|
|
|
Alma
Már a történelem előtti korok óta - mikor még csak különféle vadalma fajták voltak - eszik az ember.
Első csodálói és tudatos nemesítői a rómaiak voltak. A Kr. e. első századra legalább tucatnyi változata termett a Római Birodalom térségeiben.
Az egyik leghíresebb almatermesztő angol kertész volt. Angliából zarándok atyák vitték az Újvilágba. Ott a gyümölcs olya... |
2014-11-13 12:18:50 |
|
|
|
|
|
|
Totu krém elkészítése házilag ( Paleo tejföl )
( tejmentes , gluténmentes ,laktózmentes tejföl )
1 liter víz
1 citrom leve
2-3 csipet só
4 db tojás fehérje
A savanyú , sózott vizet fel tesszük forrni , ha a víz felforrt , beleöntjük a tojásfehérjéket .
Kb 3-5 percig, amíg nem csapódik ki, főzzük , majd szűrjük le. Gézen ki... |
|
2014-06-27 18:22:16 |
|
|
|
|
|
|
Kókuszos csodatorta
Hozzávalók:
A piskótához:
5 tojás
15 dkg porcukor
15 dkg liszt
2-3 evőkanál kakaópor
A kókuszkrémhez:
25 dkg mascarpone
2 dl hideg tejszín, keményre felverve
10 dkg cukor
1 kávéskanál vanília-kivonat
1 kókuszdió
Elkészítés:... |
2014-01-05 23:12:16 |
|
|
|
|
|
|
Húsvéti hidegtál
Hozzávalók 8 személyre:
ez az étel 3 fő alkotóelemből áll, mindegyiknek leírom a receptjét és a hidegtál összeállítását is.
1. Sonkakrém
- 20 dkg darált, főtt sonka
- 8 dkg vaj
- 1 k tejföl
- 1-1 tk mustár és citromlé
- só, bors, csipetnyi porcukor, esetleg pástétom fűszer
2. Sajtteke... |
|
2011-03-19 06:17:57 |
|
|
|
|
|
|
Édestúró - hagyományos húsvéti csemegeA tavaszi tojás bőség, és a háziasszonyi leleményesség hozta létre a régi időkben ezt az ételt, ami jól kiegészítette a sós sonkát. Ma is egyszerűen elkészíthetjük, és a húsvéti hidegtál egyik csemegéje lehet.
Hozzávalók:
1 l tej
15 tojás
1 cs vaníliás cukor
1 kávéskanál só
A tejet öss... |
|
2011-03-14 12:22:41 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
ez az étel 3 fő alkotóelemből áll, mindegyiknek leírom a receptjét és a hidegtál összeállítását is.
1. Sonkakrém
- 20 dkg darált, főtt sonka
- 8 dkg vaj
- 1 k tejföl
- 1-1 tk mustár és citromlé
- só, bors, csipetnyi porcukor, esetleg pástétom fűszer
2. Sajttekercs
- 40 dkg trappista sajt
- 30 dkg vaj... |
2011-02-03 11:34:51 |
|
|
|
|
|
|
* 5 kg szilva
* 80 dkg cukor
* 0,5 dl 20%-os ecet
elkészítés
1. Előző este a szilvákat kimagozzuk, megmossuk és az érett szemeket egy lábasba tesszük a cukorral és az ecettel. Egy egész éjszakán át állni hagyjuk.
2. Másnap alágyújtunk, és a f... |
2010-09-03 00:14:33 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalók 4 főre
* 5 kg szilva
* 80 dkg cukor
* 0,5 dl 20%-os ecet
elkészítés
1. Előző este a szilvákat kimagozzuk, megmossuk és az érett szemeket egy lábasba tesszük a cukorral és az ecettel. Egy egész éjszakán át állni hagyjuk.
2. Más... |
2010-09-02 16:34:07 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalók 4 főre
* 5 kg szilva
* 80 dkg cukor
* 0,5 dl 20%-os ecet
elkészítés
1. Előző este a szilvákat kimagozzuk, megmossuk és az érett szemeket egy lábasba tesszük a cukorral és az ecettel. Egy egész éjszakán át állni hagyjuk.
2. Másnap ... |
2010-09-02 12:42:01 |
|
|
|
|
|
|
Hagyományos húsvéti ételek.
Szabolcsi húsvéti sárga túró
Egy liter tejet jól megcukrozva és fahéjjal ízesítve a tűzre teszünk
és folytonos keverés közben beleütünk legalább tíz egész tojást.
Addig főzzük, míg az összes fehérje ki nem csapódik benne.
Ekkor a túróhoz hasonlóan tüllzacskóba téve levét kicsepegtetjük.
Szaladós (... |
2010-03-31 10:44:58 |
|
|
|
|