Belépés
KELT PITE
... élesztőt,
- kb.5 evőkanál cukor,
- lapos kiskanál só,
-10 dkg zsír vagy margarin,
- 2 egész tojás
- kimagozott meggy


Először a tejet,tojást,sót,cukrot,a felfuttatott élesztőt és a zsírt összekeverjük, utoljára keverjük hozzá a lisztet,hogy lágy legyen.Rögtön beletesszük a lisztes tepsibe és kelesztjük benne kb. 1 órát.Majd rátesszük a meg...
2006-09-05 11:58:43
Kelt alaptészta
... tej
10 dg margarin

Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukorral langyos tejjel felfuttaljuk. A többi hozzávalót a margarin kivételével, keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és annyi langyos tejet, hogy rugalmas jól kezelhető tésztát kapjunk. Addig dagasztjuk, míg szálasan válik el az edény falától, majd fokozatosan adjuk hozzá a margarint amivel...
2006-09-05 11:58:00
1 2 3 ........................79 80 .............119 120 .............158 159 160 
Címkék: KELT PITE, felfuttatott élesztőt, zsírt összekeverjük, lisztes tepsibe, élesztőt kevés, többi hozzávalót, margarin kivételével, edény falától, margarint amivel, összekeverjük, felfuttatott, felfuttaljuk, beletesszük, kivételével, elkészítése, keverőtálba, fokozatosan, kelesztjük, alaptészta, dagasztjuk, hozzáadjuk, kimagozott, hozzávalót, margarint, kezelhető, rátesszük, élesztőt, evőkanál, margarin, utoljára, keverjük, rugalmas, kiskanál, szálasan, cukorral, falától, lisztes, tepsibe, langyos, tesszük, tésztát, kapjunk, először, lisztet, amivel, cukrot, tojást, tejjel, rögtön, legyen, válik, lapos, tejet, meggy, cukor, kevés, tojás, hozzá, benne, többi, annyi, egész, edény, zsírt, addig, adjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.