|
|
|
... dl vízben - még jobb ha a hús főzőlevéből vesszük el - kevergetve fölforraljuk. Megvárjuk, amíg langyosra hűl, majd a kemény habbá vert tejszínbe csorgatjuk. A darált húst óvatosan beleforgatjuk, és a masszát folpackkal bélelt őzgerincformába simítjuk. Hűtőszekrényben megdermesztjük, végül deszkára borítjuk és fölszeleteljük. Salátalevéllel, tojáskarikákkal meg ecetes tormával dís... |
2010-06-10 04:27:04 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk.... |
|
2010-06-10 04:20:53 |
|
|
|
|
|
|
... tejszín.
Elkészítése: A hideg kávét a rummal összekeverjük. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral meg a vajjal simára verjük, majd a sajtot hozzáadjuk, a tojások habbá vert fehérjét beleforgatjuk. A piskótákat a rumos tejben könnyedén megmártjuk, a felét egy tálba fektetjük. A krém felét rákanalazzuk, és a felszeletelt őszibarack felét rárakjuk. Erre kerül a pisk... |
2010-06-08 20:36:23 |
|
|
|
|
|
|
... apránként, felváltva összekeverjük, és sűrűre főzzük. Hagyjuk, hogy kihűljön. Közben a tejszínből nagyon kemény habot verünk, majd a már kihűlt vaníliás-csokoládés krémet óvatosan beleforgatjuk. A parfémasszát fóliával kibélelt őzgerincformába vagy szögletes, téglalap alakú formába simítjuk, és befedve a mélyhűtőben megfagyasztjuk. Tálalás előtt lehúzzuk róla a fóliát, és a maradé... |
|
2010-06-08 17:24:39 |
|
|
|
|
|
|
... cukrot - kemény habot verünk. Ezután, tovább verve a habot, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat is.
A lisztet összekeverjük a dióval, és a diós lisztet laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük. (Kb. 10-12 perc alatt megsül.)
A megsült tésztát kihűtjük... |
|
2010-06-08 13:39:17 |
|
|
|
|
|
|
... kimagozott meggyel és innen is onnan is kettőt tekerünk rajta úgy, hogy középen maradjon egy üres sáv ahova a töltelék kerül.
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk a cukros diót.
Tehát van 3 csík tésztánk a meggyel feltekerve , középső sávokba elosztjuk a diós tölteléket.
A meggyes részüket pici tojássárgával kevert tejföllel vékonyan me... |
2010-06-07 12:34:57 |
|
|
|
|
|
|
... feketeribizli lekvár
Elkészítés:
A cukor felével habosra keverjük a tojások sárgáját, hozzáadjuk a mézet, a cukor másik felével felvert tojáshabot, majd óvatosan beleforgatjuk a mákot és az édes morzsát. Őrölt fahéjjal és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A máktorta tésztáját liszttel meghintett tortakarikába simítjuk, majd mérsékelten meleg sütőben megsütjük. ... |
2010-06-06 20:25:54 |
|
|
|
|
|
|
... 2. A lisztet, cukrot, kakaót és a sütőport összekeverjuk és több részletben hozzáadjuk a sárgákhoz, a tejjel és az olajjal együtt. Végezetül a fehérjékből felvert habot is óvatosan beleforgatjuk.
3. Kikent, lisztezett tepsiben előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával megállapítjuk, hogy mikor kész. (Figyeljuk a tésztát, mert ha sokáig sül, kiszárad!)
4. Amikor k... |
2010-06-06 16:51:06 |
|
|
|
|
|
|
... túrót áttörjük, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával meg a liszttel összedolgozzuk. Kedvünkre mazsolát keverünk bele, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A tésztára simítjuk.
3. A másik kinyújtott tésztával befedjük. 3 órán át pihentetjük, majd villával megszurkáljuk. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 °C, légkeveréses sütő... |
2010-06-06 07:00:50 |
|
|
|
|
|
|
... sárgáját a porcukorral habosra keverjük. A lisztet a sütőporral, a kakaóporral elvegyítjük, és a cukros tojáshoz adjuk. Az olajat ráöntjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. Közepes méretű, kb. 35 x 25 centis, magas falú tepsit sütőpapírral kibélelünk - az is jó, ha kivajazzuk, liszttel behintjük - és a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángg... |
2010-06-05 15:37:43 |
|
|
|
|