Belépés
Orosz krémtorta
... vízben fölforraljuk, majd leszűrjük, leöblítjük és lecsöpögtetjük.
A pudingport a tejjel meg a cukorral kis lángon - még jobb, ha vízgőzre téve -, habverővel szorgalmasan kevergetve sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve beleszórjuk a mazsolát, a rummal ízesítjük, és megvárjuk, amíg kihűl.
A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatva addi...
2006-12-07 20:22:25
Egy kis diabetikus édesség..
... értelemszerűen megmossuk, meghámozzuk, falatnyi darabokra vágjuk és mindegyiket külön-külön tálkába tesszük.
A csokoládét kis darabokra tördeljük és a tejjel együtt egy lábosban folyamatosan kevergetve, közepes tűzön felolvasztjuk. Levesszük a tűzről és addig keverjük tovább, amíg a csokoládé teljesen elolvad és fényes lesz.
Belekeverjük a CANDEREL édesítőport, a rumarom...
2006-12-02 16:33:03
Savanyú tojásleves
... ételecet.

1. A hagymát megtisztítjuk és lereszeljük, vagy nagyon finomra vágjuk. Az olajat a fazékban kissé megforrósítjuk, a hagymát és a cukrot hozzáadjuk. Közepes lángon kevergetve kb. 2 percig pirítjuk; akkor jó, ha a cukor kissé karamellizálódik, a hagyma pedig üvegesre sül.
2. A lisztet belekeverjük, a pirospaprikával fűszerezzük, és azonnal felöntjük 1 liter...
2006-11-23 18:14:22
Meggyes-krémes alagút
... zselatint beáztatjuk 0,5 dl hideg vízbe.
A tojássárgákat habüstbe csúsztatjuk, simára eldolgozzuk a pudingporral, majd apránként hozzászűrjük a tejet, és gőz fölött, folyamatosan kevergetve besűrítjük. Levesszük a tűzről, 2 ek. forró krémben olvadásig keverjük a zselatint, rögtön a krém egészéhez adjuk, végül a brandyvel illatosítjuk, és jéghideg vízfürdőbe állítva kihűtjük.|...
2006-11-23 18:12:44
Kókuszos-mézes kocka
...
Ezalatt elkészítjük a mázat. A vajat felolvasztjuk, majd a porcukorral habosra keverjük. A kakaót, a rumot meg a tejet hozzáadjuk, az egészet lábasba tesszük és közepes lángon kevergetve felforraljuk. A tűzről levéve egy kicsit hűlni hagyjuk.
Az időközben elkészült tésztát a tepsiből kiborítjuk, még melegen kb. 4-szer 4 centis kockákra vágjuk. A még ugyancsak meleg cso...
2006-11-23 13:14:16
Csokoládésmazsolás rizsfelfújt
... héja, a tepsi kikenéséhez margarin, zsemlemorzsa, a tálaláshoz kész vaníliaöntet.

1. A rizst lábasba töltjük. Annyi forrásban levő vizet öntünk alá, amennyi éppen ellepi, és kevergetve főzzük. Közben a tejet fölforraljuk. Amikor a rizs elfőtte a vizet, ráöntjük a tejet, kissé megsózzuk, 1 ek. cukorral ízesítjük, majd lefödve, kis lángon puhára pároljuk, és hagyjuk kihűl...
2006-11-19 11:57:13
Pulykapaprikás
... megtöröljük, a héjukat lehúzzuk, negyedeljük, eltávolítjuk a magjukat, és gerezdekre vágjuk őket.
4. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverjük, a mártáshoz adjuk, majd kevergetve felforraljuk, hogy a mártást besűrítsük. Végül belekeverjük a paradicsomgerezdeket, és rövid ideig még a tűzön hagyjuk.

5. Tálalás előtt meghintjük petrezselyemmel. Köretként vajb...
2006-11-18 16:19:02
Mézes puszi karácsonyfára
... finomság - durvára vágott dió, mandula, mogyoró, kandírozott gyümölcs, mazsola
A mázhoz fél tojásfehérje, 5 dkg porcukor

A mézet, a vajat és a cukrot állandóan kevergetve langyosra melegítjük. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a fűszerekkel és a citromhéjjal. Hozzáadjuk a mézes keveréket, a tojást és a tojássárgákat, jól összegyúrjuk eleinte ragacso...
2006-11-16 07:48:33
Kínai csirkemell
... kicsontozott csirkemellet vágjuk ujjnyi csíkokra. Forrósítsunk fel kevés olajat, s dobjuk bele a nagyon apróra vágott hagymát. Ha a hagyma már üveges, tegyük bele a húst is, s erős tűzön kevergetve süssük, míg a hús körben ki nem fehéredik. Ekkor vegyük vissza a tüzet, sózzuk meg a húst, öntsük rá a ketchupot, fűszerezzük meg egy-egy kávéskanálnyi gyömbérrel és csillagánizzsal, ma...
2006-11-15 01:08:41
Zöldséges pizza
... vizet, csorgassunk bele két evőkanálnyi olívaolajat, ízesítsük sóval, majd forraljuk fel. A forrásban lévő vízbe, állandó keverés mellett öntsük bele a kukoricadarát, majd lassú lángon, kevergetve főzzük körülbelül tíz percig. Kenjünk ki olajjal egy közepes méretű, kerek sütőformát, majd öntsük bele a megfőtt kukoricadarát. Vizes kanállal egyengessük simára a tetejét, és várjunk v...
2006-11-14 00:28:46
1 2 3 ............311 312 .......467 468 ......615 616 617 622 623 624 
Címkék: tűzről levéve, rummal ízesítjük, tejszínt kemény, tejjel együtt, lábosban folyamatosan, csokoládé teljesen, hagymát megtisztítjuk, fazékban kissé, cukrot hozzáadjuk, cukor kissé, hagyma pedig, lisztet belekeverjük, pirospaprikával fűszerezzük, tojássárgákat habüstbe, krém egészéhez, brandyvel illatosítjuk, vajat felolvasztjuk, porcukorral habosra, tejet hozzáadjuk, egészet lábasba, kicsit hűlni, időközben elkészült, tepsiből kiborítjuk, tepsi kikenéséhez, tálaláshoz kész, rizst lábasba, tejet fölforraljuk, rizs elfőtte, héjukat lehúzzuk, liszttel simára, mártáshoz adjuk, mártást besűrítsük, tűzön hagyjuk, cukrot állandóan, lisztet elkeverjük, mézes keveréket, nagyon apróra, forrásban lévő, közepes méretű, megfőtt kukoricadarát, karamellizálódik, petrezselyemmel, pirospaprikával, csillagánizzsal, értelemszerűen, pulykapaprikás, lecsöpögtetjük, megforrósítjuk, felolvasztjuk, kukoricadarát, megtisztítjuk, karácsonyfára, tojássárgákat, kávéskanálnyi, forrósítsunk, szorgalmasan, felforraljuk, hozzászűrjük,
© 2013 TVN.HU Kft.