|
|
|
... szóráshoz
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és megfőzzük. Közben a szilvát megmossuk, kimagozzuk. A burgonyát áttörjük, hagyjuk kihűlni.
Nagy lábosban kb. 5 liter vizet forralunk. A burgonyához keverjük a lisztet, 3 dkg vajat, egy csipet sót, és alaposan összegyúrjuk. Lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagra kinyújtjuk, és 6x6 cm oldalú né... |
2007-01-09 17:25:54 |
|
|
|
|
|
|
... karamellizálunk rá.
2.... |
|
2006-12-15 00:55:37 |
|
|
|
|
|
|
... belefacsarjuk a citrom levét, majd összeturmixoljuk, és finom szűrőn leszűrjük.
4. Ismét felforraljuk, ... |
2006-11-30 01:00:15 |
|
|
|
|
|
|
... A cukkini húsát felszeleteljük, a póréhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát összezúzzuk, a tofut csíkokra vágjuk, a szójababcsírát lecsepegtetjük.
2. Nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk. Beleszórjuk a tésztát, és állandó keverés közben - nehogy a szálak összetapadjanak - 3 percig forraljuk. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
3. A beáztatot... |
|
2006-11-19 11:45:07 |
|
|
|
|
|
|
... járunk el:
1. Bevágás: A héjat a kerek felső részen egy hegyes késsel keresztben bevágjuk, de nem túlságosan mélyen. A szárak végét kehelyszerűen kimetsszük.
2. Leforrázás: Vizet forralunk, és előkészítünk egy hideg vizes tálat. A paradicsomokat körülbelül tíz másodpercre a forrásban lévő vízbe mártjuk, majd rögtön beletesszük a hidegbe.
3. Hámozás: A paradicsom héj... |
|
2006-11-10 18:14:21 |
|
|
|
|
|
|
... felforraljuk.
3. Beletesszük a burgonyát és a szárzellert. Amikor a burgonya épp megpuhult, a levest levesszük a tűzről, megszórjuk a petrezselyemmel.
Bevert tojás: Edényben vizet forralunk, belekeverjük az ecetet. Kis merőkanálba ütünk egy tojást, és a lobogva forró vízbe mártjuk. Pár pillanat, és a tojásfehérje elkezd a szélén keményedni; ekkor kiborítjuk a kanálból, s... |
2006-10-30 01:51:53 |
|
|
|
|
|
|
... majoránna
Elkészítés:
1. A pacalt többször váltott hideg vízben megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amint felforrt, a vizet leöntjük róla, és hideg vízben ismét átmossuk. Ezután kuktában sós vizet forralunk, beletesszük a pacalt, lezárjuk, és kb. 2 óra alatt puhára főzzük. (Ez normál edényben kb. 4 órát tartana!)
2. Amíg a pacal fő, megti... |
2006-10-16 15:11:04 |
|
|
|
|
|
|
... .előkészített üvegek jobban bírják majd a hőmérséklet változását. Ugyanezt végezzük el az új tűzálló edényekkel.
- Zománcedényeinket is avassuk fel. Elég, ha egy fél óráig sós vizet forralunk bennük, pici ecetet is tölthetünk hozzá.
- Sós vízzel tisztíthatunk, felfrissíthetünk kosarakat, fonott tárgyakat. Egy liter vízhez három evőkanál sót keverjünk. Ezzel keféljük át, ... |
2006-10-10 18:20:44 |
|
|
|
|
|
|
... porcukorral. Robot- vagy turmixgépben összemixeljük, majd szitán átszűrjük, és hűtőbe tesszük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a kristálycukrot. Nagy lábasban vizet forralunk, és két evőkanál segítségével tojáshab galuskákat szaggatunk a forrásban lévő víz tetejére. Nagyjából 4 percig főzzük a galuskákat úgy, hogy félidőben megfordítjuk. Amikor elkészültek, ... |
2006-10-05 07:01:48 |
|
|
|
|
|
|
... összedolgozzuk 8 dkg forgácsokra szelt vajjal. A tojásokat 5 dkg cukorral felverjük, és kis adagokban a lisztes keverékhez dolgozzuk, hogy lágy tésztát kapjunk. Egy lábasban kevés sóval vizet forralunk, a tésztából forró vízbe mártott kanállal gombócokat formázunk, és négyesével a forrásban lévő vízbe eresztjük. Azért ne tegyünk többet a vízbe, mert a gombócok megkeményednek. 10 ... |
2006-10-05 06:59:58 |
|
|
|
|