Belépés
Pikáns pacalleves
Pikáns pacalleves

Hozzávalók

65 dkg marhapacal
0,5 dl ecet
1 fej nagyobb hagyma

bors
0,5 dl olaj
2 ek liszt
1 ek őrölt piros paprika
1 csipet őrölt kömény
2 gerezd fokhagyma
1/2 tk majoránna

Elkészítés

1. Tisztítsuk meg a pacalt, és mo...
2016-03-08 22:46:03
Körmös-csülkös pacal
Körmös-csülkös pacal

Hozzávalók:

2 kg szép fehér marhapacal
1 db nyers hátsó sertéscsülök (olyan 1,5 kilós)
4 db sertésköröm (a hentessel négybe vágatom)
1 kg vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3 db paradicsom
3 db bogyiszlói paprika
20 dkg húsos kolozsvári szalonna
1 db füstölt serté...
2014-08-23 22:13:15
x
...







Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...


*Mindenki kedvence* pogácsa
Hozzávalók:
# 1 kg liszt (ha van, félfogós)
# 30 dkg főtt, áttört burgonya
# 5 dkg élesztő
# 5 dl tej
# só
# 25 dkg margarin
Elkészítés: Az élesztőt kevés cukorral, langyos tejjel felfuttatjuk, és a margari...
2014-06-05 01:43:19
Körmös-csülkös pacal
Körmös-csülkös pacal

Hozzávalók:

2 kg szép fehér marhapacal
1 db nyers hátsó sertéscsülök (olyan 1,5 kilós)
4 db sertésköröm (a hentessel négybe vágatom)
1 kg vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3 db paradicsom
3 db bogyiszlói paprika
20 dkg húsos kolozsvári szalonna
1 db füstölt serté...
2014-03-28 23:00:07
Lengyel pacalleves recept
Hozzávalók:

1 kg marhapacal
30 dkg marhanyak
3 db Knorr Marhahúsleves-kocka
10 dkg fehér kenyér
1 pohár tej
4 db szegfűbors
2 db babérlevél
6 db szemes bors
1 csipet őrölt szerecsendió
1 evőkanál édes paprika
1 kiskanál erős paprika
1 kiskanál őrölt gyömbér
2 kiskanál paradicsom sűrítmény
3 d...
2012-05-19 15:36:06
Lengyel pacal leves hússal és zöldségekkel recept
...
500 g marhanyak
2 db zeller
1 db sárgarépa
2 db hagyma
1 db fehérrépa
2 db babérlevél
100 g Rama margarin
1 evőkanál liszt
800 g marhapacal előfőzött és felvágott
1 evőkanál majoránna
0.50 kg sertéskaraj vagy csirkemell
0.25 kiskanál erős paprika
0.25 kiskanál őrölt szerecsendió
2 db Knorr Házias M...
2011-12-07 16:23:52
Fehérboros pacalpörkölt
Fehérboros pacalpörkölt

Hozzávalók:

1 kg tisztított marhapacal
2 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 zöldpaprika
2-3 evőkanál zsír
1 evőkanál pirospaprika
1 csipet őrölt fekete-bors
1/2 mokkáskanál őrölt kömény
1 mokkáskanál szárított majoránna
1-2 babér...
2011-01-16 17:37:54
FÜSTÖLT CSÜLKÖS pacalPÖRKÖLT
...
Hozzávalók: Marhapacal 3 kg, Füstölt csülök 1, 20 kg, Vöröshagyma 0, 40 kg, Fokhagyma 0, 03 kg, Paprika 0, 02 kg, Zsír 0, 20 kg, Lecsó 0, 40 kg, Köménymag 0, 005 kg, Majoránna 0, 001 kg, Liszt 0, 10 kg, Csípős paprika 0, 02 kg, Vörösbor (Egri bikavér) 0, 25 l
Elkészítése: A nyers pacalt előfőzzük bő sós lében. Utána csíkokra vágva a füstölt csülökkel együtt pörköltala...
2010-12-16 04:20:34
Sertésfej-pástétom
Sertésfej-pástétom
Hozzávalók (1 kg kész pástétomhoz): 90 dkg pácolt fejhús, 20 dkg sertésmáj, 15 dkg főtt marhapacal, egy fél fej vöröshagyma, egy csipet bors, egy-egy csipet szegfűbors és szerecsendió.
A pácolt fejhúst megfőzzük, hosszú szeletekre vágjuk, hasonlóan a pacalt és a leforrázott májat. A felszeletelt anyagokat a világosra pirított vöröshagymával együtt 3 ...
2010-10-10 09:06:21
Nyelvpástétom
Nyelvpástétom
Hozzávalók (1 kg kész pástétomhoz): 60 dkg főtt sertésnyelv, 30 dkg főtt marhapacal (borjúfodor), 30 dkg szalonna, 1 csapott evőkanál konyhasó, egy fél fej vöröshagyma, egy csipet bors.
A húsokat felszeleteljük, és a megpárolt vöröshagymával 3 mm-es tárcsán megdaráljuk, fűszerezzük, jól összegyúrjuk, és rövid, széles bélbe töltjük. Tűvel megszurkáljuk, és...
2010-10-10 08:59:04
1 2 
Címkék: FÜSTÖLT CSÜLKÖS, Lovász Ágnes, Knorr Marhahúsleves-kocka, Knorr Házias, hentessel négybe, élesztőt kevés, nyers pacalt, füstölt csülökkel, csipet bors, pácolt fejhúst, leforrázott májat, felszeletelt anyagokat, világosra pirított, húsokat felszeleteljük, megpárolt vöröshagymával, vöröshagymával, felszeleteljük, nyelvpástétom, marhahúsleves, megszurkáljuk, pacalpörkölt, szerecsendió, pirospaprika, felfuttatjuk, felszeletelt, összegyúrjuk, zöldségekkel, sertéscsülök, sertésköröm, megdaráljuk, vöröshagyma, fűszerezzük, pástétomhoz, elkészítése, zöldpaprika, leforrázott, sertéskaraj, mokkáskanál, sertésnyelv, pörköltala, hozzávalók, marhapacal, bogyiszlói, kolozsvári, szegfűbors, paradicsom, szeletekre, babérlevél, tisztított, fehérboros, csirkemell, pacalleves, elkészítés, borjúfodor, tisztítsuk, felvágott, világosra, hentessel, majoránna, csülökkel, sertésfej, fokhagyma, köménymag, előfőzzük, előfőzött, szárított, sárgarépa, sűrítmény, marhanyak, fehérrépa, megpárolt,
© 2013 TVN.HU Kft.