Belépés
Káposzta:
... grammjában csupán 31, a savanyú káposztában pedig még ennél is kevesebb, mindössze 20 kalória van, miközben az ajánlott napi rostbevitel egytizedét fedezi ez a mennyiség.

Hogyan fogyasszuk?

A káposzta igen változatos módon felhasználható, hiszen nemcsak friss saláta, hanem dinsztelve (párolva) köret, kolbásszal, apróhússal leves, rizzsel kombinálva egytálétel...
2009-07-26 12:40:25
Karalábé:
... foszfor és klór. Vitaminja az E-, B1- és B6-vitamin, a fólsav, pantoténsav és C-vitamin, melyből 63 mg van 100 grammban. Teljesen hiányzik belőle a D- és B12-vitamin.

Hogyan fogyasszuk?

Főzeléknek, levesnek - a húslevesbe mindig főzzünk legalább egy fél karalábét! -, rakott és töltött egytálételeknek egyaránt finom összetevője. Az ínyencek tölthetik lazaccal....
2009-07-26 12:38:49
Karfiol:
... bizonyos kéntartalmú összetevők- a többi káposztafélékhez hasonlóan- védelmet nyújthatnak egyes betegségekkel szemben. Továbbá a növény C-vitamin- tartalma is jelentős.

Hogyan fogyasszuk?

A karfiol az egyik legfiatalabb zöldségnövényünk, amelynek fogyasztása csak a századforduló után terjedt el Magyarországon.
A virágzat tömör szerkezetének köszönhetően ...
2009-07-26 12:37:02
Kelbimbó:
... rákmegelőző, immunrendszert erősítő, emésztést serkentő hatást tulajdonítanak neki elsősorban, de magas ásványi anyag- és vitamintartalma miatt más jótékony hatása is van.

Hogyan fogyasszuk?

Főzve, párolva sokféleképpen elkészíthető. Levesbe, főzelékként, köretként, rakott ételként, önállóan és más zöldségfélékkel együtt is ajánlható. Gasztronómiai szakembere...
2009-07-26 12:35:20
Kínai kel:
... emésztésre és az immunrendszerre.
A többi káposztafélével ellentétben viszont nem okoz puffadást, és érzékeny gyomrú és emésztésű emberek is bátran fogyaszthatják.

Hogyan fogyasszuk?

A leveleket bő vízben kell megmosni, majd a fő levélérre merőlegesen általában csíkokra vágva készítjük el salátának. Jól mennek hozzá az olajos, ecetes-mustáros és majonéze...
2009-07-26 08:28:28
Kukorica:
... sejtosztódást serkentő hatású, így a sebkezelés, sebgyógyítás szere. Tumorellenes szer hírében is áll, vércukorszint- és vérnyomáscsökkentő hatását pedig kutatják.

Hogyan fogyasszuk?

A kukorica keményítő- és cukortartalma adja jellegzetes enyhén édeskés ízét, ami sós és édes ételek készítésére egyaránt alkalmassá teszi. Legnagyobb mennyiségben termesztett éle...
2009-07-26 08:26:09
Olíva:
... veszélyes lerakódások, a plakkok. Tápanyagokban, vitaminokban, antioxidánsokban gazdag, jót tesz a májnak, a bélrendszernek és az izmoknak, megkönnyíti a szív munkáját.

Hogyan fogyasszuk?

Mintegy 150 olajfajta van forgalomban, az ínyencek ezek közül úgy válogatnak, mint a jó borok közül. Az igazán jó olívaolaj világos színű, kellemes illatú és üde ízű. A legj...
2009-07-26 08:23:51
Káposzta:
... grammjában csupán 31, a savanyú káposztában pedig még ennél is kevesebb, mindössze 20 kalória van, miközben az ajánlott napi rostbevitel egytizedét fedezi ez a mennyiség.

Hogyan fogyasszuk?

A káposzta igen változatos módon felhasználható, hiszen nemcsak friss saláta, hanem dinsztelve (párolva) köret, kolbásszal, apróhússal leves, rizzsel kombinálva egytálétel...
2009-07-25 22:18:59
Endívia:
... hashajtó hatású. Jelentőségét az is nagymértékben elősegítette, hogy mind késő őszi, mind téli fajtája jól termeszthető, így optimális vitaminforrás a téli hónapokra.

Hogyan fogyasszuk?

Az endívia íze enyhén kesernyés, viszont halványítva teljesen elveszíti keserű ízét. E jellegzetes ízét a cikoriin (eszkuletinglukozid) keserű ízű glikozidnak köszönheti. Sokf...
2009-07-25 22:16:41
Karalábé:
... foszfor és klór. Vitaminja az E-, B1- és B6-vitamin, a fólsav, pantoténsav és C-vitamin, melyből 63 mg van 100 grammban. Teljesen hiányzik belőle a D- és B12-vitamin.

Hogyan fogyasszuk?

Főzeléknek, levesnek - a húslevesbe mindig főzzünk legalább egy fél karalábét! -, rakott és töltött egytálételeknek egyaránt finom összetevője. Az ínyencek tölthetik lazaccal....
2009-07-25 22:13:34
1 2 3 ........................156 157 ............234 235 ......272 273 274 ......311 312 313 
Címkék: savanyú káposztában, ajánlott napi, káposzta igen, húslevesbe mindig, ínyencek tölthetik, többi káposztafélékhez, növény C-vitamin-, egyik legfiatalabb, századforduló után, virágzat tömör, többi káposztafélével, kukorica keményítő-, szív munkáját, ínyencek ezek, téli hónapokra, zöldségnövényünk, antioxidánsokban, káposztafélékhez, egytálételeknek, zöldségfélékkel, immunrendszerre, vitamintartalma, káposztafélével, tulajdonítanak, felhasználható, immunrendszert, bélrendszernek, magyarországon, fogyaszthatják, gasztronómiai, vitaminforrás, sokféleképpen, sejtosztódást, tápanyagokban, szerkezetének, vércukorszint, betegségekkel, cukortartalma, nagymértékben, századforduló, vitaminokban, sebgyógyítás, tumorellenes, mennyiségben, elősegítette, elkészíthető, termeszthető, köszönhetően, legfiatalabb, jelentőségét, rákmegelőző, nyújthatnak, fogyasztása, kéntartalmú, összetevője, pantoténsav, merőlegesen, ellentétben, főzelékként, jellegzetes, glikozidnak, lerakódások, káposztában, rostbevitel, halványítva, forgalomban, megkönnyíti,
© 2013 TVN.HU Kft.