|
|
|
...
Milyen ételekbe milyen fűszereket használjunk.
Ánizs (és a csillagánizs)
mártások, sütemények, pudingok,
gyümölcslevesek, édes rizsek,
keleten: főzelékek
Babér
levesek, mártások, pácok, pástétomok,
savanyú és ecetes ételek,
(jól társítható petrezselyemmel és kakukkfűvel, húsoknál curryvel)
Barbecue
lev... |
2010-10-09 10:47:56 |
|
|
|
|
|
|
Joghurtos gyümölcsleves
Hozzávalók: 1 l gyümölcsös ivójoghurt. 1 doboz ananászkonzerv, 1 doboz őszibarackbefőtt, 2 banán, 200 g idénygyümölcs
A joghurtba levével együtt belekeverjük a darabokra vágott konzervgyümölcsöket, a karikára vágott banánokat, a kimagozott, szükség esetén feldarabolt, friss gyümölcsöket. Jól összekeverjük, néhány órára hűtőszekrénybe tesszük. [/... |
|
2010-10-08 04:51:05 |
|
|
|
|
|
|
Diétás gyümölcsleves
Meggyet felteszek főzni (fagyasztottat vagy frisset) egész fahéjjal és szegfűszeggel, aztán meggyes ivó-joghurtot 1 evőkanál liszttel simára keverem, és belekeverem a levesbe. Ha diétázik valaki, édesítőszerrel, ha nem: cukorral lehet édesíteni. Tálaláskor tejszínhabbal is lehet díszíteni, ennek azonban már semmi köze a diétához.... |
2010-10-08 04:49:36 |
|
|
|
|
|
|
Nagy nyári melegben egy hideg gyümölcsleves felfrissíti az embert, és ha még főzni sem kell! Ez már varázslat, vagy csak egy kis konyhai csalafintaság?
1 db sárgadinnye
2 dl tejszín
50 g méz
2 dl muskotályos bor
10 g friss gyömbér
100 g tejszínhab
20 g pirított mandula
mentalevél
De lássunk mindjárt hozzá! A sárgadinny... |
|
2010-10-07 17:33:09 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalók 4 főre
* 2 birsalma
* 2 körte
* 2 alma
* 4 ek cukor
* 1 ek méz
* 1 citromkarika
* pici só
* fahéj
* szegfűszeg
* gyömbér
* 1 cs vaníliás cukor
* 1 ek liszt
* 2 dl tejszín
... |
|
2010-10-05 16:52:26 |
|
|
|
|
|
|
A szeder (Rubus fruticosus) a rózsafélék (Rosaceae) családjába és - egyébként a málnával együtt - a szeder (Rubus) nemzetségbe tartozó, évelő, lombhullató, olykor örökzöld indás cserje vagy félcserje gyümölcse. Az ember ősidők óta ismeri és fogyasztja.A szeder egyike a legfrissítőbb gyümölcsöknek. Kertekben, kiskertekben is jól szaporítható és termelhető a lugasszerűen ... |
2010-09-26 16:54:18 |
|
|
|
|
|
|
Gyümölcslevesnek való
Hozzávalók: 1 kg jóízű, aromás alma, 1 kg magvaváló szilva, 1 kg kemény húsú, magvaváló őszibarack, 1, 5 liter víz, 80 dkg cukor, 12 szem szegfűszeg, 1 csapott teáskanál őrölt fahéj. Különlegesség.
Elkészítése: A vízbe belekeverjük a cukrot és a fűszereket, majd felforraljuk. A habját leszedegetjük. A gyümölcsöket megmossuk, és kimagozzuk. Az al... |
2010-09-24 14:40:28 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók
* 8 dl tej
* 3 ek méz
* 1 csomag vaníliás pudingpor
* 1 dl tejszín
* 40 dkg gyümölcs
* 1 ízlés szerint mentalevél
Elkészítés
A tejbe bele csorgatjuk a mézet, és addig kevergetjük, amíg a méz eloszlik. Felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről.
Kevés hideg tejjel s... |
2010-09-24 13:40:43 |
|
|
|
|
|
|
Ribizli szörp 1.
Elkészítése: A ribiszkét megtisztítjuk, megmossuk, és szitán lecsurgatjuk, azután jól összetörve üvegedényben 3-4 napig állni hagyjuk. Azután átszűrjük, és a lének megfelelő súlyú cukrot forralunk, tovább úgy járunk el, mint a meggyszörppel.
Ribizli szörp 2.
Elkészítés: 180 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 1 kg ribizli, cukor és késhegyn... |
2010-09-22 20:46:04 |
|
|
|
|
|
|
Ribiszkeszörp
Hozzávalók: piros és fehér ribiszke (vagy csak fekete ribiszke) tetszés szerinti mennyiségben, 1 l gyümölcsléhez: 1 kg cukor, 5 dl víz, 1 mokkáskanál nátrium-benzoikum. Kissé munkaigényes.
Elkészítése: A gyümölcsöt szárastól langyos vízbe tesszük, és fél óráig áztatjuk. Ezután váltott vízben többször megmossuk, lecsöpögtetjük. Villával lehúzzuk a szemek... |
2010-09-22 20:45:33 |
|
|
|
|