|
|
|
... kiszárad (hiszen még a sütőben is sülni fog) és a máj úgy finom, ha szaftos.
3. A tűzről levesszük, majd amikor kissé kihűlt, hozzáadjuk a mustárt is.
4. A leveles tésztát lisztezett felületen kb. 2 mm vastagra (80x100 cm-es téglalap) kinyújtjuk és 8 darabba vágjuk.
5. A tésztára ráhalmozzuk a májas tölteléket (hosszanti irányban) majd felhajtjuk a két olda... |
2010-06-29 16:44:06 |
|
|
|
|
|
|
... tojások fehérjét habbá verjük és beleforgatjuk a diós keverékbe.
4. Végül a kimagozott és lecsöpögtetett meggyet is beleforgatjuk.
5. A linzertésztát kettéosztjuk, jól lisztezett felületen vékony lapokká nyújtjuk, és egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az egyiket úgy, hogy egy kis pereme is legyen.
6. A linzerlapra öntjük a meggyes tölte... |
|
2010-06-29 11:44:57 |
|
|
|
|
|
|
... adjuk és közepes keménységű tésztát dagasztunk, a legvégén adjuk hozzá a 2 evőkanál étolajat, azzal még egy kicsit átdolgozzuk, a tésztát letakarjuk és hagyjuk, amíg megkel.
Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, még egyszer átgyúrjuk és kinyújtjuk, kocka nagyságúra felvágjuk (kb. ebből az adagból 20-22 virslis lángos jön ki), majd a virslit negyedeljük: egyszer középen ket... |
2010-06-29 06:11:24 |
|
|
|
|
|
|
... adjuk hozzá a frissen apróra vágott rozmaringágat és a szintén apróra vágott fokhagymát. Ha nincs friss rozmaringunk, használhatunk őröltet, de a legjobb fele-fele arányban.
5. Lisztezett kézzel addig gyúrjuk a tésztát, míg az összes lisztet felveszi. (A víz mennyisége a liszt minőségétől is függ, lehet szabályozni.)
6. A legizgalmasabb rész a dagasztás: kicsit rák... |
|
2010-06-28 18:09:43 |
|
|
|
|
|
|
... kidagasztjuk. Letakarva, langyos helyen, 1 órán át kelesztjük, közben egyszer finoman átgyúrjuk.
A töltelékhez a puha vajat a darált dióval és a porcukorral összekeverjük. A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Rákenjük a diókrémet, és mint a bejglit szokás, felcsavarjuk. A margarint felolvasztjuk, belemártjuk a kést, és a tésztát 12 egyforma sz... |
|
2010-06-28 15:54:55 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk a felvert tojást, a sót és a megfuttatott élesztőt, és az egészet alaposan összegyúrjuk.(Ha szükséges, kevés tejet v. tejfölt adunk hozzá.)
Az összegyúrt tésztát lisztezett táblán vékonyra kinyújtjuk, kenőtoll segítségével a maradék olajjal megkenjük, majd a megdinsztelt, kihűlt káposztát egyenletesen elterítjük rajta.
A tésztát szorosan felcsavarj... |
2010-06-28 15:27:06 |
|
|
|
|
|
|
... tojásfehérjét félretesszük a mázhoz), majd a felfuttatott szalakálival rugalmas tésztát gyúrunk (ha szükséges, még kevés tejet adhatunk hozzá).
4. A tésztát 6 részre osztjuk, és lisztezett gyúródeszkán mindegyiket kb. 30x40 cm-es vékony lappá sodorjuk.
5. A tepsi hátoldalát jól letisztítjuk, és a kibontott Rama-t megfogva gyengén bekenjük. A sodrófa segítségével rátesszü... |
2010-06-28 15:10:13 |
|
|
|
|
|
|
... összegyúrjuk, előbb a barna tésztát, két részre osztjuk, és a mélyhűtőbe tesszük. A sárga tésztát is összegyúrjuk, 2 részre osztjuk. Az egyik sárga lapot kizsírozott vagy kisütőmargarinozott, lisztezett tepsi hátuljára kinyújtjuk, megkenjük szilvalekvárral ráreszeljük a mélyhűtőből kivett egyik barna tésztát és megsütjük. Ugyanígy készítjük el a másik lapot is.
Az elsőt úgy c... |
2010-06-28 13:19:47 |
|
|
|
|
|
|
... 1 csomag sütőport, és a 25 dkg lisztet. Óvatosan összekeverjük, és ízesítjük mazsolával (de tehetünk bele bármilyen aszalt gyümölcsöt felaprítva, vagy reszelt citrom héját). Vajazott-lisztezett kuglófformába diót aprítunk, és erre öntjük rá a massza 2/3-ad részét. A maradékot a két evőkanál kakaóporral elkeverjük, és a sárga massza tetejére öntjük. 160 fokos sütőben 60 percig sütj... |
2010-06-28 09:59:24 |
|
|
|
|
|
|
... dagasztjuk. (Én a margarint beledobom az összetört krumpliba, és megvárom, amíg ott "olvad el", igy könnyebb vele utána dolgozni.)
4. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
5. Lisztezett gyúródeszkán kb 2-2,5 cm vastagra nyújtjuk, és (ha van türelmünk hozzá) többször "áthajtogatjuk". Miután kiszaggattuk, a tetejét felvert tojással megkenjük, és forró sütőben 40 percig ... |
2010-06-27 18:41:30 |
|
|
|
|