|
|
|
... darált dió
# cukor
# fahéj
#
# 1. Tésztát gyúrunk, ha kemény, még adhatunk hozzá tejfölt. Két részre osztjuk. az egyik felét félujjnyi vastagságúra nyújtjuk, vajazott, lisztezett tepsibe tesszük.
#
# 2. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, levét kinyomkodjuk, cukorral, fahéjjal összekeverjük.
#
# Tipp: Ha nincs dió, helyette darált kekszet, va... |
2010-07-02 04:33:37 |
|
|
|
|
|
|
... krumplinyomón átnyomjuk (ennek hiányában a reszelő kisebbik lyukán lereszeljük.
3. Hozzáadjuk a zsírt, a tojást, sót és annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
4. Lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagságúra kisodorjuk és késsel 5x5 cm-es négyzeteket vágunk.
5. A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk és kisebb darabokra vágjuk (ha apró szemű barackot ... |
|
2010-07-01 21:34:54 |
|
|
|
|
|
|
... tojássárgákat.
3. Kisebb részletekben belekeverjük a fahéjjal és a sütőporral összeszitált lisztet.
4. Óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjék felvert kemény habját.
5. Kivajazott-lisztezett, kb. fél gáztepsinyi méretű tepsibe simítjuk a tésztát.
6. A sárgabarackokat forrásban lévő vízbe dobjuk egy-két percre, leszűrjük, és könnyedén lehúzzuk a héjukat.|... |
2010-07-01 21:33:06 |
|
|
|
|
|
|
... 3. A tojásokat a porcukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet (szitálva), a vaníliarúd kikapart magját, a kardamomot és a tejfölt.
4. Kivajazott-lisztezett tepsibe simítjuk a tésztát és egyenletesen eloszlatjuk rajta a meggyet.
5. A sütő 2. rácsán 40 percig sütjük. A sütőajtót az első 20 percben nem szabad kinyitni!
sütési h... |
|
2010-07-01 11:45:56 |
|
|
|
|
|
|
... tojássárgával és a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Annyi langyos tejet öntünk apránként hozzá, hogy közepesen kemény legyen a tészta. Jól kidolgozzuk, és cipóba formálva lisztezett tálba rakjuk. A tetejét is belisztezzük, ezután tiszta konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és tenyérnyi darabokat s... |
|
2010-07-01 11:29:28 |
|
|
|
|
|
|
... dió
# cukor
# fahéj
#
# 1. Tésztát gyúrunk, ha kemény, még adhatunk hozzá tejfölt. Két részre osztjuk. az egyik felét félujjnyi vastagságúra nyújtjuk, vajazott, lisztezett tepsibe tesszük.
#
# 2. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, levét kinyomkodjuk, cukorral, fahéjjal összekeverjük.
#
# Tipp: Ha nincs dió, helyette darált kekszet, vag... |
2010-07-01 00:26:51 |
|
|
|
|
|
|
Póréhagymaleves
Hozzávalók: 1 nagyobb póréhagyma, 2 krumpli, 2 zöldségleveskocka, 3 ek. vaj, 2 ek. sima liszt, só, petrezselyemzöld.
A megtisztított, felkockázott krumplit és a karikára vágott póréhagymát másfél liter enyhén sós vízben megfőzzük. Ha a krumpli megpuhult, vajas rántással besűrítjük.... |
2010-07-01 00:26:01 |
|
|
|
|
|
|
... ecet
Elkészítés:
A hozzávalókat nagyon rugalmas, klassz kis tésztává kell gyúrni. Jót tesz neki, ha áll, akár egy egész éjszakát is, de ha nincs rá mód, azonnal is süthető. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtom, és kerek formával kiszaggatom, félbehajtva dióval, mákkal, lekvárral ízlés szerint megtöltöm, sütöm, és még forrón vaníliás porcukorba forga... |
2010-06-30 19:50:16 |
|
|
|
|
|
|
... vajat/margarint kis kockákra vágjuk, elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot és a tojássárgáját, összegyúrjuk. 1/3 részét félretesszük, 2/3 részét pihentetés nélkül, lisztezett deszkán 1 cm vékonyra kinyújtjuk, és a tepsibe terítjük-nyomkodjuk. A tésztára simítjuk a lekvárt, majd a datolyás masszát. Nagy lyukú
reszelőn a tetejére reszeljük a félretett... |
2010-06-30 17:27:36 |
|
|
|
|
|
|
... továbbkeverem, majd hozzáadom a sovány túrót - az egészet krémesre keverem. Fémkanállal óvatosan hozzáadagolom a fehérjehabot.
A sütőt 175 fokra előmelegítem. A tésztát lisztezett felületen 2-3 mm vékonyságúra nyújtom. Akkora téglalapot vágok belőle, ami egy 25 X 18 cm-es, sütőpapírral borított tepsibe kényelmesen belefér úgy, hogy a peremre is jusson tészta. A ma... |
2010-06-30 16:30:59 |
|
|
|
|