|
|
|
... őszibarackokat meghámozzuk, kockákra vágjuk és egy nagyobb lábasba tesszük. Meglocsoljuk egy kis citromlével, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a cukrot és a hosszában szétnyitott vaníliát belekaparjuk, majd a többi fűszert. Rövid ideig főzzük a barackokat, nehogy túl puhák legyenek. Behabarjuk a tejföllel és a liszttel, majd a végén hozzáadjuk a tejszínt is. Hidegen, felvert tejs... |
2018-07-10 23:47:36 |
|
|
|
|
|
|
... víz fölé vagy a még meleg sütőbe tesszük. A pecsenyesütőben maradt ,,rozsdás" zsírhoz 1/2 dl forró vizet öntünk, jól átforraljuk, a pecsenyesütő oldalára tapadó részeket is belekaparjuk; így keletkezik a pecsenyelé vagy pecsenyemártás. A pecsenyemártást a hús alá öntjük és forrón tálaljuk. Ha sok pecsenyelevet kedvelünk, a sült hús zsírjába keverjünk parányi lisztet, ké... |
|
2016-11-30 12:30:25 |
|
|
|
|
|
|
... kalácsot felszeljük vékonyan, megpirítjuk vajban mindkét oldalát, és rárakjuk a linzertésztára, a tejszínes tojást összekeverjük narancshéjjal, fahéjjal, vaníliával (rudat félbevágjuk, belekaparjuk) és jó sok mazsolával, ezt a kalácsra öntjük, és így sütjük készre. Nagyon finom és különleges lepényünk lesz. Ha ilyen édes lepényt szeretnénk készíteni, mehet bele bármilyen gyümölcs,... |
2015-04-02 13:12:17 |
|
|
|
|
|
|
... pároljuk a vajon, beledobjuk a chilipaprikát is. Hozzáadjuk a sütőtököt és a birsalmát (amelyet puhán már ... |
|
2015-03-14 18:32:23 |
|
|
|
|
|
|
... kivajazott, kilisztezett tortaformában, előmelegített sütőben 170 fokon, légkeverésen, kb. 20 perc alatt világos zsemleszínűre sütjük.
2.Amíg sül a tészta, a tejbe a vaníliarúd belsejét belekaparjuk, a rudat is beletesszük felforraljuk és hozzáadjuk a 2 ek cukrot és a vaníliás cukrot.
3.A kisült forró tésztára egy merőkanál segítésével a forró cukros tejet egyenletesen... |
|
2012-03-31 17:40:32 |
|
|
|
|
|
|
... Egy tálba tesszük a lisztet és a cukrot, majd apránként hozzáadva a tejet, a tejszínt és a tojássárgákat, szép simára keverjük. Hozzáadjuk a vaníliaaromát (vagy a vaníliarúd belsejét belekaparjuk). Félretesszük legalább 2 órára. (Nem kell hűtőbe tenni, de persze melegre se tegyük.)
Egy kb. 25 cm átmérőjű tűzálló tálat kikenünk vajjal, majd kilisztezzük. Szétterítjük benne a l... |
2012-03-30 18:55:26 |
|
|
|
|
|
|
... meghámozzuk, kockákra vágjuk és egy nagyobb
lábasba tesszük. Meglocsoljuk egy kis citromlével, majd felöntjük vízzel.
Hozzáadjuk a cukrot és a hosszában szétnyitott vaníliát belekaparjuk,
majd a többi fűszert. Rövid ideig főzzük a barackokat, nehogy túl puhák
legyenek.
Behabarjuk a tejföllel és a liszttel, majd a végén hozzáadjuk a tejszínt is.
... |
2012-03-08 13:20:46 |
|
|
|
|
|
|
... mikor forr a víz, belerakjuk a szilvát, és addig hagyjuk a vízben, míg felpuhul (nem szabad megfőzni). A szilvát leszűrjük, és azonnal lehűtjük hideg vízzel.
Az elhabart tojásba belekaparjuk a vanília rúd belsejét.
A szilvát belerakjuk egy üstbe, és ráöntjük a rumot.
A vajat a porcukorral habosra keverjük (nagyon habosra), majd hozzáadjuk a tojáskeveréket, és add... |
2011-08-04 22:52:00 |
|
|
|
|
|
|
... kezd fehéredni, akkor beleszórjuk a cukrot,és kemény habbá verjük. Ha kész, rászitáljuk a tetejére a lisztet és a kakaót, rátesszük a sárgáját és óvatosan összekeverjük egy fakanállal. Belekaparjuk a formánkba, és a közepéből haladva az oldalára kenjük a formának a tésztát. Az oldala fogja felhúzni, mert az melegszik fel a leghamarabb. 35 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, á... |
2011-05-13 07:05:40 |
|
|
|
|
|
|
... belerakjuk a szilvát, és addig hagyjuk a vízben, míg felpuhul (nem szabad megfőzni). A szilvát leszűrjük, és azonnal lehűtjük hideg vízzel. Az egésztojást leengedjük egy edénybe, és belekaparjuk a vanília rúd belsejét. A szilvát belerakjuk egy üstbe, és ráöntjük a rumot. A vajat a porcukorral habosra keverjük (nagyon habosra), majd hozzá adjuk a tojás keveréket, és addig keverjük ... |
2011-03-13 23:15:10 |
|
|
|
|