|
|
|
...
5 tojás sárgáját 20 deka cukorral habosra keverjük, azután 12 deka
őrölt héjas mandulát, 12 deka őrölt diót, fél csomag vaníliás cukrot,
1 szelet reszelt csokoládét, 1 kiskanál finomra őrölt szemes kávét,
2 evőkanál zsemlemorzsát, fél csomag sütőport és legvégül 5 tojás
keményre vert habját adjuk hozzá. Tortaformában 2 lapot süt... |
2010-10-24 13:55:12 |
|
|
|
|
|
|
...
100 db dió belét óvatosan cikkekben kiszedjük, mindegyik cikket
2-3 felé hasogatjuk éles késsel. Habsütőben 6 tojás fehérjét kemény
habbá verjük s folytonos keverés közben hozzáadunk 2 nagy evőkanál
langyosra melegített mézet és fél csomag vaníliás cukrot. A habsütőt
forró vízzel telt fazékba állítjuk és így tesszük a tûzhelyre.... |
|
2010-10-24 12:14:43 |
|
|
|
|
|
|
...
4 tojás sárgáját 14 deka cukorral és fél csomag vaníliás cukorral
fél óráig keverjük, azután 15 deka őrölt pörkölt mogyorót és 2 tojás
keményre vert habját adva hozzá, tortasütőben három részből sütjük.
A lapokat a következő töltelékkel töltjük: 1 csomag mogyorókrém-port,
3 deka lisztet és 15 deka cukrot fél liter hideg tejjel elkeve... |
2010-10-24 12:14:01 |
|
|
|
|
|
|
...
8 deka őrölt diót 4 tojás sárgájával, 8 deka cukorral és fél csomag
vaníliás cukorral fél óráig keverünk, azután egy csapott evőkanál
lisztet és a 4 tojás keményre vert habját adjuk hozzá. Kikent, kiszórt
formába téve 2 óráig gőzön főzzük, ügyeljünk arra, hogy jól átfőjön.
Tálaláskor a formából kiborítva vaníliás hintőcukor... |
|
2010-10-24 11:56:49 |
|
|
|
|
|
|
...
20 deka cukrot 4 tojássárgájával és fél csomag vaníliás cukorral fél
óráig keverünk, majd folytonos keverés közben 20 deka liszttel kevert
fél csomag sütőport és legvégül a 4 tojás kemény habját adjuk hozzá.
A félujjnyi vastag tésztát fehér papírral bélelt tepsiben lassú tûzön
sütjük. Sütés után a tepsiből óvatosan kiemelt tésztát megford... |
|
2010-10-24 10:59:54 |
|
|
|
|
|
|
...
Fél liter hideg tejhez keverjünk 2-3 evőkanál (12-15 deka) cukrot és
1 csomag vanília krémport. A krémet a csomagon lévő utasítás szerint
főzzük meg és kb. 1 literes formába három részbe öntsük, olyképpen,
hogy minden rész közé 2-3 darab, rummal erősen meglocsolt piskótát
tegyünk. Az ily módon piskótával rétegezett vaníliakrémre 1 cs... |
2010-10-24 10:52:22 |
|
|
|
|
|
|
...
2 csomag mokka vagy csokoládé krémport, 4 deka lisztet és 30 deka
cukrot 1 liter hideg tejben csomómentesen elkeverünk, azután
tejeslábasba öntve, állandó keverés mellett sûrûre főzzük. A forró
krémet hideg helyen, néha-néha megkeverve, hûlni hagyjuk. Ha kihûlt,
3-4 tojás fehérjének keményre vert habját könnyen hozzákeverj... |
2010-10-24 10:51:55 |
|
|
|
|
|
|
...
Szükséges anyagok: fél liter tej, 2-3 evőkanál (10-12 deka) cukor
és 1 csomag Váncza féle krémpor bármely ízzel. A krémport fél l
hideg tejjel és ízlés szerint 2-3 tetézett evőkanál cukorral hidegen
elkeverjük, azután gyenge tûzön állandó keverés mellett főzzük és a
forrás megkezdésétől még 2-3 percig forraljuk. A meleg sûr... |
2010-10-24 10:38:24 |
|
|
|
|
|
|
...
A mázak készítésénél tortákra 30 deka, mignonokra pedig a nagyságuktól
függően 2-3 deka cukrot számítsunk.
Fehér cukormáz hideg úton
.........................
30 deka, egész finom szitán átengedett porcukrot keverjünk simára 2
tojás fehérjével és fél citrom levével. A mázt azonnal használhatjuk.
Langyos sütőben szár... |
2010-10-24 10:37:19 |
|
|
|
|
|
|
...
Sütemények mignonok alakjában való elkészítése a legtöbb háziasszony
előtt nem ismeretes, pedig ez a legcsinosabb és legtetszetősebb
felszolgálási forma. Sokféle színben, változatos alakban és
szebbnél-szebb díszítésben készülnek ezek a cukrász mûhelyében.
Kis ügyességgel magunk is készíthetünk mignonokat, hogy örömöt
szerezzünk vele... |
2010-10-24 10:36:29 |
|
|
|
|