Belépés
Hamis sonkaszelet
... dl vízben - még jobb ha a hús főzőlevéből vesszük el - kevergetve fölforraljuk. Megvárjuk, amíg langyosra hűl, majd a kemény habbá vert tejszínbe csorgatjuk. A darált húst óvatosan beleforgatjuk, és a masszát folpackkal bélelt őzgerincformába simítjuk. Hűtőszekrényben megdermesztjük, végül deszkára borítjuk és fölszeleteljük. Salátalevéllel, tojáskarikákkal meg ecetes tormával dís...
2010-06-10 04:27:04
Csülkös karfiolsaláta
... hozzáadjuk....
2010-06-10 04:20:53
Recept
... tejszín.
Elkészítése: A hideg kávét a rummal összekeverjük. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral meg a vajjal simára verjük, majd a sajtot hozzáadjuk, a tojások habbá vert fehérjét beleforgatjuk. A piskótákat a rumos tejben könnyedén megmártjuk, a felét egy tálba fektetjük. A krém felét rákanalazzuk, és a felszeletelt őszibarack felét rárakjuk. Erre kerül a pisk...
2010-06-08 20:36:23
parfé
... apránként, felváltva összekeverjük, és sűrűre főzzük. Hagyjuk, hogy kihűljön. Közben a tejszínből nagyon kemény habot verünk, majd a már kihűlt vaníliás-csokoládés krémet óvatosan beleforgatjuk. A parfémasszát fóliával kibélelt őzgerincformába vagy szögletes, téglalap alakú formába simítjuk, és befedve a mélyhűtőben megfagyasztjuk. Tálalás előtt lehúzzuk róla a fóliát, és a maradé...
2010-06-08 17:24:39
Ünnepi Sütemény
... cukrot - kemény habot verünk. Ezután, tovább verve a habot, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat is.
A lisztet összekeverjük a dióval, és a diós lisztet laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük. (Kb. 10-12 perc alatt megsül.)
A megsült tésztát kihűtjük...
2010-06-08 13:39:17
Macskaszem
... kimagozott meggyel és innen is onnan is kettőt tekerünk rajta úgy, hogy középen maradjon egy üres sáv ahova a töltelék kerül.
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk a cukros diót.
Tehát van 3 csík tésztánk a meggyel feltekerve , középső sávokba elosztjuk a diós tölteléket.
A meggyes részüket pici tojássárgával kevert tejföllel vékonyan me...
2010-06-07 12:34:57
Máktorta
... feketeribizli lekvár
Elkészítés:
A cukor felével habosra keverjük a tojások sárgáját, hozzáadjuk a mézet, a cukor másik felével felvert tojáshabot, majd óvatosan beleforgatjuk a mákot és az édes morzsát. Őrölt fahéjjal és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A máktorta tésztáját liszttel meghintett tortakarikába simítjuk, majd mérsékelten meleg sütőben megsütjük. ...
2010-06-06 20:25:54
Dominó szelet
... 2. A lisztet, cukrot, kakaót és a sütőport összekeverjuk és több részletben hozzáadjuk a sárgákhoz, a tejjel és az olajjal együtt. Végezetül a fehérjékből felvert habot is óvatosan beleforgatjuk.
3. Kikent, lisztezett tepsiben előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával megállapítjuk, hogy mikor kész. (Figyeljuk a tésztát, mert ha sokáig sül, kiszárad!)
4. Amikor k...
2010-06-06 16:51:06
x
... túrót áttörjük, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával meg a liszttel összedolgozzuk. Kedvünkre mazsolát keverünk bele, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A tésztára simítjuk.
3. A másik kinyújtott tésztával befedjük. 3 órán át pihentetjük, majd villával megszurkáljuk. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 °C, légkeveréses sütő...
2010-06-06 07:00:50
Narancsos Túrószelet
... sárgáját a porcukorral habosra keverjük. A lisztet a sütőporral, a kakaóporral elvegyítjük, és a cukros tojáshoz adjuk. Az olajat ráöntjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. Közepes méretű, kb. 35 x 25 centis, magas falú tepsit sütőpapírral kibélelünk - az is jó, ha kivajazzuk, liszttel behintjük - és a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángg...
2010-06-05 15:37:43
1 2 3 ..................229 230 .........339 340 341 343 344 .........457 458 459 
Címkék: Ünnepi Sütemény, Narancsos Túrószelet, kemény habbá, darált húst, masszát folpackkal, hideg kávét, rummal összekeverjük, tojások sárgáját, vaníliás cukorral, vajjal simára, sajtot hozzáadjuk, tojások habbá, rumos tejben, tálba fektetjük, krém felét, felszeletelt őszibarack, tejszínből nagyon, parfémasszát fóliával, mélyhűtőben megfagyasztjuk, lisztet összekeverjük, diós lisztet, sütőpapírral bélelt, megsült tésztát, töltelék kerül, tojásfehérjét kemény, cukros diót, meggyel feltekerve, diós tölteléket, meggyes részüket, cukor felével, cukor másik, édes morzsát, máktorta tésztáját, sütőport összekeverjuk, olajjal együtt, fehérjékből felvert, citrom reszelt, liszttel összedolgozzuk, tésztára simítjuk, másik kinyújtott, porcukorral habosra, kakaóporral elvegyítjük, cukros tojáshoz, olajat ráöntjük, masszát belesimítjuk, hűtőszekrényben, őzgerincformába, tojáskarikákkal, megfagyasztjuk, salátalevéllel, fölszeleteljük, összedolgozzuk, megdermesztjük, megszurkáljuk, tortakarikába, előmelegített, beleforgatjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.