|
|
|
... visszatéve, a habverővel addig verjük, míg leves sűrűségűvé nem vált.
Böjti bableves
Hozzávalók: 20 dkg száraz bab, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg petrezselyemgyökér, 1 fej fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 egész burgonya, só, pirospaprika.
A megtisztított és megmosott babot néhány órára víz-be áztatjuk, majd hideg vízben feltesszük főni, és a hosszúkásra vágott ... |
2006-12-10 14:32:12 |
|
|
|
|
|
|
...
Református vidékeken volt szokás a lucaszék keresztútra vitele, körülkerítése krétával, hogy így megláthassák az ott gyülekező boszorkányo... |
|
2006-11-13 07:40:53 |
|
|
|
|
|
|
...
CURRY-FŐZŐ VERSENY
Egy tapasztalatlan, FRANK nevű curry-kóstoló feljegyzései, aki
Ausztráliából tett látogatást Durban-ban, Dél-Afrikában:
"Nemrégiben abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy birónak
választottak ki egy curry főzőversenyen. Az eredeti biró megbetegedett
az utolsó pillanatban, én pedig pont ott álltam a birói aszta... |
2006-10-16 18:18:55 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
3 szelet pulykamellfilé
1 nagy doboz főzőtejszín
2 gerezd fokhagyma
olaj
tészta
1 kanál liszt
só
bors
vegeta
Elkészítés:
A pulykamelleket megmosom, és felkockázom, a fokhagymát megpucolom. A serpenyőbe olajat öntök, és a pulykamell kockákat belerakom.Ízesítem borssal, sóval,vegetáva, és az öss... |
|
2006-10-05 20:51:25 |
|
|
|
|
|
|
... készíthetünk!
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg főtt és áttört burgonya, 2 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 1 csipet cukor, só, étolaj a sütéshez
Tálaláshoz: friss tejföl, trappista sajt, fokhagyma
A lisztet szitáljuk tálba. A langyos tejben keverjük el a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, várjunk vele 5-10 percet, h... |
|
2006-09-27 02:13:37 |
|
|
|
|
|
|
... Variációja
1. BÍRÓ: Híg de mégis erős vegetáriánus curry. Jól eltalált egyensúly a különféle erős paprikák között.
2. BÍRÓ: Az eddigi legjobb. Agresszívan használ erőspaprikát, hagymát és fokhagymát. Igazan Nagyszerű.
FRANK: A beleim immár egyenes csövek gáz állapotú, kénes lánggal megtöltve. Összesz@rtam magam mikor fingottam, és attól félek, hamarosan átéget... |
2006-07-16 13:39:39 |
|
|
|
|