Belépés
Csirkemájas "bourekas"
... kiszárad (hiszen még a sütőben is sülni fog) és a máj úgy finom, ha szaftos.
3. A tűzről levesszük, majd amikor kissé kihűlt, hozzáadjuk a mustárt is.
4. A leveles tésztát lisztezett felületen kb. 2 mm vastagra (80x100 cm-es téglalap) kinyújtjuk és 8 darabba vágjuk.
5. A tésztára ráhalmozzuk a májas tölteléket (hosszanti irányban) majd felhajtjuk a két olda...
2010-06-29 16:44:06
Meggyes béles
... tojások fehérjét habbá verjük és beleforgatjuk a diós keverékbe.
4. Végül a kimagozott és lecsöpögtetett meggyet is beleforgatjuk.
5. A linzertésztát kettéosztjuk, jól lisztezett felületen vékony lapokká nyújtjuk, és egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az egyiket úgy, hogy egy kis pereme is legyen.
6. A linzerlapra öntjük a meggyes tölte...
2010-06-29 11:44:57
Krumplis virslis lángos
... adjuk és közepes keménységű tésztát dagasztunk, a legvégén adjuk hozzá a 2 evőkanál étolajat, azzal még egy kicsit átdolgozzuk, a tésztát letakarjuk és hagyjuk, amíg megkel.

Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, még egyszer átgyúrjuk és kinyújtjuk, kocka nagyságúra felvágjuk (kb. ebből az adagból 20-22 virslis lángos jön ki), majd a virslit negyedeljük: egyszer középen ket...
2010-06-29 06:11:24
Rozmaringos-fokhagymás kenyér
... adjuk hozzá a frissen apróra vágott rozmaringágat és a szintén apróra vágott fokhagymát. Ha nincs friss rozmaringunk, használhatunk őröltet, de a legjobb fele-fele arányban.
5. Lisztezett kézzel addig gyúrjuk a tésztát, míg az összes lisztet felveszi. (A víz mennyisége a liszt minőségétől is függ, lehet szabályozni.)
6. A legizgalmasabb rész a dagasztás: kicsit rák...
2010-06-28 18:09:43
Darázsfészek
... kidagasztjuk. Letakarva, langyos helyen, 1 órán át kelesztjük, közben egyszer finoman átgyúrjuk.

A töltelékhez a puha vajat a darált dióval és a porcukorral összekeverjük. A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Rákenjük a diókrémet, és mint a bejglit szokás, felcsavarjuk. A margarint felolvasztjuk, belemártjuk a kést, és a tésztát 12 egyforma sz...
2010-06-28 15:54:55
Káposztás pogácsa
... hozzáadjuk a felvert tojást, a sót és a megfuttatott élesztőt, és az egészet alaposan összegyúrjuk.(Ha szükséges, kevés tejet v. tejfölt adunk hozzá.)

Az összegyúrt tésztát lisztezett táblán vékonyra kinyújtjuk, kenőtoll segítségével a maradék olajjal megkenjük, majd a megdinsztelt, kihűlt káposztát egyenletesen elterítjük rajta.

A tésztát szorosan felcsavarj...
2010-06-28 15:27:06
Karamellás rakott
... tojásfehérjét félretesszük a mázhoz), majd a felfuttatott szalakálival rugalmas tésztát gyúrunk (ha szükséges, még kevés tejet adhatunk hozzá).
4. A tésztát 6 részre osztjuk, és lisztezett gyúródeszkán mindegyiket kb. 30x40 cm-es vékony lappá sodorjuk.
5. A tepsi hátoldalát jól letisztítjuk, és a kibontott Rama-t megfogva gyengén bekenjük. A sodrófa segítségével rátesszü...
2010-06-28 15:10:13
Szilvalekváros
... összegyúrjuk, előbb a barna tésztát, két részre osztjuk, és a mélyhűtőbe tesszük. A sárga tésztát is összegyúrjuk, 2 részre osztjuk. Az egyik sárga lapot kizsírozott vagy kisütőmargarinozott, lisztezett tepsi hátuljára kinyújtjuk, megkenjük szilvalekvárral ráreszeljük a mélyhűtőből kivett egyik barna tésztát és megsütjük. Ugyanígy készítjük el a másik lapot is.
Az elsőt úgy c...
2010-06-28 13:19:47
Dán kuglóf III.
... 1 csomag sütőport, és a 25 dkg lisztet. Óvatosan összekeverjük, és ízesítjük mazsolával (de tehetünk bele bármilyen aszalt gyümölcsöt felaprítva, vagy reszelt citrom héját). Vajazott-lisztezett kuglófformába diót aprítunk, és erre öntjük rá a massza 2/3-ad részét. A maradékot a két evőkanál kakaóporral elkeverjük, és a sárga massza tetejére öntjük. 160 fokos sütőben 60 percig sütj...
2010-06-28 09:59:24
Burgonyás pogácsa
... dagasztjuk. (Én a margarint beledobom az összetört krumpliba, és megvárom, amíg ott "olvad el", igy könnyebb vele utána dolgozni.)
4. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
5. Lisztezett gyúródeszkán kb 2-2,5 cm vastagra nyújtjuk, és (ha van türelmünk hozzá) többször "áthajtogatjuk". Miután kiszaggattuk, a tetejét felvert tojással megkenjük, és forró sütőben 40 percig ...
2010-06-27 18:41:30
1 2 3 ...................471 ..........706 707 708 709 ..........941 942 
Címkék: tűzről levesszük, leveles tésztát, tésztára ráhalmozzuk, májas tölteléket, diós keverékbe, linzertésztát kettéosztjuk, közepes méretű, linzerlapra öntjük, meggyes tölte, legvégén adjuk, kicsit átdolgozzuk, tésztát letakarjuk, adagból 20-22, virslit negyedeljük, frissen apróra, szintén apróra, legjobb fele-fele, összes lisztet, liszt minőségétől, legizgalmasabb rész, puha vajat, darált dióval, porcukorral összekeverjük, tésztát lisztezett, bejglit szokás, margarint felolvasztjuk, felvert tojást, megfuttatott élesztőt, egészet alaposan, összegyúrt tésztát, maradék olajjal, tésztát szorosan, felfuttatott szalakálival, tepsi hátoldalát, kibontott Rama-t, sodrófa segítségével, barna tésztát, mélyhűtőbe tesszük, sárga tésztát, egyik sárga, mélyhűtőből kivett, másik lapot, sárga massza, margarint beledobom, összetört krumpliba, tetejét felvert, szilvalekvárral, szilvalekváros, lecsöpögtetett, legizgalmasabb, rozmaringágat, összekeverjük, beleforgatjuk, használhatunk, felolvasztjuk, áthajtogatjuk, linzertésztát,
© 2013 TVN.HU Kft.