Belépés
Hogyan készítsünk gyümölcslevet egyszerűen házilag?
... megfelelő mennyiségű cukor és citromlé hozzáadásával nyersen addig keverjük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad benne, majd a sűrű pépet üvegekbe töltjük. Lekötjük, és vagy nedves gőzben kidunsztoljuk, vagy pedig minimális nátrium-benzoáttal a tetejét meghintve, lezárjuk, és azonnal a végleges helyére tesszük.
Fogyasztáskor 5 dl-nyi pépből 1 és fél liternyi üdítő italt kever...
2018-08-12 13:24:35
Cseresznye-meggy dzsem
Hozzávalók: 50 dkg cseresznye, 50 dkg meggy, 50 dkg cukor

1. A gyümölcsöket kimagozzuk.
2. A cseresznyét a cukorral addig főzzük, míg a gyümölcs teljesen szétfő, és jól besűrűsödik.
3. Hozzáadjuk a meggyet és addig főzzük, míg a gyümölcsszemek összeesnek.
4. Üvegekbe töltjük, lezárjuk, szárazon kidunsztoljuk.
...
2017-06-15 18:20:51
Málna, te drága!
Málna, te drága!

Boldogasszony csipkéjének is nevezik, és a német ,,Himbeer" név alapján himpér néven is ismert gyümölcsünk.

Málna, te drága

Hazánkban is őshonos, Európában a legészakibb területeken és Portugálián kívül mindenhol terem málna. Fehér, sárga, lila és fekete is létezik, a leggyakoribb a piros málnaszem.

[k...
2016-07-04 22:05:14
Zöldparadicsom télire
... hogy keserűségét elveszítse, és aztán karikára vágva a kihűlt, és üvegbe rakott paradicsom közé tesszük. A szirupot hidegen ráöntjük, az üvegeket légmentesen lezárjuk, és aztán jól kidunsztoljuk.

ZÖLDPARADICSOM CUKORBAN 02.

Elkészítése:
Apró, hosszúkás vagy gömbölyű zöldparadicsomot használunk erre a célra. Az apróbbakat egészben hagyjuk, a nagyobbakat ...
2015-09-19 19:00:12
Ribizlidzsem
... hozzáadjuk a ribizlit, és addig főzzük, míg a szemecskék szétesnek. Hozzáadjuk a megmaradt cukrot, és addig keverjük, míg a cukor elolvad. Tiszta, meleg üvegekbe töltjük, és szárazon kidunsztoljuk. Ha feketeribizliből csináljuk, akkor még 1/2 kg cukrot adjunk hozzá, mert savanyú lesz!

Megjegyzés:

A receptet Takács Elvira küldte. Köszönjük!

Forrás: ...
2015-06-24 22:47:11
Málna, te drága!
... leszűrjük, jól kinyomkodjuk, és minden liter tiszta gyümölcsléhez 5 dl vizet és 1 kg cukrot adunk. Összekeverjük, felforraljuk, és 5 perc főzés után forrón palackozzuk, majd száraz gőzben kidunsztoljuk.


A málna és a csokoládé jól illenek egymáshoz

SB

Forrás: Mi...
2015-06-23 22:05:47
GYORS MÁLNABOR
... akarjuk eltenni a málnabort, akkor l kg cukor kell hozzá, és a leszűrt levet befőző lábasban, kevergetve felforraljuk, majd lehűtve, batisztruhán átszűrve üvegekbe szűrjük. Nedvesen kidunsztoljuk /kb fél óra gőzölés/, a teli üvegeket mindig fekve tároljuk a hűvös pincében.


Málnalikör is jó, ha sok málnánk van!
MÁLNA LIKÖR

1 liter préselt friss máln...
2014-11-06 14:38:42
Cigányka
... majd a fátyolhájba (sertésháló) hajtogatjuk.

Nagyob...
2014-03-12 09:45:49
bodzabefőtt
... és mindegyiket kipótoljuk sima vízzel.)

A tete...
2013-09-24 19:46:15
Befőzés cukor nélkül
... ne érintkezzen. Kb. 3-4 db fér egyszerre a kuktába.

* Ekkor annyi vizet töltünk a kuktafazékba, hogy az üvegeknek kb. a feléig érjen. Ez a víz képezi majd a gőzt, amivel kidunsztoljuk a befőtteket.

* Rátesszük a fedelét a kuktafazékra, és nagylángon, a nyomás felmeneteléig hevítjük. Ekkor takaréklángon 20 percig tovább gőzöljük.

* Eloltjuk a lángot...
2013-07-01 05:22:26
1 2 3 4 5 
Címkék: GYORS MÁLNABOR, ZÖLDPARADICSOM CUKORBAN, Takács Elvira, MÁLNA LIKÖR, cukor teljesen, sűrű pépet, tetejét meghintve, végleges helyére, gyümölcsöket kimagozzuk, cukorral addig, gyümölcs teljesen, gyümölcsszemek összeesnek, német &#8222, legészakibb területeken, piros málnaszem, szirupot hidegen, üvegeket légmentesen, apróbbakat egészben, szemecskék szétesnek, megmaradt cukrot, cukor elolvad, receptet Takács, leszűrt levet, teli üvegeket, hűvös pincében, feléig érjen, nyomás felmeneteléig, zöldparadicsomot, feketeribizliből, zöldparadicsom, gyümölcsszemek, gyümölcslevet, kidunsztoljuk, összekeverjük, gyümölcsléhez, takaréklángon, fogyasztáskor, boldogasszony, hozzáadásával, felmeneteléig, kuktafazékra, kuktafazékba, leggyakoribb, ribizlidzsem, gyümölcsöket, felforraljuk, batisztruhán, kinyomkodjuk, területeken, legészakibb, gyümölcsünk, csipkéjének, cseresznyét, besűrűsödik, keserűségét, hajtogatjuk, elkészítése, fátyolhájba, mindmegette, bodzabefőtt, légmentesen, érintkezzen, mindegyiket, palackozzuk, portugálián,
© 2013 TVN.HU Kft.