Belépés
Ananászos túrós lepény
... élesztőt felfuttatjuk a langyos tejjel és a cukorral. Közben a tojássárgákat a margarinnal habosra keverjük, majd összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel, a liszttel és a sóval. A jól kidolgozott tésztát két cipóra osztjuk. (Az egyik cipó legyen nagyobb.) Lisztezett deszkán, ruhával letakarva hagyjuk pihenni egy órán keresztül. Közben a túrót simára keverjük a porcukorral, a tojá...
2010-11-28 21:14:56
Gyúrt élesztős tészta
... összedolgozzuk, közben apránként beleöntjük a receptben megadott folyadékot. Ha már nedves a liszt, tenyérrel nyomkodva cipóvá dagasztjuk, folyamatosan magunk felé verve a tésztát. Akkor lesz jól kidolgozott, ha rugalmas, az ujjunk könnyen belenyomódik, de rögtön visszanyeri eredeti formáját, és szálas, vagyis csíkokban nyúlik. (Háztartási elektromos keverőgéppel 10 perc alatt elv...
2010-11-28 20:50:57
Szabó Dezső Egységet!
... futtatta az elbódult magyart, még gazdagabb teret nyújtott idegen kalandorok portyázásának. Az utolsó óra sürget, hogy minden politikai pártot könyörtelenül szétzúzzunk, s egy szakértőktől kidolgozott egységes program alapján új alapokra fektetett parlamentben, hadseregben, iskolában, s a faj mély életérdekei szerint megszervezett népben, munkásságban és középosztályban teremtsük ...
2010-11-28 16:15:43
British Museum koponyája
Ez a koponya nagyon hasinolít a Mitchell-Hedges koponyához, bár kevésbé kidolgozott, és nincs mozgatható állkapcsa.
A British Muzeum a koponya eredetét valószínűleg európainak minősítette, 19. századinak. és egy nem hiteles pre-kolumbán hamisítványnak minősítette. Megállapították, hogy ezt a koponyát modern eszközökkel készítették.

(Forrás: http://hu.wikipedia.org/w...
2010-11-28 12:16:36
Lángos
... fokozatosan adagolva hozzá kézzel (mint a kenyértésztát) jól kidolgozzuk (ha lehet, zománcos vájdlingban). Annyi liszttel dolgozzunk, hogy a tészta lágy maradjon!
3. Ha eléggé kidolgozott a tészta (elválik az edény falától), alája, tetejére lisztet hintünk, ruhával letakarjuk, langyos helyen hagyjuk kelni - kb. háromszorosára!
4. A megkelt lángostésztát 8-10 cipóra...
2010-11-27 15:29:46
Rájöttek, mitől tágul a Világe
... jelen évtized legfontosabb tudományos kérdése" - hangsúlyozza Alan Heavens, az Edinburghi Egyetem tudósa a Nature-nek ugyanebben a...
2010-11-26 20:27:33
megrontjuk a gojok fiatalságát
... helytelenek... (Cion Bölcseinek Jegyzőkönyve. IX. jkv.) Hogy hatálytalanítsunk minden erőt a mienken kívül, kikényszerítjük az egyetemeken a kollektivizmus első fokozatát. Pontosan kidolgozott titkos munkatervekkel készítjük elő erre a feladatra a tanárokat... Be kell vezetnünk az oktatásba mindazokat az alapelveket, amelyek már eddig is alaposan tönkretették a gojok állam...
2010-11-26 18:56:05
és megrontjuk a gojok fiatalsá
... helytelenek... (Cion Bölcseinek Jegyzőkönyve. IX. jkv.) Hogy hatálytalanítsunk minden erőt a mienken kívül, kikényszerítjük az egyetemeken a kollektivizmus első fokozatát. Pontosan kidolgozott titkos munkatervekkel készítjük elő erre a feladatra a tanárokat... Be kell vezetnünk az oktatásba mindazokat az alapelveket, amelyek már eddig is alaposan tönkretették a gojok állam...
2010-11-26 13:51:33
Rákospalotai rétes
... cukor, 25 dkg mézes puszedli, 4 dl tejföl, 2 alma, 50 dkg mazsola, 5 csomag vaníliás cukor.
Elkészítés:
A liszttel, 5 dkg vajjal, sóval, szükség szerinti langyos tejjel jól kidolgozott rétestésztát készítünk. A diót durvára daráljuk, az almát lereszeljük, a mézes puszedlit lereszeljük, vagy daráljuk, összekeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot, 2 csomag vaníliás cukrot...
2010-11-26 05:20:18
Csizmadia
... féllábassá váló talpát ma már béléstalphoz, branzolhoz, esetleg rámához szögezik, és szárát puha bőrrel, újabban zsákkal, papírral egyre erősebben bélelik. - A › tobakosok által kidolgozott szattyán és kordován bőrökből a 16-18. sz.-ban divatos csizmákat készítettek. A csizmadiák a csizmák készítésén és fejelésén kívül még másfajta lábbeli varrásával is foglalkoz...
2010-11-25 20:39:21
1 2 3 ....................265 266 ...........398 399 407 408 409 ..........530 531 532 
Címkék: Szabó Dezső, British Museum, British Muzeum, Alan Heavens, Edinburghi Egyetem, Cion Bölcseinek Jegyzőkönyve, gojok fiatalságát, gojok fiatalsá, langyos tejjel, margarinnal habosra, felfuttatott élesztővel, egyik cipó, órán keresztül, túrót simára, receptben megadott, ujjunk könnyen, elbódult magyart, szakértőktől kidolgozott, koponya nagyon, koponya eredetét, koponyát modern, tészta lágy, edény falától, megkelt lángostésztát, mienken kívül, kollektivizmus első, oktatásba mindazokat, gojok állam, diót durvára, almát lereszeljük, mézes puszedlit, csizmák készítésén, középosztályban, kikényszerítjük, megállapították, kollektivizmus, összedolgozzuk, háromszorosára, munkatervekkel, hamisítványnak, megszervezett, könyörtelenül, kenyértésztát, tojássárgákat, összekeverjük, portyázásának, lángostésztát, szakértőktől, felfuttatjuk, felfuttatott, tönkretették, legfontosabb, folyamatosan, belenyomódik, jegyzőkönyve, parlamentben, rákospalotai, valószínűleg, rétestésztát, béléstalphoz, keverőgéppel, munkásságban, hangsúlyozza,
© 2013 TVN.HU Kft.