|
|
|
... lehártyázzuk, felszeleteljük, kiklopfoljuk.
Sózzuk, majd teljesen hagyományos módon bepanírozzuk, tehát: liszt-tojás-zsemlemorzsa. Bő olajban aranysárgára sütjük.
A kiflikrumplit sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, utána megpucoljuk és karikára vágjuk. A lilahagymát is felkarikázzuk.
A majonézt összekeverjük a tejföllel, a sóval, a citromlével, a borss... |
2018-02-02 11:17:50 |
|
|
|
|
|
|
... krumplisaláta
124 kcal
6 dkg kígyóuborkát vékonyra szeletelünk, 5 dkg koktélparadicsomot megmosunk, elnegyedeljük. Egy kis csokor petrezselyemzöldet apróra vágunk. 10 dkg kiflikrumplit héjában megfőzünk, meghámozzuk, karikákra vágjuk. Az öntethez 0,7 dl joghurtot elkeverünk 1 ek. mustárral, sóval, pici édesítőszerrel. A zöldségekre öntjük, legalább 1 órát érni hagy... |
|
2015-08-06 18:11:19 |
|
|
|
|
|
|
A kiflikrumplit sós vízben puhára főzöm, forrástól számítva kb. 25-30 perc szükséges hozzá. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzöm. Hagyom kihűlni (a tojások héját célszerű kissé megtörni és hideg vízben kihűteni), addig előkészülök. Hagymát, fokhagymát aprítok, a csillagánizzsal együt... |
2015-07-31 08:04:27 |
|
|
|
|
|
|
... 50 dkg kiflikrumpli
20 dkg tejszínes krémsajt
2 dl tejföl
1 csokor snidling
só
őrölt fehérbors
Elkészítés:
A kiflikrumplit sós vízben, hajában megfőzöm, amikor megpuhult, hagyom hűlni, hámozom, vékonyan karikázom.
A tejfölben simára keverem a krémsajtot, belekeverem az apróra vágott snidlinget, sózom,... |
|
2014-10-11 23:30:26 |
|
|
|
|
|
|
... áll.
• A héjában sült krumpli is jó ho... |
|
2011-12-02 14:52:54 |
|
|
|
|
|
|
... régi. Ha nem is pontosan ez vonatkozik a krumplira, de az tény, hogy a piacon nem találunk annyi fajtát, mint régen. Rózsa-, gülbaba-, kifli-, ellaburgonya. A burgonyasalátához csak kiflikrumplit használtak, a gülbaba és a rózsaburgonyát köretként és rakott ételként használták fel, kivéve a burgonyapürét, melyhez ellakrumplit vásároltak. Ma már csak elvétve lehet találkozni ezekke... |
2010-12-16 19:08:43 |
|
|
|
|
|
|
... régi. Ha nem is pontosan ez vonatkozik a krumplira, de az tény, hogy a piacon nem találunk annyi fajtát, mint régen. Rózsa-, gülbaba-, kifli-, ellaburgonya. A burgonyasalátához csak kiflikrumplit használtak, a gülbaba és a rózsaburgonyát köretként és rakott ételként használták fel, kivéve a burgonyapürét, melyhez ellakrumplit vásároltak. Ma már csak elvétve lehet találkozni ezekke... |
2010-09-27 15:23:14 |
|
|
|
|
|
|
... készítésére, míg a lisztes burgonya (pl. Ella, Gülbaba) leginkább leves, krumplipüré, krokett, krumplis tészta készítésére. Saláta készítéséhez ezen felül gyakran használjuk az un. kiflikrumplit is. (Természetesen minden csoportosítás alól van kivétel, bizonyos fajta más célra is felhasználható, így el lehet tőle térni adott esetben. Néhány fajta, pl. Rózsa, mindkét célra alkalma... |
2009-02-14 15:56:50 |
|
|
|
|
|
|
... kicsomagolva meg is piríthatjuk a sütőben. Különleges specialitás a roston sült burgonya.
*
Krumpli saláta
Krumpli salátaEhhez az alapételhez érdemes kiflikrumplit, de legalábbis nem szétfővő, kisebb méretű burgonyát (salátakrumpli) használni. A burgonyát héjastul megfőzzük, majd lefedve hagyjuk kissé kihűlni. Pucoljuk meg, vágjuk fél centis sz... |
2009-02-14 15:54:23 |
|
|
|
|
|
|
... húst lehártyázzuk, felszeleteljük, kiverjük. Sózzuk, majd hagyományos módon bepanírozzuk, tehát: lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban aranysárgára sütjük.
2. A kiflikrumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd megpucoljuk, és karikára vágjuk. A lila hagymát is felkarikázzuk.
3. A majonézt összekeverjük a tejföllel, sóval, citromlével, borssal és porcu... |
2007-06-03 00:36:16 |
|
|
|
|