Belépés
Krémek, mázak, öntetek
... ;)

CSOKOLÁDÉSZÓSZ 2,5 dl tejszínhez vesszük egy fél vaníliarúd kikapart belsejét, 5 g étkezési keményítőt és 7,5 dkg apróra tört csokoládébevonót. Felfőzzük a tejszín háromnegyed részét. A maradékba belekeverjük a vaníliát, a keményítőt, s ezt is a forrásban lévő tejszínhez adjuk. Levesszük a tűzről, majd felolvasztjuk benne a csokoládét. Mixerrel homogenizáljuk.
...
2008-11-30 14:31:56
Variációk
... hogy kinek és mi célból főzünk, izesítjük különféle fűszerekkel.

Látványos krumpli munkára: Besamelt ízesítünk kétféle sajttal, az egyik füstölt legyen. Az előfőzött krumplit belekeverjük, hogy mindenütt bevonja. A libazsírral kikent tepsibe elterítjük, majd kolbász-, és sonkadarabbokkal beterítjük, apróra vágott sajtkockákkal megszórjuk. A tetejét tejföllel kikavart to...
2008-11-30 04:21:13
Fõételek
... hozzáöntésével puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, kevés liszttel megszórjuk, lepirítjuk és száraz vörösborral átforraljuk. Sóval, borssal, szerecsendióval, babérlevéllel ízesítjük, majd belekeverjük a zsíron megpárolt gombát. Apróra vágott mandulában megforgatjuk a burgonyakrokettet és bő zsírban kisütjük.
Ezt adjuk köretnek és áfonyalekvárral tálaljuk.

Krum...
2008-11-29 17:16:59
Százféle krumpli
... kinek és mi célból főzünk, izesítjük különféle fűszerekkel.

Látványos krumpli munkára: Besamelt ízesítünk kétféle sajttal, az egyik füstölt legyen. Az előfőzött krumplit belekeverjük, hogy mindenütt bevonja. A libazsírral kikent tepsibe elterítjük, majd kolbász-, és sonkadarabbokkal beterítjük, apróra vágott sajtkockákkal megszórjuk. A tetejét tejföllel kikavart tojáss...
2008-11-29 16:54:21
Uborkasaláta-történelem
... bors, néhány csepp citromlé
Elkészítés:
Az uborkát durvára reszeljük, lecsepegtetjük. A joghurttal összekeverjük a fokhagymát, hozzáadjuk a citromlevet (nem feltétlenül). Ebbe belekeverjük az ubit, sót, borsot.

1 adag 760 kJ (180 kcal)
Nyers zöldséggel (sárgarépa, uborka, paradicsom) vagy húsokkal, hallal tálalhatjuk.

Tudtad?

A nye...
2008-11-16 09:44:17
Almás krémes
...
A mázhoz: 5 dkg margarin, 5 dkg kakaópor, 3 dkg porcukor, 4 cl víz.

Elkészítés:

3 tojásfehérjét keményre felverünk apránként adagolva 11 dkg kristálycukorral. Belekeverjük a tojássárgáját, a 2 kakaós pudingport, és 1 kk. sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb. 5-6 percig sütjük. Lehúzzuk róla a papírt.
Ugyanígy elkészítjük a vaníliás...
2008-09-27 15:06:46
Panda maci szelet
... reszelék.
Krém: 6 tojássárgája, 6 kanál porcukor, 7 kanál liszt, 3 dl tej, 1 cs. vaníliacukor, 1 ráma margarin.

Elkészítése:
A tojást kikeverjük a tejföllel, a cukorral, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, kakaóport. A 6 tojásfehérjét keményre felverjük a kristálycukorral, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. Kettévesszük a masszát. Az egyik fel...
2008-09-21 12:00:52
Kinder pingui
... víz
Tetejére:
15 dkg tortabevonó tejcsokoládé
kókuszreszelék
Elkészítés:

A tésztához a tojások sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, belekeverjük az olvasztott vajat és a vizet, és jól kikeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral, a tojásos masszához adjuk, majd simára dolgozzuk. A végén óvatosan beleforgatjuk a...
2008-08-07 22:58:08
Kitünő MÁKTORTA
... eperlekvár

Elkészítés

1. Előmelegítjük a sütőt 190 C-ra.

2. Habosra keverjük a margarint a cukor 1/3-ával. Hozzáadjuk a rumot és a sót. Egyenként alaposan belekeverjük a tojások sárgáját. A maradék cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjéket.

3. A mákot összekeverjük a liszttel és a keményítővel. A tojáshab 1/3 részét a vajkrémhez kev...
2008-07-22 12:07:50
Kati Szakácskönyvéből:)
... amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a 2-3 cm-es darabokra vágott zöldbabot, annyi vízzel öntjük fel,hogy ellepje és puhára főzzük. Ha szükséges, ízesítjük. Miután levettük a tűzről, belekeverjük a zúzott fokhagymát. Tejfellel is tálalhatjuk.



A tököt szintén nem nagyon szívleli a családom, nekem viszont...
2008-07-03 12:42:16
1 2 3 .......23 24 ...34 35 ...45 46 47 
Címkék: Kitünő MÁKTORTA, Kati Szakácskönyvéből, tejszín háromnegyed, maradékba belekeverjük, forrásban lévő, egyik füstölt, előfőzött krumplit, libazsírral kikent, tetejét tejföllel, zsíron megpárolt, uborkát durvára, joghurttal összekeverjük, tojást kikeverjük, sütőporral elkevert, tojások sárgákat, olvasztott vajat, lisztet összekeverjük, tojásos masszához, végén óvatosan, tojások sárgáját, maradék cukorral, mákot összekeverjük, zúzott fokhagymát, tököt szintén, csokoládébevonót, sonkadarabbokkal, kókuszreszeléket, szakácskönyvéből, kristálycukorral, szerecsendióval, áfonyalekvárral, tojásfehérjéket, kókuszreszelék, homogenizáljuk, csokoládészósz, lecsepegtetjük, hozzáöntésével, beleforgatjuk, összekeverjük, sajtkockákkal, tojásfehérjét, előmelegítjük, babérlevéllel, felolvasztjuk, tojássárgáját, belekeverjük, keményítővel, megforgatjuk, tejcsokoládé, kettévesszük, tojássárgája, sütőpapírral, vaníliacukor, uborkasaláta, elkészítjük, libazsírral, háromnegyed, kakaóporral, átforraljuk, tálalhatjuk, citromlevet,
© 2013 TVN.HU Kft.