Belépés
Gyors finom
... darált dió
# cukor
# fahéj
#
# 1. Tésztát gyúrunk, ha kemény, még adhatunk hozzá tejfölt. Két részre osztjuk. az egyik felét félujjnyi vastagságúra nyújtjuk, vajazott, lisztezett tepsibe tesszük.
#
# 2. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, levét kinyomkodjuk, cukorral, fahéjjal összekeverjük.
#
# Tipp: Ha nincs dió, helyette darált kekszet, va...
2010-07-02 04:33:37
Sárgabarackos gombóc
... krumplinyomón átnyomjuk (ennek hiányában a reszelő kisebbik lyukán lereszeljük.
3. Hozzáadjuk a zsírt, a tojást, sót és annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
4. Lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagságúra kisodorjuk és késsel 5x5 cm-es négyzeteket vágunk.
5. A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk és kisebb darabokra vágjuk (ha apró szemű barackot ...
2010-07-01 21:34:54
Sárgabarackos pite
... tojássárgákat.
3. Kisebb részletekben belekeverjük a fahéjjal és a sütőporral összeszitált lisztet.
4. Óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjék felvert kemény habját.
5. Kivajazott-lisztezett, kb. fél gáztepsinyi méretű tepsibe simítjuk a tésztát.
6. A sárgabarackokat forrásban lévő vízbe dobjuk egy-két percre, leszűrjük, és könnyedén lehúzzuk a héjukat.|...
2010-07-01 21:33:06
Fűszeres meggyes pite
... 3. A tojásokat a porcukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet (szitálva), a vaníliarúd kikapart magját, a kardamomot és a tejfölt.
4. Kivajazott-lisztezett tepsibe simítjuk a tésztát és egyenletesen eloszlatjuk rajta a meggyet.
5. A sütő 2. rácsán 40 percig sütjük. A sütőajtót az első 20 percben nem szabad kinyitni!

sütési h...
2010-07-01 11:45:56
Lángos
... tojássárgával és a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Annyi langyos tejet öntünk apránként hozzá, hogy közepesen kemény legyen a tészta. Jól kidolgozzuk, és cipóba formálva lisztezett tálba rakjuk. A tetejét is belisztezzük, ezután tiszta konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és tenyérnyi darabokat s...
2010-07-01 11:29:28
Kezdjük jól a juliust.
... dió
# cukor
# fahéj
#
# 1. Tésztát gyúrunk, ha kemény, még adhatunk hozzá tejfölt. Két részre osztjuk. az egyik felét félujjnyi vastagságúra nyújtjuk, vajazott, lisztezett tepsibe tesszük.
#
# 2. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, levét kinyomkodjuk, cukorral, fahéjjal összekeverjük.
#
# Tipp: Ha nincs dió, helyette darált kekszet, vag...
2010-07-01 00:26:51
Főzőcskézzünk olcsón, gyorsan

Póréhagymaleves
Hozzávalók: 1 nagyobb póréhagyma, 2 krumpli, 2 zöldségleveskocka, 3 ek. vaj, 2 ek. sima liszt, só, petrezselyemzöld.
A megtisztított, felkockázott krumplit és a karikára vágott póréhagymát másfél liter enyhén sós vízben megfőzzük. Ha a krumpli megpuhult, vajas rántással besűrítjük....
2010-07-01 00:26:01
Ecetes tészta a la Mami
... ecet

Elkészítés:

A hozzávalókat nagyon rugalmas, klassz kis tésztává kell gyúrni. Jót tesz neki, ha áll, akár egy egész éjszakát is, de ha nincs rá mód, azonnal is süthető. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtom, és kerek formával kiszaggatom, félbehajtva dióval, mákkal, lekvárral ízlés szerint megtöltöm, sütöm, és még forrón vaníliás porcukorba forga...
2010-06-30 19:50:16
Datolyaszelet
... vajat/margarint kis kockákra vágjuk, elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot és a tojássárgáját, összegyúrjuk. 1/3 részét félretesszük, 2/3 részét pihentetés nélkül, lisztezett deszkán 1 cm vékonyra kinyújtjuk, és a tepsibe terítjük-nyomkodjuk. A tésztára simítjuk a lekvárt, majd a datolyás masszát. Nagy lyukú
reszelőn a tetejére reszeljük a félretett...
2010-06-30 17:27:36
Vaniliás krémtúró pitébe sütve
... továbbkeverem, majd hozzáadom a sovány túrót - az egészet krémesre keverem. Fémkanállal óvatosan hozzáadagolom a fehérjehabot.

A sütőt 175 fokra előmelegítem. A tésztát lisztezett felületen 2-3 mm vékonyságúra nyújtom. Akkora téglalapot vágok belőle, ami egy 25 X 18 cm-es, sütőpapírral borított tepsibe kényelmesen belefér úgy, hogy a peremre is jusson tészta. A ma...
2010-06-30 16:30:59
1 2 3 ...................471 ..........706 707 708 ..........941 942 
Címkék: egyik felét, almát megpucoljuk, reszelő kisebbik, sárgabarackot megmossuk, sütőporral összeszitált, fehérjék felvert, sárgabarackokat forrásban, sütőporral elkevert, vaníliarúd kikapart, felfutott élesztőt, karikára vágott, krumpli megpuhult, hozzávalókat nagyon, egész éjszakát, tésztára simítjuk, datolyás masszát, tetejére reszeljük, sovány túrót, egészet krémesre, tésztát lisztezett, petrezselyemzöld, póréhagymaleves, sárgabarackokat, hozzáforgatjuk, datolyaszelet, összekeverjük, tojássárgáját, konyharuhával, sárgabarackos, megtisztított, krumplinyomón, főzőcskézzünk, tojássárgákat, hozzáadagolom, sárgabarackot, továbbkeverem, tojássárgával, egyenletesen, felkockázott, belisztezzük, vastagságúra, kinyomkodjuk, sütőpapírral, részletekben, belekeverjük, fehérjehabot, előmelegítem, vékonyságúra, összegyúrjuk, félretesszük, összeszitált, hozzávalókat, elmorzsoljuk, kidolgozzuk, négyzeteket, megpucoljuk, lereszeljük, porcukorral, eloszlatjuk, gáztepsinyi, fémkanállal, póréhagymát, félbehajtva, kényelmesen, kiszaggatom,
© 2013 TVN.HU Kft.