|
|
|
... Morzsoljuk el az élesztőt egy pohárban, adjunk hozzá fél pohár langyos vizet, majd keverjük el benne a cukrot is. Szórjuk keverőtálba a liszteket, és ízesítsük egy csipet sóval. Öntsük rá a felfuttatott élesztőt, majd dagasztógéppel kezdjük el dagasztani, kis adagokban adjuk hozzá a langyos tejet, majd a tojások sárgáját és a szobahőmérsékletű vajat is. Keverjük addig míg a tészta... |
2011-03-24 10:03:26 |
|
|
|
|
|
|
... belemorzsolunk 3 dkg élesztőt, és pihentetjük.
Fél kg liszthez teszünk 3 teáskanál sót, 15 dkg margarint, 1 dl tejfölt, 3 evőkanál fehérbort, 5 evőkanál csurgatott mézet és a felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, ott is átdolgozzuk, cipót formázunk belőle, majd kinyújtjuk. 35 dkg darált töpörtyűt elterítünk a tészta tetején, kicsit ... |
|
2011-03-22 12:19:00 |
|
|
|
|
|
|
... élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk.
A hozzávalókat betesszük a fenti sorrendben a tálba természetesen összenyomkodva a tököt
és a elmorzsálva a túrót... majd beletesszük a felfuttatott élesztőt.
Jól összedolgozzuk... hogy rugalmas tésztát kapjunk.
1 órát kelesztjük... majd a gyúródeszkán 2 cipóra osztjuk.
A cipókat vékonyra kinyújtjuk és a szokásos mód... |
2011-03-20 17:18:44 |
|
|
|
|
|
|
... dkg vaj
* vaníliás porcukor
Elkészítés:
A tej egy részében felfuttatjuk az élesztőt, majd a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, sóval, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi tejet. Ezután fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, hogy finom, lágy kelttészta legyen, majd alaposan kidolgozzuk. Lehet robotgéppel is, de a megfelelő állag eléréséig én... |
|
2011-03-19 21:49:30 |
|
|
|
|
|
|
... Szárított élesztő használata során beleszórom az élesztőport a cukros vízbe. 8-10 perc alatt felfuttatom.
Közben nagy tálba szitálom a lisztet. Hozzáadom a sót, majd a felfuttatott élesztővel, a maradék langyos vízzel és 1 evőkanálnyi olívaolajjal 10 perc alatt gépi dagasztóval alaposan kidolgozom. Enyhén lisztezett tálban. 1 óra alatt lefedve, meleg helyen, duplájára ... |
|
2011-03-19 10:47:29 |
|
|
|
|
|
|
... megszórásához
Elkészítés:
Kevés langyos tejben 1 tk. liszttel futtassuk fel az élesztőt. Tegyük egy tálba a maradék lisztet, a tojássárgáját, az olajat, a sót, a tejet és a felfuttatott élesztőt. Gyurjuk sima tésztává, pihentessük meleg helyen 20-25 percig.
Ha megkelt a tészta, nyújtsuk kb 1 cm vastag hengerformára és osszuk 8 egyenlő részre. A darabo... |
2011-03-18 18:12:10 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál meleg tej
3 evőkanál kakaópor
5 db édesítő tabletta
Elkészítés:
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált liszthez a felfuttatott élesztőt, édesítőt és az olajat hozzáadjuk, gyorsan összedolgozzuk, amíg a táltól elválik.
Ketté osztjuk, és az egyik felébe beledolgozzuk a tejbe belekevert kakaót és 5 db édesítőt, ma... |
2011-03-18 18:05:44 |
|
|
|
|
|
|
... cukros tejben felfuttatjuk (az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és megvárjuk, amíg a tej tetején halványbarna hab képződik). A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, beleszórjuk a sót, és addig gyúrjuk, amíg az edény falától elválik. A tésztát egy órát langyos helyen kelesztjük. Ezután lisztezett gyúródeszkára borítjuk. Fél centi vastag tég... |
2011-03-18 14:05:23 |
|
|
|
|
|
|
... medvehagymakrém
egy kávéskanál cukor
fél deciliter tej
10 dekagramm trappista sajt
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal,hozzáadjuk a sót,lenmagpelyhet,tejfölt,a felfuttatott élesztőt,2 tojássárgát.jól összegyúrjuk, kinyújtjuk,rákenjük a medvehagymakrémet,megszórjuk egy kis reszelt sajttal.3X hajtogatjuk minden kinyújtáskor megszórjuk sajttal.Kiszaggatjuk... |
2011-03-17 12:21:00 |
|
|
|
|
|
|
... dkg liszt, bors, olaj a sütéshez
Elkészítés:
A burgonyát héjastól megfőzzük, majd megpucoljuk, összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, és a tejjel és cukorral felfuttatott élesztőt. Borssal és leveskockával ízesítjük, kevés vizet adunk hozzá és konyharuhával letakarva langyos helyen 20 percig pihentetjük. Ezután olajozott kanállal kiszaggatjuk, és forró olaj... |
2011-03-16 07:08:18 |
|
|
|
|