|
|
|
... megfelelő mennyiségű cukor és citromlé hozzáadásával nyersen addig keverjük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad benne, majd a sűrű pépet üvegekbe töltjük. Lekötjük, és vagy nedves gőzben kidunsztoljuk, vagy pedig minimális nátrium-benzoáttal a tetejét meghintve, lezárjuk, és azonnal a végleges helyére tesszük.
Fogyasztáskor 5 dl-nyi pépből 1 és fél liternyi üdítő italt kever... |
2018-08-12 13:24:35 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 50 dkg cseresznye, 50 dkg meggy, 50 dkg cukor
1. A gyümölcsöket kimagozzuk.
2. A cseresznyét a cukorral addig főzzük, míg a gyümölcs teljesen szétfő, és jól besűrűsödik.
3. Hozzáadjuk a meggyet és addig főzzük, míg a gyümölcsszemek összeesnek.
4. Üvegekbe töltjük, lezárjuk, szárazon kidunsztoljuk.
... |
|
2017-06-15 18:20:51 |
|
|
|
|
|
|
Málna, te drága!
Boldogasszony csipkéjének is nevezik, és a német ,,Himbeer" név alapján himpér néven is ismert gyümölcsünk.
Málna, te drága
Hazánkban is őshonos, Európában a legészakibb területeken és Portugálián kívül mindenhol terem málna. Fehér, sárga, lila és fekete is létezik, a leggyakoribb a piros málnaszem.
[k... |
2016-07-04 22:05:14 |
|
|
|
|
|
|
... hogy keserűségét elveszítse, és aztán karikára vágva a kihűlt, és üvegbe rakott paradicsom közé tesszük. A szirupot hidegen ráöntjük, az üvegeket légmentesen lezárjuk, és aztán jól kidunsztoljuk.
ZÖLDPARADICSOM CUKORBAN 02.
Elkészítése:
Apró, hosszúkás vagy gömbölyű zöldparadicsomot használunk erre a célra. Az apróbbakat egészben hagyjuk, a nagyobbakat ... |
|
2015-09-19 19:00:12 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk a ribizlit, és addig főzzük, míg a szemecskék szétesnek. Hozzáadjuk a megmaradt cukrot, és addig keverjük, míg a cukor elolvad. Tiszta, meleg üvegekbe töltjük, és szárazon kidunsztoljuk. Ha feketeribizliből csináljuk, akkor még 1/2 kg cukrot adjunk hozzá, mert savanyú lesz!
Megjegyzés:
A receptet Takács Elvira küldte. Köszönjük!
Forrás: ... |
|
2015-06-24 22:47:11 |
|
|
|
|
|
|
... leszűrjük, jól kinyomkodjuk, és minden liter tiszta gyümölcsléhez 5 dl vizet és 1 kg cukrot adunk. Összekeverjük, felforraljuk, és 5 perc főzés után forrón palackozzuk, majd száraz gőzben kidunsztoljuk.
A málna és a csokoládé jól illenek egymáshoz
SB
Forrás: Mi... |
2015-06-23 22:05:47 |
|
|
|
|
|
|
... akarjuk eltenni a málnabort, akkor l kg cukor kell hozzá, és a leszűrt levet befőző lábasban, kevergetve felforraljuk, majd lehűtve, batisztruhán átszűrve üvegekbe szűrjük. Nedvesen kidunsztoljuk /kb fél óra gőzölés/, a teli üvegeket mindig fekve tároljuk a hűvös pincében.
Málnalikör is jó, ha sok málnánk van!
MÁLNA LIKÖR
1 liter préselt friss máln... |
2014-11-06 14:38:42 |
|
|
|
|
|
|
... majd a fátyolhájba (sertésháló) hajtogatjuk.
Nagyob... |
2014-03-12 09:45:49 |
|
|
|
|
|
|
... és mindegyiket kipótoljuk sima vízzel.)
A tete... |
2013-09-24 19:46:15 |
|
|
|
|
|
|
... ne érintkezzen. Kb. 3-4 db fér egyszerre a kuktába.
* Ekkor annyi vizet töltünk a kuktafazékba, hogy az üvegeknek kb. a feléig érjen. Ez a víz képezi majd a gőzt, amivel kidunsztoljuk a befőtteket.
* Rátesszük a fedelét a kuktafazékra, és nagylángon, a nyomás felmeneteléig hevítjük. Ekkor takaréklángon 20 percig tovább gőzöljük.
* Eloltjuk a lángot... |
2013-07-01 05:22:26 |
|
|
|
|