|
|
|
HOZZÁVALÓK:
4 evőkanál cseresznyebefőtt
4 evőkanál amarettólikőr
2 evőkanál mandulaforgács
2 evőkanál kókuszreszelék
2 tojás
25 dkg mascarpone sajt
1,5 dl tejszín
6 evőkanál cukor
só
A díszítéshez
cseresznye
ELKÉSZÍTÉS
A cseresznyebefőttet lecsöpögtetjük, tálba tesszük, a likőrr... |
2006-09-08 07:32:35 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
50 dkg cseresznye
4 tojás
12,5 dkg cukor
csipetnyi só
8 dkg liszt
6 dkg + 3 dkg vaj
2,5 dl tej
porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat a cukorral és a sóval felverjük, majd beleszitáljuk a lisztet. 6 dkg olvasztott vajat a tejbe keverünk. 1,5 dkg vajjal egy porcelán (agyag) gyümölcstorta-formát ... |
|
2006-09-08 07:31:20 |
|
|
|
|
|
|
...6 személyre
HOZZÁVALÓK:
5 dl tej
10 dkg búzadara
2 tojás
A töltelékhez:
30 dkg cseresznye
2 dl víz
12,5 dkg cukor
ELKÉSZÍTÉS
A tejet felforraljuk, beleszitáljuk a búzadarát, 10 percig főzzük, majd ugyanennyi ideig állni hagyjuk. Amikor langyosra hűlt, simára keverjük a tojássárgákk... |
2006-09-08 07:30:08 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1 citrom
4 dkg pisztácia
3,5 dkg mogyoró
25 dkg liszt
12,5 dkg margarin
10 dkg porcukor
A tetejére
20 szem cseresznyebefőtt
málnadzsem
ELKÉSZÍTÉS
A citrom héját finomra reszeljük. A pisztáciát és a mogyorót megdaráljuk. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd állandóan k... |
|
2006-09-08 07:29:08 |
|
|
|
|
|
|
...4 db 5 decis üveghez
HOZZÁVALÓK:
1 kg piros színű cseresznye
80 dkg zselésítő cukor
1 citrom
ELKÉSZÍTÉS
A cseresznyét megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és kis darabokra vágjuk. A cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a citrom levét. Tűzre tesszük, és felforraljuk, 4 percig főzzük, végül befőttesüvege... |
|
2006-09-08 07:27:49 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
40 dkg cseresznye
fél csokor friss mentalevél
20 dkg barna cukor
5 dl fagylalt
ELKÉSZÍTÉS
A cseresznyét megmossuk, megszárítjuk, kimagozzuk. Egy lábasba fél liter vizet öntünk, beleszórjuk a cukrot, és állandóan kevergetve felforraljuk, majd 2 percig tovább főzzük. Beleszórjuk a cseresznyét, és a mentalevel... |
2006-09-08 07:26:18 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1 kg cseresznye
3 szegfűszeg
3 dl borecet
1 kávéskanál só
1 csokor tárkony
12 szem fekete bors
ELKÉSZÍTÉS
A cseresznyét megmossuk, és lecsöpögtetjük. Jól kimosott, kiforrázott, száraz befőttesüvegekbe töltjük, a tetejükre tesszük a megmosott, leszárított tárkonyt, a szegfűszeget és a borsot. A bor... |
2006-09-08 06:54:03 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1 kg cseresznye
1 darabka fahéj
1 vaniliarúd
2 szegfűszeg
25 dkg cukor
4 dl gyümölcspálinka
ELKÉSZÍTÉS
A cseresznyét megmossuk, és a fűszerekkel együtt befőttesüvegekbe rakjuk. A cukorral megszórjuk, és az alkohollal leöntjük úgy, hogy teljesen ellepje a cseresznyét. Az üveget lezárjuk, és 1 hétig... |
2006-09-08 06:53:17 |
|
|
|
|
|
|
...
25 dkg liszt
1 kávéskanál élesztő
4 dkg cukrozott gyümölcs
2 citrom
8 dkg vaj
12,5 dkg cukor
1,5 dl tejszín
4 tojás
vaj
8 cukrozott cseresznye
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet az élesztőhöz szitáljuk. A cukrozott gyümölcsöket apróra vágjuk. A citrom héját lereszeljük, a levét kinyomjuk. A vajat a cukorr... |
2006-09-06 07:24:10 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
4 egész tojás,
4-5 evőkanál liszt,
1 csomag sütőpor,
2-3 dl tejföl,
4 kanál cukor,
2 vaniliáscukor,
5 dkg olvasztott vaj, fahéj - nagyon fontos -,citromlé.
A hozzávalókat összekeverjuk és kikent tepsibe öntjük. Beleszórunk szeletekre vágott barackot, kimagozott meggyet és cseresznyét. 200 fokon kb. 15-20 percig... |
2006-09-05 12:43:51 |
|
|
|
|