bort és a lisztet. Simára keverjük, ha nagyon sűrű lenne, 1-2 kanál tejet adhatunk hozzá. Végül a tojáshabot is óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
2. Felforrósítjuk az olajat. A szilvákat megforgatjuk lisztben, majd a boros tésztamasszába mártjuk, hogy jól betakarja, végül a forró olajban kisütjük. Amikor kész, pa...
2010-06-05 15:34:56
Tiramisu
... ízesítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk.A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral és a konyakkal összekeverjük. A piskóta felét beleforgatjuk, majd egy rétegben tálba tesszük, a fele krémet rátesszük, majd ismét babapiskótát rakunk rá.Addig rétegezzük amíg van krém és babapiskóta.A tetejét és az oldalát is bekenjük krémmel, maj...
2010-06-05 04:59:36
Pezsgős gyümölcsös álom
... töltelékhez a tejszínt felverjük habbá. A krémport a porcukorral egy tálban elvegyítjük, tej helyett pezsgővel és citromlével elkeverjük, a joghurtot is hozzáadjuk, majd a felvert tejszínt beleforgatjuk.
5. A krémet az alsó tortalapon elsimítjuk (keveset félreteszünk belőle az oldalához). A második tortalapot fáfektetjük.
6. A félretett krémet az oldalán is elegyen...
2010-05-31 19:15:11
Olasz Meggyes Szelet
... beledolgozzuk a tojássárgákat.
A csokoládét, a mogyorót, a sütőport meg a morzsát összekeverjük, és a likőrrel váltogatva a tojásos keverékbe dolgozzuk.
Végül apránként beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot.
A tésztát 32 x 38 cm-es, margarinnai kikent, liszttel meghintett tepsibe simítjük.
200 fokon 25-30 percig sütjük, majd rácsra téve hűlni hagyj...
2010-05-31 12:34:55
Csirkepaprikás
... paprika,
1 paradicsom,
1 pohár tejföl,
2 ek liszt.

Elkészítés:

A zsíron aranysárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd megszórjuk a
paprikával. Beleforgatjuk a megtisztított, feldarabolt csirkehúst, sózzuk, majd
lefedük. A levét időnként pótolva pároljuk, majd fél óra múlva beletesszük a
felkarikázott paprikát és a felszele...
2010-05-31 12:31:10
Gofri (alaprecept)
... margarint,sót,vaniliáscukrot,cukrot, 1/2 liter tejet és a citrom héjját.
Keverőgéppel jól összedolgozzuk.
A tojások fehérjét egy másik tá...
2010-05-31 00:37:02
Hófödte palacsintatorta.
... tojássárgákat és a maradék citromhéjat a vajkrémbe dolgozzuk.
A tojásfehérjét habbá felverjük.
A sütőporral elvegyített lisztet a tejjel váltogatva a masszába keverjük, majd beleforgatjuk a 3 tojásfehérjéből felvert habot.

A narancslekvárt 1 evőkanál vízzel felmelegítjük.

A mazsolát az ananászléből kivesszük összekeverjük 2 evőkanálnyi porcukorral.|...
2010-05-29 15:05:11
Kefires epertorta
... tejszín, 20 dkg porcukor, 1 csomag (2,5 dkg) zselatin.

Elkészítés:
Néhány szem szép epret félreteszünk, a többit porcukorral és a kefirrel habosra turmixolunk, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhab háromnegyedét, és a kevés vízzel felfőzött majd langyosra hűtött zselatint. A tortalapot kettévágjuk majd megtöltjük, visszahelyezzük a tortaformába, és a maradék töltelék...
2010-05-29 14:36:42
Ribiszkeleves
... két tojássárgát levesestálba tesszük, a fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadunk két kanál cukrot, simára verjük és a fővő levesbe kanállal galuskákat szaggatunk, mindkét oldalát beleforgatjuk, majd kiszedjük. A levest a tojássárgákra szedjük, azzal elkeverjük, és a habgaluskát óvatosan a leves tetejére tesszük. Lehűtve tálaljuk.

Elkészítés ideje: 40 perc

[...
2010-05-28 10:49:49
Áfonyás muffin
... szódabikarbónával.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd a tejfölt. A lisztes keveréket kis adagokban a masszához keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk az áfonyát (ha fagyasztott áfonyát használunk, fagyottan tegyük bele!), és a papírral kibélelt muffinformákba adagoljuk.
180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjü...
2010-05-28 10:40:54
1 2 3 ..................229 230 .........340 341 342 343 344 .........457 458 459 
Címkék: Marcipános Szilva, Olasz Meggyes Szelet, vaníliás cukorral, szilvákat megforgatjuk, boros tésztamasszába, forró olajban, tojások fehérjét, sajtos krémbe, babapiskóta áztatásához, hideg kávét, konyakkal összekeverjük, piskóta felét, rétegben tálba, fele krémet, tejszínt felverjük, tálban elvegyítjük, felvert tejszínt, alsó tortalapon, második tortalapot, félretett krémet, morzsát összekeverjük, likőrrel váltogatva, tojásos keverékbe, tojásfehérjékből vert, zsíron aranysárgára, apróra vágott, levét időnként, citrom héjját, maradék citromhéjat, vajkrémbe dolgozzuk, tojásfehérjét habbá, sütőporral elvegyített, tejjel váltogatva, masszába keverjük, ananászléből kivesszük, többit porcukorral, kefirrel habosra, tejszínhab háromnegyedét, kevés vízzel, tortalapot kettévágjuk, maradék töltelék, fehérjéből kemény, fővő levesbe, tojássárgákra szedjük, habgaluskát óvatosan, leves tetejére, tojásokat habosra, vaníliás cukrot, lisztes keveréket, masszához keverjük, papírral kibélelt, tojásfehérjékből,
© 2013 TVN.HU Kft.