|
|
|
... vízben puhára főzzük. A sötét rozskenyeret vékonyan felszeleteljük és száradni hagyjuk, vagy kissé megpirítjuk. Az olvadós sajtot ugyancsak vékonyan felszeleteljük. A vajat lábosban felolvasztjuk, majd csaknem barnulásig sütjük (vigyázzunk, nehogy megégjen). Mélytányérban lerétegezzük a lecsöpögtetett kelleveleket, a pirított kenyérszeleteket és a sajtot. Felülre kenyér kerüljün. ... |
2010-06-26 12:27:54 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
300g főtt füstölt csülökhús, 2 db tojás, 2dl tej, 40g liszt, 20g vaj, 1 csomó zöldpetrezselyem, 20g mustár, 5g törött bors, 150g zsemlemorzsa
A csülökhúst ledaráljuk. A vajat felolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk, fehér habzásig hevítjük, majd felengedjük a tejjel, és sűrűre forraljuk. A tűzről leveszzük, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a mustárt a finomr... |
|
2010-06-25 17:23:38 |
|
|
|
|
|
|
... főzőlevéből ráöntünk annyit, hogy éppen ellepje, majd fedő alatt puhára főzzük. A megfőtt töltelékeket kiemeljük, melegen tartjuk. Amíg a töltelék fő, előkészítjük a rántást. A zsírt felolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk, fehér habzásig hevítjük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és aranysárgára pirítjuk. A tűzről levéve, elkeverjük benne a fűszerpaprikát. A lábasban maradt ... |
2010-06-25 14:27:40 |
|
|
|
|
|
|
... állagúra pirítjuk. Kihűtjük, és a csont helyébe töltjük. Sózzuk, fóliába csomagolva sütőben lassan készre sütjük.
Köret: A spagettit bő, forrásban lévő vízben kifőzzük. A vajat felolvasztjuk, a metéltre vágott sonkát átforgatjuk, a leszűrt spagettit hozzáadjuk, és a kivajazott tepsibe tesszük. Tejföllel meglocsoljuk, reszelt sajttal megszórjuk, és sütőben pirosra sütjük. ... |
|
2010-06-25 14:18:12 |
|
|
|
|
|
|
... állagúra pirítjuk. Kihűtjük, és a csont helyébe töltjük. Sózzuk, fóliába csomagolva sütőben lassan készre sütjük.
Köret: A spagettit bő, forrásban lévő vízben kifőzzük. A vajat felolvasztjuk, a metéltre vágott sonkát átforgatjuk, a leszűrt spagettit hozzáadjuk, és a kivajazott tepsibe tesszük. Tejföllel meglocsoljuk, reszelt sajttal megszórjuk, és sütőben pirosra sütjük. ... |
|
2010-06-25 14:18:06 |
|
|
|
|
|
|
... epret megmossuk, jól lecsöpögtetjük, félbe
vágjuk, a ribizlit megmossuk, jól lecsöpögtetjük, szárát
eltávolítjuk. A csokoládékat kevés olaj hozzáadásával gőz
felett felolvasztjuk. A fehércsokoládét tortadíszítőbe
töltjük. Az eperszemeket száruknál fogva a csokoládéba
mártjuk, majd sütőrácsra téve hagyjuk a csokoládét
megszilárdulni. A fehér csokoládév... |
2010-06-25 13:23:34 |
|
|
|
|
|
|
... krém felével, majd ráfektetjük a másik lapot, és elosztjuk rajta a maradék krémet.
A maradék 1 lap zselatint beázt... |
2010-06-25 13:03:44 |
|
|
|
|
|
|
... ezeket is megsütjük.
3. A sziruphoz való vizet a cukorral felforraljuk, majd a még forró sütiket megkenegetjük vele, és hűlni hagyjuk.
4. A kétféle csokoládét felolvasztjuk, majd a fenyő darabkáit vékonyan bevonjuk vele. Mielőtt a csokoládé megszilárdulna rajta, különféle dolgokkal (aszalt gyümölccsel, mogyoróval, mandulával, egyebekkel) díszíthetjük, de ügye... |
2010-06-25 12:57:27 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagymát péppé zúzzuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, kockára vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, és hideg vízbe tesszük a felhasználásig. A zsírt bográcsban felolvasztjuk, aztán hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és megfonnyasztjuk. A tűzről levéve, elkeverjük benne a fűszerpaprikát, a fokhagymát, hozzáadjuk a marhalábszárt, a feldarabolt zöl... |
2010-06-25 12:56:19 |
|
|
|
|
|
|
... tejszín
Elkészítés:
A burgonyát és a hagymát meghámozzuk, uborkagyalun vékonyan felkarikázzuk. Egy lapos sütőedényt kikenünk vajjal/margarinnal, a maradékot felolvasztjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) kapcsoljuk.
Kissé egymásra csúsztatva váltakozó rendben lerakjuk a sütőedény aljára a burgonya- és hagymakarikák felét, megszórjuk sóval, őrölt b... |
2010-06-25 10:59:33 |
|
|
|
|