|
|
|
... gomba)
1 kis ananászkonzerv apróra vágva, leszűrve
salátalevél a díszítéshez
1 dl zöldmártás.
Leírás
Forró olajban pároljuk a gombafejeket körülbelül 5 percig. Csurgassuk jól le, és hagyjuk kihűlni. Öntsük rá az ecetet és a mézet, és hagyjuk körülbelül 1 óra hosszat állni, időközönként forgatva, hogy mindenütt átjárja.
Keverjük össze a csirkehú... |
2010-04-03 06:37:06 |
|
|
|
|
|
|
... apróra vágott földimogyoró és forrázott mandula
2 dkg apróra vágott dió
Leírás
Mossuk meg folyó víz alatt a rizst. Áztassuk egy órát.
Öblítsük le, szűrőben csurgassuk le. Forraljuk fel a tejet a cukorral, a sóval és a kardamomimaggal.
Tegyük bele a rizst, lassú tűzön, lefedve főzzük, amíg elforr a tej és a rizs szétfő. Időnként keverjük meg.
Sű... |
|
2010-04-01 06:32:45 |
|
|
|
|
|
|
... tej
Elkészítése: Összekeverjük a lisztet a sütőporral, a kakaóporral, a csokival és a müzlivel, a tojássárgával, tejjel, olajjal és a cukorral. Megmossuk a gyümölcsöt, ha befőttet használunk, csurgassuk le a levét. Mirelit esetén rakjuk nagy tálba, hogy kiengedjen. Előmelegítjük a sütőt, fe... |
2010-03-28 16:27:34 |
|
|
|
|
|
|
... mazsola
- 5-5 dkg apróra vágott földimogyoró és forrázott mandula
- 2 dkg apróra vágott dió
Mossuk meg folyó víz alatt a rizst. Áztassuk egy órát.
Öblítsük le, szűrőben csurgassuk le. Forraljuk fel a tejet a cukorral, a sóval és a kardamomimaggal.
Tegyük bele a rizst, lassú tűzön, lefedve főzzük, amíg elforr a tej és a rizs szétfő. Időnként keverjük ... |
|
2010-03-24 15:33:54 |
|
|
|
|
|
|
... tej
Elkészítése: Összekeverjük a lisztet a sütőporral, a kakaóporral, a csokival és a müzlivel, a tojássárgával, tejjel, olajjal és a cukorral. Megmossuk a gyümölcsöt, ha befőttet használunk, csurgassuk le a levét. Mirelit esetén rakjuk nagy tálba, hogy kiengedjen. Előmelegítjük a sütőt, felverjük kemény habbá a tojásfehérjét. Összeöntjük a tojásfehérjét a tésztáv... |
|
2010-03-23 19:05:40 |
|
|
|
|
|
|
... melegen.
Olvasszuk fel a zsírt a vokban, adjuk hozzá a gyömbért, a paradicsompaprikát és a gombát. Pirítsuk 1 percig. Adjuk hozzá a citromhéjat és a zöldhagymát. Pirítsuk fél percig.
Csurgassuk rá a fehér bort és a szójaszószt, szórjuk rá a cukrot. Amikor felforr, keverjük bele a kukoricaliszt-habarékot. Tegyük vissza a csirkét, pároljuk 1 percig. Locsoljuk m... |
2010-03-08 01:30:15 |
|
|
|
|
|
|
... vokban, és pirítsuk a csirkét aranysárgára benne. Vegyük le a tűzről.
Egy másik vokban (vagy lábosban) forrósítsunk meg 5 kanál olajat, pirítsuk meg kissé a kesudiót, majd csurgassuk le papírszalvétán.
Melegítsük meg újra a vokban maradt olajat. Adjuk hozzá a zöldhagymát, a zöldpaprikát, a bambuszrügyet, és pirítsuk 1 percig. Adjuk hozzá a maradék fehér bort,... |
2010-03-05 01:51:57 |
|
|
|
|
|
|
... áztassuk 30 percig, amíg a zöldségeket előkészítjük.
Forraljunk egy nagy lábasban vizet, szűrjük le a tésztát, majd főzzük ki a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint. Csurgassuk le és tegyük félre.
Hevítsünk 1 evőkanál olajat egy tojássütő teflonserpenyőben, tegyük bele az újhagymát, és hagyjuk sercegni 5 másodpercig, majd öntsük hozzá a felvert tojást, és... |
2010-02-28 18:51:26 |
|
|
|
|
|
|
... zellerrel, a hagymával és a zöldpaprikával készített, csípős szószban kevert bab laktató egytálétel.
Öntsünk a babra hideg vizet, és egy éjszakára áztassuk be.
Csurgassuk le, mossuk át friss vízzel, és újra csöpögtessük le. Tegyük egy nagy lábasba annyi vízzel, hogy ellepje, és forraljuk fel. Főzzük nagy lángon 15 percig; szükség esetén szedjük le a habját.... |
2010-02-27 19:17:20 |
|
|
|
|
|
|
... 5-fűszer keverék
2 liter víz
2 evőkanál fehér bor
6 evőkanál szójaszósz
50 g (4 evőkanál) cukor
1 evőkanál szezámolaj
Főzzük elő a kacsát 1 percig, csurgassuk le, szárítsuk meg kívül-belül. Az egyik teáskanál sóval dörzsöljük be a belsejét.
Az újhagymát, a gyömbért, az 5-fűszer keveréket és a vizet tegyük fel egy fazékban. Forraljuk f... |
2010-02-26 01:29:44 |
|
|
|
|