Belépés
Szilvás gombóc
... szóráshoz
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és megfőzzük. Közben a szilvát megmossuk, kimagozzuk. A burgonyát áttörjük, hagyjuk kihűlni.
Nagy lábosban kb. 5 liter vizet forralunk. A burgonyához keverjük a lisztet, 3 dkg vajat, egy csipet sót, és alaposan összegyúrjuk. Lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagra kinyújtjuk, és 6x6 cm oldalú né...
2007-01-09 17:25:54
Grízpuding meggysörmártással
... karamellizálunk rá.
2....
2006-12-15 00:55:37
Spárgakrémleves barna kenyérel
... belefacsarjuk a citrom levét, majd összeturmixoljuk, és finom szűrőn leszűrjük.
4. Ismét felforraljuk, ...
2006-11-30 01:00:15
Japán zöldségleves
... A cukkini húsát felszeleteljük, a póréhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát összezúzzuk, a tofut csíkokra vágjuk, a szójababcsírát lecsepegtetjük.
2. Nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk. Beleszórjuk a tésztát, és állandó keverés közben - nehogy a szálak összetapadjanak - 3 percig forraljuk. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
3. A beáztatot...
2006-11-19 11:45:07
A paradicsom hámozása
... járunk el:
1. Bevágás: A héjat a kerek felső részen egy hegyes késsel keresztben bevágjuk, de nem túlságosan mélyen. A szárak végét kehelyszerűen kimetsszük.
2. Leforrázás: Vizet forralunk, és előkészítünk egy hideg vizes tálat. A paradicsomokat körülbelül tíz másodpercre a forrásban lévő vízbe mártjuk, majd rögtön beletesszük a hidegbe.
3. Hámozás: A paradicsom héj...
2006-11-10 18:14:21
Krumplileves bevert tojással
... felforraljuk.
3. Beletesszük a burgonyát és a szárzellert. Amikor a burgonya épp megpuhult, a levest levesszük a tűzről, megszórjuk a petrezselyemmel.
Bevert tojás: Edényben vizet forralunk, belekeverjük az ecetet. Kis merőkanálba ütünk egy tojást, és a lobogva forró vízbe mártjuk. Pár pillanat, és a tojásfehérje elkezd a szélén keményedni; ekkor kiborítjuk a kanálból, s...
2006-10-30 01:51:53
pacalpörkölt
... majoránna

Elkészítés:

1. A pacalt többször váltott hideg vízben megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amint felforrt, a vizet leöntjük róla, és hideg vízben ismét átmossuk. Ezután kuktában sós vizet forralunk, beletesszük a pacalt, lezárjuk, és kb. 2 óra alatt puhára főzzük. (Ez normál edényben kb. 4 órát tartana!)

2. Amíg a pacal fő, megti...
2006-10-16 15:11:04
Ötletparádé
... .előkészített üvegek jobban bírják majd a hőmérséklet változását. Ugyanezt végezzük el az új tűzálló edényekkel.
- Zománcedényeinket is avassuk fel. Elég, ha egy fél óráig sós vizet forralunk bennük, pici ecetet is tölthetünk hozzá.
- Sós vízzel tisztíthatunk, felfrissíthetünk kosarakat, fonott tárgyakat. Egy liter vízhez három evőkanál sót keverjünk. Ezzel keféljük át, ...
2006-10-10 18:20:44
Ribiszkés madártej
... porcukorral. Robot- vagy turmixgépben összemixeljük, majd szitán átszűrjük, és hűtőbe tesszük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a kristálycukrot. Nagy lábasban vizet forralunk, és két evőkanál segítségével tojáshab galuskákat szaggatunk a forrásban lévő víz tetejére. Nagyjából 4 percig főzzük a galuskákat úgy, hogy félidőben megfordítjuk. Amikor elkészültek, ...
2006-10-05 07:01:48
Rakott gombóc
... összedolgozzuk 8 dkg forgácsokra szelt vajjal. A tojásokat 5 dkg cukorral felverjük, és kis adagokban a lisztes keverékhez dolgozzuk, hogy lágy tésztát kapjunk. Egy lábasban kevés sóval vizet forralunk, a tésztából forró vízbe mártott kanállal gombócokat formázunk, és négyesével a forrásban lévő vízbe eresztjük. Azért ne tegyünk többet a vízbe, mert a gombócok megkeményednek. 10 ...
2006-10-05 06:59:58
1 2 3 .....................68 69 ...........102 103 ..........135 136 137 
Címkék: paradicsom hámozása, burgonyát meghámozzuk, szilvát megmossuk, burgonyát áttörjük, burgonyához keverjük, citrom levét, cukkini húsát, póréhagymát felkarikázzuk, fokhagymát összezúzzuk, tofut csíkokra, szójababcsírát lecsepegtetjük, szálak összetapadjanak, kerek felső, hegyes késsel, szárak végét, hideg vizes, paradicsomokat körülbelül, forrásban lévő, levest levesszük, lobogva forró, tojásfehérje elkezd, szélén keményedni, pacalt többször, vizet leöntjük, hőmérséklet változását, liter vízhez, tojásfehérjét kemény, lisztes keverékhez, lábasban kevés, tésztából forró, gombócok megkeményednek, felfrissíthetünk, összeturmixoljuk, karamellizálunk, spárgakrémleves, összetapadjanak, petrezselyemmel, lecsepegtetjük, paradicsomokat, szójababcsírát, kristálycukrot, megkeményednek, összedolgozzuk, felszeleteljük, belefacsarjuk, összemixeljük, kehelyszerűen, tojásfehérjét, felkarikázzuk, tisztíthatunk, krumplileves, belekeverjük, zöldségleves, összegyúrjuk, előkészített, felforraljuk, tojásfehérje, pacalpörkölt,
© 2013 TVN.HU Kft.