|
|
|
... tűzről, apránként hozzáadjuk a maradék 2 dl hideg tejet, majd a forrót, és kevergetve besűrítjük (3-5 perc), azaz besamelmártást készítünk. Beletesszük a spenótpépet, sózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk, összeforraljuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a maradék 2 dkg vajat/margarint. Egyenként felütjük a tojásokat, sárgájuk épségére ügyelve a forró zsiradékba csúsztatjuk... |
2010-07-10 16:48:54 |
|
|
|
|
|
|
... babérlevéllel dinszteljük kis ideig,majd felöntjük a borral, és lassú tűzön tovább dinszteljük kb. 40 percig. A fácánt ezalatt kívül-belül megsózzuk. A vajat összekeverjük a kakukkfüves borssal. A fűszerezett vaj felével bekenjük a fácán belsejét, a lábait összekötözzük, és szorosan a testéhez rögzítjük. A fácan mellét bekenjük a fennmaradt fűszeres vajjal, befedjük a baconnal, és... |
|
2010-07-10 16:43:57 |
|
|
|
|
|
|
... héjában csaknem puhára megfőzzük. Meghámozzuk, karikára vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a burgonyakarikákat és átpirítjuk. Hozzáadjuk ... |
2010-07-10 16:39:00 |
|
|
|
|
|
|
... szeljük. A zöldborsót a szűrőbe téve, forró vízzel felengedjük. Összekeverjük a kukoricával, és a paprikával. Az olajat, a chilliszószt, és a citromlét a zöldségbe keverjük, majd sóval, borssal ízesítjük.
A salátát megtisztítjuk, négyfelé, majd csíkokra vágjuk. Közvetlenül fogyasztás előtt, a többi zöldség közé keverjük.
Tipp: Rozsos extrudált kenyér illik ho... |
|
2010-07-10 16:36:55 |
|
|
|
|
|
|
... adjuk hozzá a törött fokhagymát. Keverjük el, adjuk hozzá a paradicsompürét. Pirítsuk tartlék lángon körülbelül 3 percet, majd öntsünk hozzá 3 dl vizet. Keverjük s... |
|
2010-07-10 13:59:57 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma
Friss bazsalikom, oreganó
Fekete bors, só, Erős Pista
Elkészítés:
A sertéscomb szeleteket kevés forró olajon süssük át, mielőtt kivennénk, szórjuk meg sóval és borssal
majd fordítsuk át. Ízesítsük ezt a felét is, és fordítsuk át erre a felére is a húst egy percre. Közben a
turmixba tegyük bele a földimogyorót - kicsit meg l... |
2010-07-10 13:57:03 |
|
|
|
|
|
|
... krumplit
kivesszük, és villával összetörjük. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a
reszelt sajtot, az összetört krumplit, a tofukockákat, a kaprot, a
megpuhult zöldborsót és hagymát, majd sóval, borssal ízesítjük. Az
egész masszát kivajazott kenyérformába simítjuk, megszórjuk
vajforgácsokkal, 15 percig közepesen meleg sütőben sütjük, majd
kivesszük és h... |
2010-07-10 13:52:54 |
|
|
|
|
|
|
... A paradicsomot felkockázom, a citrom levét kifacsarom. A... |
2010-07-10 10:38:28 |
|
|
|
|
|
|
... spenót(mirelit),
8 db tojás,
10 dkg vaj,
só,
feketebors (őrölt),
20 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
Felengedem a parajt és lecsurgatom a levét.
Összekeverem sóval, borssal és 8 dkg olvasztott vajjal.
Beterítem a tűzálló tálba.
Ráütöm a tojásokat egyenként a spenótra.
Megszórom a tetejét reszelt sajttal és elmorzsolom rajta... |
2010-07-10 10:37:53 |
|
|
|
|
|
|
... forgatott húsokat oldalanként kb.2 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a húsokat és a visszamaradt zsírban kevés lisztet pirítunk, majd felengedjük a borral, szükség szerint ízesitjük (sóval, borssal)jól kiforraljuk.
Megtisztítjuk a burgonyát, karikára vágjuk, sózzuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd kisütjük a forró olajban. Konyhai törlőn lecsepegtet... |
2010-07-10 07:41:09 |
|
|
|
|