Belépés
Hideg barackleves
... őszibarackokat meghámozzuk, kockákra vágjuk és egy nagyobb lábasba tesszük. Meglocsoljuk egy kis citromlével, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a cukrot és a hosszában szétnyitott vaníliát belekaparjuk, majd a többi fűszert. Rövid ideig főzzük a barackokat, nehogy túl puhák legyenek. Behabarjuk a tejföllel és a liszttel, majd a végén hozzáadjuk a tejszínt is. Hidegen, felvert tejs...
2018-07-10 23:47:36
Csoda finom egyben sült sertéshús húsrajongók kedvenc étele
... víz fölé vagy a még meleg sütőbe tesszük. A pecsenyesütőben maradt ,,rozsdás" zsírhoz 1/2 dl forró vizet öntünk, jól átforraljuk, a pecsenyesütő oldalára tapadó részeket is belekaparjuk; így keletkezik a pecsenyelé vagy pecsenyemártás. A pecsenyemártást a hús alá öntjük és forrón tálaljuk. Ha sok pecsenyelevet kedvelünk, a sült hús zsírjába keverjünk parányi lisztet, ké...
2016-11-30 12:30:25
Itt a húsvét!
... kalácsot felszeljük vékonyan, megpirítjuk vajban mindkét oldalát, és rárakjuk a linzertésztára, a tejszínes tojást összekeverjük narancshéjjal, fahéjjal, vaníliával (rudat félbevágjuk, belekaparjuk) és jó sok mazsolával, ezt a kalácsra öntjük, és így sütjük készre. Nagyon finom és különleges lepényünk lesz. Ha ilyen édes lepényt szeretnénk készíteni, mehet bele bármilyen gyümölcs,...
2015-04-02 13:12:17
Birsalmás sütőtök krémleves vaníliával
... pároljuk a vajon, beledobjuk a chilipaprikát is. Hozzáadjuk a sütőtököt és a birsalmát (amelyet puhán már ...
2015-03-14 18:32:23
Sült gríz
... kivajazott, kilisztezett tortaformában, előmelegített sütőben 170 fokon, légkeverésen, kb. 20 perc alatt világos zsemleszínűre sütjük.
2.Amíg sül a tészta, a tejbe a vaníliarúd belsejét belekaparjuk, a rudat is beletesszük felforraljuk és hozzáadjuk a 2 ek cukrot és a vaníliás cukrot.
3.A kisült forró tésztára egy merőkanál segítésével a forró cukros tejet egyenletesen...
2012-03-31 17:40:32
Meggyes clafoutis
... Egy tálba tesszük a lisztet és a cukrot, majd apránként hozzáadva a tejet, a tejszínt és a tojássárgákat, szép simára keverjük. Hozzáadjuk a vaníliaaromát (vagy a vaníliarúd belsejét belekaparjuk). Félretesszük legalább 2 órára. (Nem kell hűtőbe tenni, de persze melegre se tegyük.)
Egy kb. 25 cm átmérőjű tűzálló tálat kikenünk vajjal, majd kilisztezzük. Szétterítjük benne a l...
2012-03-30 18:55:26
Hideg barackleves
... meghámozzuk, kockákra vágjuk és egy nagyobb
lábasba tesszük. Meglocsoljuk egy kis citromlével, majd felöntjük vízzel.
Hozzáadjuk a cukrot és a hosszában szétnyitott vaníliát belekaparjuk,
majd a többi fűszert. Rövid ideig főzzük a barackokat, nehogy túl puhák
legyenek.
Behabarjuk a tejföllel és a liszttel, majd a végén hozzáadjuk a tejszínt is.
...
2012-03-08 13:20:46
Szilvatorta_ ország tortája
... mikor forr a víz, belerakjuk a szilvát, és addig hagyjuk a vízben, míg felpuhul (nem szabad megfőzni). A szilvát leszűrjük, és azonnal lehűtjük hideg vízzel.
Az elhabart tojásba belekaparjuk a vanília rúd belsejét.
A szilvát belerakjuk egy üstbe, és ráöntjük a rumot.
A vajat a porcukorral habosra keverjük (nagyon habosra), majd hozzáadjuk a tojáskeveréket, és add...
2011-08-04 22:52:00
Csoki torta
... kezd fehéredni, akkor beleszórjuk a cukrot,és kemény habbá verjük. Ha kész, rászitáljuk a tetejére a lisztet és a kakaót, rátesszük a sárgáját és óvatosan összekeverjük egy fakanállal. Belekaparjuk a formánkba, és a közepéből haladva az oldalára kenjük a formának a tésztát. Az oldala fogja felhúzni, mert az melegszik fel a leghamarabb. 35 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, á...
2011-05-13 07:05:40
Melyik torta a kedvenced?
... belerakjuk a szilvát, és addig hagyjuk a vízben, míg felpuhul (nem szabad megfőzni). A szilvát leszűrjük, és azonnal lehűtjük hideg vízzel. Az egésztojást leengedjük egy edénybe, és belekaparjuk a vanília rúd belsejét. A szilvát belerakjuk egy üstbe, és ráöntjük a rumot. A vajat a porcukorral habosra keverjük (nagyon habosra), majd hozzá adjuk a tojás keveréket, és addig keverjük ...
2011-03-13 23:15:10
1 2 3 4 
Címkék: nagyobb lábasba, hosszában szétnyitott, többi fűszert, végén hozzáadjuk, pecsenyesütőben maradt, pecsenyesütő oldalára, pecsenyelé vagy, tejszínes tojást, kalácsra öntjük, vaníliarúd belsejét, vaníliás cukrot, kisült forró, merőkanál segítésével, forró cukros, tálba tesszük, szilvát leszűrjük, elhabart tojásba, szilvát belerakjuk, porcukorral habosra, közepéből haladva, oldalára kenjük, oldala fogja, egésztojást leengedjük, tojás keveréket, pecsenyesütőben, pecsenyemártást, linzertésztára, tojáskeveréket, őszibarackokat, pecsenyemártás, tojássárgákat, narancshéjjal, előmelegített, chilipaprikát, összekeverjük, tortaformában, zsemleszínűre, vaníliaaromát, pecsenyelevet, légkeverésen, belekaparjuk, meglocsoljuk, pecsenyesütő, egyenletesen, kilisztezett, szétterítjük, kilisztezzük, félretesszük, felforraljuk, barackleves, szilvatorta, szétnyitott, porcukorral, megpirítjuk, rászitáljuk, citromlével, leghamarabb, húsrajongók, beleszórjuk, segítésével, meghámozzuk, egésztojást, átforraljuk, beletesszük, félbevágjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.